air asia,

Harga terlajak murah di Lazada Online Revolution Sale.

December 10, 2015 emi 3 Comments


Sape kat sini pernah shopping kat Lazada? Dulu-dulu aku macam was-was sikit nak beli barang kat Lazada ni sebab takut kena tipu. Manalah tahu kot-kot dalam gambar lain, bila dah sampai tak seperti yang digambarkan. Almaklum, tengok Lazada asyik buat promotion kasi discount. Harga lagi murah dari harga pasaran. So rasa macam, boleh percaya ke Lazada ni? Haaa nampak tak mentaliti orang-orang seperti aku ni? Paranoid tak kena tempat. Belum cuba lagi dah nak berprasangka bukan-bukan.Kehkeh. Tapi dalam pada was-was tu, pantang ada masa terluang je confirm aku bukak website Lazada, cuci mata tengok apa yang menarik. Haritu masa tengah sembang dengan akak aku, aku bagitahu dia bahawasanya aku tengah berkira-kira nak beli printer kat Lazada tapi takut tertipu. Akak aku cakap, "Tipu apanya? Elok je selama ni aku duk beli barang dari Lazada. Dah macam-macam yang aku beli kat Lazada. Even hadiah untuk Family Day ofis aku pun ada yang aku beli kat Lazada. Puas hati je. Tak pernah pulak kena tipu. Nak-nak lagi time tengah promotion, memang berbaloi. Servis pun cepat.". Time tu aku macam "okayyyy nampaknya aku yang risau tak bertempat". Hahah.


Hari-hari biasa yang takde sale pun harga yang Lazada tawarkan boleh dikatakan jauh lebih murah berbanding harga pasaran. Inikan pulak time Lazada buat sale besar-besaran. Aku perasan Lazada ni kalau buat sale harga dia memang murah kaw-kaw punya berbanding harga asal. Sekarang ni pun Lazada tengah mengadakan Online Revolution Sale. Harga yang ditawarkan memang kadang-kadang rasa macam tak masuk akal, murah sangat. Tapi kualiti tetap sama. Lazada Online Revolution Sale ni akan berakhir pada 12.12.2015. Aku dah aim a few items dah untuk grab. InshaAllah, kalau tak terlebih bajet bulan ni boleh la beli dah alang-alang tengah sale ni. Kalau tengok pada gambar kat atas ni, antara item yang aku tengah aim adalah Mango Leopard Print Bag dan bean bag. Dah berzaman aku teringin nak ada bean bag.


Awak awak sekalian yang memang gila shopping tu, silalah prepare duit secukupnya. Kalau dah berkenan, beli aje dah alang-alang harga yang ditawarkan kaw-kaw punya murah ni. Tak beli kang, nyesal pulak bila Online Revolution Sale ni dah tamat. Tengah stress kat ofis tu, rehat la kejap ambik mood layan http://www.lazada.com.my/online-revolution/ . Heheh :P



Sempena Online Revolution Sale ni jugak, pihak Lazada ada buat contest untuk blogger. Klik banner kat atas atau klik SINI untuk maklumat lanjut tentang contest. 12 orang pemenang akan dipilih. Bagi yang takde blog, don't worry. Pihak Lazada ada jugak anjurkan pelbagai contest dekat Instagram @lazada_my.


Okay, bye. Jom berangan pergi bercuti dengan Air Asia.

3 comments:

