Wednesday, July 9, 2014

Raya mendekat




Cepatnya rasa masa berlalu . Dah menghampiri pertengahan Ramadhan . How's raya preparation ? Biasa - biasa saja . Hari - hari busy dengan kerja kat ofis . After raya nanti my brother kawen . So i'm incharge pasal doorgift & deco - deco sesiket . Mostly kitorang buat sendiri je doorgift tu . Penat ? Memang pun . . tapi puas hati la . InshaAllah sempat siap  before raya . Keje kat ofis banyak , pastu duk stress melayan kerenah client . Pffftttt !! Macam - macam perangai manusia ni . Rasa nak berhenti kerja pun ada . Tapi camne nak hidup nanti kalau takde salary . Bulan Ramadhan ni bos kasi balik jam 4.30 petang . Baju raya ? Setakat ni beli baju yang dah siap sebab takut tak sempat siap kalau suruh mak jahit . Lagipun mak macam kurang sihat lately ni  . . so taknak la bebankan dia . Raya tahun ni first time beraya sebagai someone yang dah bekerja . Kena la prepare duet raya for the kids . And ingat nak belikan baju untuk mak dan ayah . InshaAllah . Not sure gaji bulan ni sempat masuk before raya or not .

Eh , mengantuk pulak . Babai . Sembang next time . Oh ye , maaf andai jarang update . Busy .

2 bLOggEr cUmiL:

kenny977world said...

Ronda Ronda kt sini..

Syuhada Salleh said...

btul tu..cpt sgguh msa berlalu..