Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Langkah berjimat 2016

Tahun 2016 ni rasa makin perit nak survive especially yang tinggal kat bandar. Yang tinggal kat kampung pun mengeluh harga barang banyak naik, apatah lagi yang berkelana mencari rezeki kat bandar ni. Kos sara hidup jauh lebih tinggi. Bukan setakat harga barang yang naik, bahkan kos nak bergerak ke sana sini pun dah naik *menangis bucu katil*. Yang berkereta kena bayar tol, yang naik public transport macam aku ni pun tak kurang sengsaranya bila tambang dah naik. Selama ni nak ke mana-mana memang dengan LRT atau KTM je. Sejak tambang pengangkutan awam dah naik ni, memang agak berfikir panjang la nak ke mana-mana. Nasib baik tambang pergi kerja naik seposen je. Tapi untuk makanan memang takleh nak cakap apa la, harga memang naik. Melihat kepada keadaan ekonomi yang makin hari makin meyedihkan ni aku cuba muhasabah diri dan mengambil beberapa langkah untuk mengurangkan bebanan kewangan.


Bawa bekal ke pejabat - Pada awalnya aku agak tak yakin nak bawak bekal sebab segan pun ada, takut tak …

Rangkain Pembersih Muka Dashing, Penyelesaian Untuk Lelaki Asia.

Kalau sebut Dashing, memang aku terbayang deodorant lelaki Dashing. Terbayang iklan yang Remy Ishak berlari-lari dengan machonya. Hahah. Brand Dashing ni sebenarnya dah familiar sangat-sangat dalam kalangan orang ramai. Sejak aku zaman sekolah lagi Dashing ni dah femes.  Tapi dulu-dulu rangkaian produk Dashing ni agak limited. Kenapa aku cakap limited? Sebab dulu-dulu aku kenal produk Dashing ni sebab dia punya deodorant dan gel rambut sahaja. Sekarang ni dah ada  produk pencuci muka lelaki Dashing.


Lelaki zaman sekarang ni makin menitikberatkan soal penjagaan diri. Sebab tu la Dashing memperkenalkan rangkaian pembersih muka lelaki yang diinspirasi dan disokong oleh Manchester City Football Club. Rangkaian pembersih muka lelaki Dashing ni dihasilkan khusus untuk cuaca dan kulit lelaki Asia. Pembersih wajah Dashing ni terdiri daripada lima produk dengan setiap daripadanya direka untuk melawan masalah kulit yang biasa dihadapi oleh lelaki yang mengamalkan gaya hidup aktif.

ICY FRESH : M…