advertorial,

UNTUK PARA IBU : PENYUSUAN BADAN SECARA EKSLUSIF

November 30, 2015 emi 0 Comments


Sape kat sini masa baby dulu mak dia fully breastfeed sila angkat tangan? Hehe. Dah kenapa dengan kau emi tetiba je cakap pasal breastfeeding. Dah macam emak-emak sangat. Hahah. Bahana banyak lepak dengan kakak-kakak dan kawan-kawan yang memang dah bergelar ibu. Kalau ikut kakak aku lepak dengan kawan-kawan dia, memang ini la antara topic hangat. Pasal anak-anak, pasal breastfeeding. Dengar aje la. At least boleh jugak timba ilmu untuk masa akan datang. Kalau kat ofis pun sama, masuk je surau ofis time nak solat memang confirm setiap hari ada aje perbualan dari akak-akak situ pasal breastfeeding ni. Macam-macam yang dorang bincang, more to perkongsian ilmu dan pendapat serta tips penyusuan badan. Macam mana nak kasi susu banyak, kalau baby kurang minum susu apa nak buat, tension baby nak susu tapi susu tak banyak, blablabla. Hari-hari dengar, sedikit sebanyak aku tahu la pasal pentingnya breastfeeding ni especially terhadap baby berusia 6 bulan ke bawah. Kakak-kakak aku sendiri pun mostly memang breastfeed anak dorang. Agak-agak dah besar sikit baru dorang kasi susu formula dan makanan pejal. Dulu aku pernah la tanya mak aku, kenapa nak kena bagi susu badan kat baby sedangkan susu formula banyak je dijual kat pasaran. Lagipun sesetengah ibu yang baru lepas bersalin, condition dorang memang sangat lemah. Terbaring aje takleh nak bangun. One of my sister memang macam tu. Everytime lepas bersalin, memang agak teruk condition dia. Tak boleh nak gerak sangat. Terbaring aje. Tapi tetap dia usaha jugak untuk bagi susu badan dekat baby dia. Mak aku cakap, baby tu kecik lagi. Susu formula takkan sama dengan susu ibu. Susu ibu ni banyak khasiat dia. Baby memang sangat memerlukan khasiat dari susu ibu untuk membesar dengan lebih sihat. So nak tak nak, si ibu kenalah gagahkan jugak diri untuk menyusu baby tu.


Memandangkan aku sendiri belum bergelar isteri, apatah lagi seorang ibu makanya sangatlah tidak adil untuk aku judge ibu-ibu diluar sana yang bagi susu formula instead of breastfeed baby dorang. Mungkin sesetengah orang ada sebab tersendiri. Aku faham. Kita tak berada di situasi mereka, so kita tak tahu apa masalahnya. Tapi seeloknya usahakan untuk breastfeeding baby at least sehingga umur baby cecah 6 bulan. Lagi bagus kalau teruskan breastfeeding sampai la si anak mencecah umur 2 tahun. Thumbs up untuk ibu-ibu sebegini. Macam kakak aku dulu pernah la baby dia taknak menyusu sangat. Maybe susu tak banyak ke apa aku pun tak sure. Itu merupakan anak pertama dia, so pengalaman takde sangat. Memang dia risau la kan sebab baby minum susu sikit sangat. Sampai la satu tahap dia suruh pergi survey susu formula kat kedai in case dah terpaksa sangat nanti. Nak tahu la susu mana yang terbaik. Aku masa tu dengan jujurnya bagitahu dekat promoter yang jual susu tu, “Anak sedara saya umur 2 bulan, susu mana ye yang sesuai untuk dia?”. Memang kena lecture habislah dekat makcik tu. Kekeke. Masa tu mana la aku tahu bahawasanya baby bawah umur 6 bulan tidak digalakkan minum susu formula dan makanan pejal lain. Hanya susu ibu sahaja. Aku ni anak pun belum ada lagi, memang tak tahu. Hahah. Tapi Alhamdulillah, kakak aku berjaya breastfeed baby dia dengan jayanya. Yela, kalau susu badan kurang banyak je cara untuk boost penghasilan susu badan. Melalui pengambilan supplement, amalan pemakanan yang betul dan banyak lagi. Huyyoo, impress pulak dengan diri sendiri sebab tahu serba sedikit pasal ni. Haha. Almaklum la, kakak-kakak aku selalu bercerita pasal ni. Aku tumpang dengar jela.


Kenapa penyusuan badan sangat penting untuk baby? Sebabnya susu ibu membantu membina natural antibody untuk baby tu. Lagipun, bayangkan kalau kita bagi susu formula dekat baby, entah apa je bahan dalam susu formula tu. Entah sesuai entah tidak dengan perut bayi yang masih lemah tu. Silap haribulan lain jadinya, mendatangkan mudarat. Sama la jugak dengan makanan pejal. Perut baby tu lemah lagi, masih belum boleh terima makanan yang macam orang dewasa makan. Dulu aku pernah rasa kesian dekat baby baru lahir sebab setiap hari minum susu ibu semata-mata. Then mak aku cakap, susu ibu dah mampu buat bayi kenyang. Susu ibu banyak khasiat, bukan macam susu formula. Susu ibu ni dapat mengelakkan risiko bayi dari cirit-birit, jangkitan kuman, allergy dan banyak lagi. Perkembangan minda bayi jugak akan lebih berkembang. Penyusuan badan ni bukan sahaja memberi manfaat kepada bayi, bahkan jugak kepada si ibu. Penyusuan badan ni boleh mengurangkan risiko penyakit barah payudara, dan dalam masa sama boleh membakar kalori.


Bagi ibu yang bekerja, mungkin agak leceh sebab nak kena pam susu untuk anakanda tersayang. Tapi, itulah namanya pengorbanan seorang ibu. Kasih seorang ibu. Lunch hour orang lain pergi makan dengan gembiranya, tapi si ibu makan dengan lajunya lalu bergegas ke surau untuk pam susu, bekalan untuk si anak. Ini situasi normal kat hampir semua tempat kerja. Demi nak melihat anak membesar dengan sihat. Bila bayi sihat, kita jugak yang rasa tenang, bahagia.

Untuk info lebih lanjut tentang penyusuan badan secara ekslusif, boleh lihat di www.infosihat.gov.my


P/s : Gambar-gambar adalah hasil google. Dah lupa dekat website mana. Harap maap.

0 comments:

khazanah nasional,

Peluang untuk fresh grad - SL1M dalam bidang Keusahawanan.

November 24, 2015 emi 0 Comments


A quick update kali ni. I'm helping a friend of mine untuk war-warkan peluang bagi fresh grad lepasan degree yang masih mencari-cari peluang pekerjaan. Pernah dengar tentang Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M)? Program ni merupakan inisiatif kerajaan untuk membantu para graduan bagi mempersiapkan diri mereka sebelum menempuh alam pekerjaan. Lebih kurang macam internship, tapi before on-job training para graduan akan menjalani classroom training dahulu. Tempoh training bergantung pada company tersebutlah.Ada banyak company yang ambik graduan lepasan degree untuk program SL1M ni. Tapi untuk yang ni, merupakan joint venture antara Khazanah Nasional dengan Zubedy. Elaun bulanan minimum RM1500 akan dibayar oleh pihak Khazanah Nasional.


Pihak Zubedy akan kasi classroom training selama 22 hari, and then barulah graduan akan di hantar menjalani on-job training selama 6 bulan kat company yang akan ditetapkan oleh pihak Zubedy. Pengambilan diadakan 2 kali iaitu pada bulan Disember dan Februari. Pengambilan kali ini lebih difokuskan dalam bidang Sales & Marketing. Untuk info lebih lanjut boleh tengok kat poster kat bawah ni. Untuk permohonan, boleh emelkan resume ke sl1m@zubedy.com atau boleh tengok iklan dekat Jobstreet.


Hantar resume dekat sl1m@zubedy.com ye adik-adik.

0 comments:

bausch and lomb,

My first contact lens - Bausch + Lomb Lacelle Jewel

November 21, 2015 emi 2 Comments



Aku start pakai  spek masa umur aku 15 tahun. Actually before tu lagi aku dah mula perasan bahawasanya penglihatan aku ni agak kurang jelas especially masa kat sekolah. Kadang-kadang tak nampak apa yang cikgu tunjuk kat depan. Tapi aku diamkan aje. Sampai la satu hari tu pihak Kementerian Kesihatan ke apa ntah datang buat pemeriksaan mata kat sekolah. Sah, aku rabun. Makanya pergi buat spek. Tapi menyampahnya la hai bila pakai spek ni. Tudung tak menjadi haaa. Mencik! Tapi redha jela masa tu. Pakai jela. Tapi aku pakai masa kat kelas jela. Luar kelas aku tak pakai. Rela kau jalan dengan pandangan kabur semata-mata taknak tudung senget benget. Hahah. Sampai la sekarang. Sesetengah kawan or sedara mara ada yang tak tahu bahawasanya aku ni rabun sebab aku just pakai spek time kat kelas atau time menghadap skrin laptop/tv sahaja. Terfikir nak pakai contact lens, tapi aku ni jenis penakut sket. Takut nak masukkan benda dalam mata. Even nak titis ubat mata pun perlukan bantuan orang, ini kan pulak nak masukkan contact lens. Hahah. Tapi tipu la kan kalau aku cakap aku takde keinginan untuk pakai contact lens. Tengok orang lain cantik je tanpa spek yang sangat mengganggu tudung tu, aku pun nak jugak camtu. Tapi takut punya pasal, aku asyik beralasan aje. Tak sakit ke masukkan benda tu dalam mata? Tak bahaya ke? Kalau dah masukkan tapi tak reti nak keluarkan camne? Hahah. Lately ni aku kuat makan, so bentuk muka aku pun makin bulat. Iskkk, makin tak sesuai pakai spek. So aku cabar diri aku untuk try jugak pakai contact lens tu. Aku pilih contact lens Bausch + Lomb Lacelle Jewel untuk first try ni.



So, here we go. Lepas beberapa jam, akhirnya aku berjaya jugak masukkan contact lens ke dalam mata. Beberapa jam hokayyyyy! Hahah. And surprisingly pakai contact lens ni rasa macam tak pakai pape pun. Nipis je, tak rasa pun ada benda dalam mata. Dulu aku ingat pakai contact lens ni buat mata jadi pedih dan tak selesa. Rupanya tak pun. Elok selesa je dalam mata. Excited betul bila dah berjaya pakai. Paling excited sebab tak payah pakai spek pun boleh nampak dengan jelas. Let say kalau aku tak pakai contact lens Lacelle Jewel ni everyday pun, at least untuk certain occasion boleh la aku pakai contact lens instead of glasses, to be more confident.


Zoom siket! Contact lens Bausch + Lomb Lacelle Jewel yang aku pakai ni color Crystal Gray. Ada 7 pilihan warna. Setakat ni aku ada 2 colors which is Crystal Gray dan Melanite Black. Color Topaz Brown macam lawa je. Akan datang nak jugak try color lain, InshaaAllah. 


Oh by the way, sekarang ni pihak Bausch + Lomb sedang mengadakan satu social media contest yang akan berakhir pada 30 November 2015. Aku dah join dah pun. Jom korang join. Steps untuk join contest I Love Lacelle Jewel ni senang je :

  1. Post a photo of yourself in your Facebook wearing any Bausch + Lomb Lacelle cosmetic lens. Hash tag  #ILoveLacelleJewel
  2. Describe why you would love to try Bausch + Lomb Lacelle Jewel Cosmetic Lens.
  3. Remember to make your post public. Get as many friends to ‘Like’ your posting. To qualify, each post must at least receive 50 likes.
  4. Upon reaching 50 ‘Likes’ PM Bausch and Lomb Facebook to inform us and 30 lucky winners will receive a free pair of Bausch + Lomb Lacelle Jewel cosmetic lens. Please PM us before 1st December 2015.




Okay, itu je nak cerita kali ni. Till next entry.

2 comments:

paid review,

TAK SAYANG MUKA? SILAKANLAH GUNA PRODUK NI.

November 06, 2015 emi 2 Comments


Assalamualaikum,


Amboi tajuk entry bikin kontroversi aje kan? Hahah. Actually kali ni nak bercerita tentang kulit muka. Ewahh, kata busy tapi ada jugak masa nak bercerita tentang muka bagai ni. Biasalah kalau dah perempuan tu. Kannn? Haha. Entry ni lebih kepada aku nak ceritakan kronologi keadaan kulit muka aku yang membawa kepada kenalnya aku terhadap produk Seqy Beauty. Paham ke ayat aku yang macam berbelit ni? Ah, buat-buat paham hokayyy. First of all as a girl aku macam jugak perempuan lain kalau boleh nak sentiasa tampil cantik, melawa sesiket. Zaman sekolah dulu aku bukan jenis yang duk pakai krim itu pakai krim ini. Masa tu mungkin aku agak hingusan lagi *lambat matang, kahkah*. Pakai bedak Johnson’s baby je kalau rajin. Pencuci muka pun pakai sebab mak yang excited belikan untuk anak perempuan dia yang makin meningkat remaja time tu. Kalau balik dari asrama tu mak siap tanya lagi, “Pakai tak pencuci muka yang mak belikan tu?”. Haaa mak korang ada? Mwahaha. Time tu akak aku yang sulung selalu pot pet pot pet bagi peringatan kat aku supaya jangan duk mengada pakai produk merapu-rapu sebab katanya time tu muka masih bersih dari sebarang bahan kimia yang boleh merosakkan kulit kita.  Ingat lagi ayat kakak aku, “Kau tak sayang muka? Kalau tak sayang pakai lah produk mengarut-ngarut tu sume”. Time tu memang aku tak ambik port langsung kata-kata akak aku tu sebab aku memang belum berminat dengan produk penjagaan muka bagai ni. Masih hingusan katakan.


Sekarang? Sekarang dah dewasa, takde la aku abaikan kulit muka aku. Penjagaan kulit muka yang basic tu memang aku guna. Krim pun dah start guna lepas habis sekolah dulu, pengaruh rakan. Tapi aku takde la try produk yang merapu-rapu yang aku sendiri tak pasti selamat ke tak nak guna. Dulu-dulu zaman lepasan sekolah dan zaman belajar kat university aku kebiasaannya akan memilih produk yang dah dikenali, sebab kebiasaannya produk camtu kita rasa yakin la sikit nak guna. Tapi disebabkan aku ni jenis yang kulit sensitive, ada certain brand yang aku pernah cuba memang tak sesuai dengan aku. Dulu aku tak perasan sangat sebab aku main pakai je. Setahun dua kebelakangan ni baru aku pay more attention pasal hal ni bilamana kadang-kadang kulit muka jadi terlalu kering, jadi menggelupas, jadi merah-merah. Tengok kulit muka orang lain elok je licin *rasa rendah diri kuasa sepuluh time tu, isk* . Rupa-rupanya kulit muka aku ni sensitive terhadap compact powder. Haaa, bila pakai compact powder je kulit aku mula jadi gatal-gatal, jadi macam naik bintik-bintik merah. Dah gatal, aku garu jugak la kadang-kadang. Sebab tu la dia jadi merah-merah dan menggelupas. Dah a few brand compact powder yang aku try, mostly memang buat kulit muka aku jadi gatal-gatal. Haru betul. Takkan la nak keluar rumah tak pakai bedak kan? Kalau semulajadi kulit lawa gila tu takpelah jugak. Kalau pakai krim semata-mata sah-sah muka Nampak berminyak. Sebab tu la aku duk pakai jugak compact powder tu walaupun muka jadi gatal-gatal. Itu dulu la. Lama-lama aku mintak recommendation dari kakak-kakak aku sebab aku risau pulak kot-kot lama kelamaan kulit muka aku jadi makin teruk. Muka kot, haruslah sayang. Ada jugak terfikir nak try a few product yang kononnya boleh bagi kesan kulit cantik dalam masa singkat. Tapi aku takut pulak nak try. Masa tu aku teringat-ingat kata-kata kakak aku yang sulung tu, “Kau tak sayang muka? Kalau tak sayang pakai lah produk mengarut-ngarut tu sume”. Terus tak jadi. So kakak-kakak aku suggest a few foundation yang kononnya bila dah pakai nanti tak pakai bedak pun takpe. Kebetulan masa tu BB Cream pun tengah femes. Macam-macam BB Cream ada kat pasaran. Okay, aku try. Memula suka la. Tapi dah lama pakai, aku rasa rimas sebab muka ni rasa macam sarat dengan krim dan berminyak bila dah lama pakai. Especially kalau outdoor, memang rasa rimas. Rasa nak pergi selam muka dalam kolam. End up kalau nak keluar aku just pakai pelembap, sunblock dan bedak johnson’s baby yang dalam botol tu. Hahah. Actually aku tak suka sangat pakai sunblock, tapi sebab taknak hitam punya pasal kan maka relakanlah diri.

Satu dah nak habis, satu lagi baru nak guna.

Beberapa bulan lepas, akak aku try guna BB Cream Seqy Beauty. Memula aku buat tak tahu je. Tapi bila akak aku duk tayang muka dia lepas pakai BB Cream Seqy Beauty, terus aku terpengaruh sama. Bila dah try, jatuh cinta haaa. No wonder la akak aku kemain duk pujuk husband dia ajak singgah butik Fiska kat Shah Alam tu semata-mata nak beli BB Cream ni. Tapi before aku start pakai, aku ada buat research la jugak kat internet pasal produk ni. Bila dah yakin, baru aku start guna. Baru beberapa bulan aku pakai BB Cream Seqy Beauty ni. Rasanya dari bulan April lepas kot aku start guna. Alhamdulillah, sekarang ni memang aku tak pakai langsung compact powder. Sunblock pun aku pakai time nak berpanas lama-lama je. Everyday nak keluar aku just sapu BB Cream Seqy Beauty kasi rata seluruh muka dan tak payah sapu tebal sangat pun, lepas tu dah boleh proceed pakai blusher ke, eyeliner ke, mascara ke sesiket. Sometimes ada letak bedak johnson’s baby jugak la sikit tapi normally tak pakai pun sebab BB Cream Seqy Beauty ni bila kita pakai dia nampak macam kita dah pakai bedak. Dan yang bestnya, tak rasa sarat sangat kat muka ni, tak berminyak. Rasa macam tak pakai pape. Ringan je muka rasa. No more gatal-gatal kulit muka, no more kulit menggelupas. Takde dah rasa nak pergi selam muka dalam kolam. Hahah. BB Cream Seqy Beauty ni ada SPF30+ , so tak pakai sunblock pun takpe dah. Lain la kalau nak pergi berjemur kat pulau. Tahan lama jugak la BB Cream ni sebab dah banyak bulan aku pakai tapi sekarang baru menunjukkan tanda-tanda nak habis.



 
Kiri muka togel tanpa pape krim. Kanan muka after dah sapu BB Cream Seqy Beauty code 01 Fair sahaja.

BB Cream Seqy beauty aku yang pertama aku ambik code 01 Fair, sebab time tu aku perasan putih kejap. Wakaka. Tapi okay je dengan aku yang tak berapa putih ni. Elok je blend dengan kulit aku. Now untuk yang second aku nak try yang code 02 Natural. Oh ye, aku bukan aje pengguna BB Cream Seqy Beauty, aku jugak pengguna Sakura Mask Seqy Beauty. Masih tak habis lagi sebotol sebab aku sayang nak sapu banyak-banyak, nanti cepat habis. Mwahaha. Tapi sebenarnya memang dah tak banyak dah. Lagi beberapa minggu habis la aku punya Sakura Mask tu. Sakura Mask aku 50g punya. Tak silap aku sekarang dah guna packaging baru which is 30g. Pasal Sakura Mask tu lain entry aku cerita.


Bagi aku BB Cream Seqy Beauty ni banyak membantu memudahkan urusan harian aku. Nak pergi kerja pepagi pun tak take too much time untuk sapu macam-macam kat muka. BB Cream Seqy Beauty ni kejap je sapunya, dah siap. Water based pulak tu, sebab tu kalau pakai berjam-jam lamanya pun, tak berminyak. Kekal fresh je. Botolnya comel aje, senang nak bawak ke mana-mana. Recommended sangat-sangat kalau korang ni pesen aku jugak, jenis yang selalu terkejar-kejar masa bersiap nak pergi kerja sebab lewat. Hehe. A must have item okay. Kalau yang alami masalah kulit muka sensitive terhadap compact powder macam aku laaaagi la recommended sangat. Takyah nak pakai compact powder dah. Aku punya compact powder pun entah kat mana dah aku letak. Ada la kot dalam wardrobe kat rumah, sebab lama dah tak guna.

If korang berminat nak try BB Cream Seqy Beauty ni, rajin-rajinkanlah diri terjah official blog Seqy Beauty untuk baca info, baca testimony, dan order produk Seqy Beauty :

ATAU
boleh direct whatsapp ke 011-2107 6726 kalau nak beli. 

2 comments:

kacamata,

Tips Mendapatkan Kacamata Yang Sesuai Ikut Bentuk Muka.

November 03, 2015 emi 0 Comments



Kacamata hitam atau sunglasses bukan sekadar aksesori semata-mata. Mostly individu yang pakai sunglasses ni adalah kerana keperluan untuk melindungi mata dan pandangan daripada silau cahaya matahari yang mengganggu. Tapi jangan tak tahu, ada banyak lagi kelebihan lain bila pakai sunglasses. Bagi sesetengah individu cermin mata hitam merupakan satu aksesori wajib dan adalah menjadi kemestian bagi melengkapkan gaya fesyen mereka. Mana tak nya, sunglasses merupakan aksesori yang sangat praktikal dan cantik untuk digayakan. Pelengkap fesyen gitu. Sebab tu la kalau dilihat pada zaman sekarang ni ramai yang beli sunglasses ni bukan untuk keperluan tapi lebih kepada kemahuan. Sesetengah individu tu siap buat koleksi sunglasses lagi ha. Nak nak pulak sekarang ni senang sangat nak beli kacamata hitam ni, beli secara online pun boleh. Hari ni order, esok atau lusa dah sampai kat depan mata.

Tapi! Haaa ada tapinya. Sebelum nak beli sunglasses, ada beberapa tips yang boleh korang guna pakai untuk memastikan wang yang korang laburkan untuk beli sunglasses tu berbaloi dan tak tersalah beli sunglasses yang tak sesuai dengan muka. Jadi apa yang anda tunggu lagi? Keep scrolling for the tips! Tips mendapatkan kacamata yang sesuai dengan wajah.



First of all, adalah sangat penting untuk korang kenalpasti dulu bentuk muka korang tu jenis apa. Then barulah senang nak buat pemilihan kacamata.


Lepas dah kenalpasti bentuk muka, barulah korang akan dapat gambaran yang lebih jelas macam mana nak pilih sunglasses yang ideal untuk bentuk muka korang. Yela, takmo la nanti kalau dah tersalah beli yang tak sesuai, terus rosak imej korang. Tak gitu? Hehe.


Haaa tengok gambar kat atas tu. Korang follow je step tu. Tak paham? Meh sini hakak explain kasi paham. Korang perlukan cermin dan sabun buku. Tak pun boleh guna marker pen yang boleh padam balik tu. Then make sure takde rambut yang melekat di bahagian muka. Bungkus la rambut tu dengan towel ke apa ke supaya rambut tu tak distract kita. Pastu korang trace dan buat outline muka korang kat cermin tu. Don't worry, boleh basuh balik cermin tu.


Bila dah outline muka kat cermin tu barulah kita boleh nampak dengan jelas bentuk muka kita camne sebenarnya. Lepas tu korang pilih la kacamata yang mana yang lebih sesuai untuk bentuk muka korang tu. Tengok panduan kat bawah ni.


See? Barulah nampak sedap je mata memandang bila pakai kacamata yang sesuai dan tidak mencacatkan penampilan kita. Kalau tersalah pilih kacamata hitam, memang boleh merosakkan penampilan. Kalau pilih yang memang sesuai, inshaAllah nampak lebih stylo. Hikhik!


Sekian! 

0 comments:

bausch and lomb,

Kempen 'Bausch and Lomb Care For Your Eyes' Berjaya Mengutip RM8,880 untuk Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia

October 27, 2015 emi 0 Comments


Ingat tak aku pernah cerita tentang jenama contact lens Bausch and Lomb yang telah mengadakan kempen viral Facebook 'Bausch and Lomb Care For Your Eyes' yang telah berlangsung sepanjang 11 Ogos sehingga 30 September 2015. Setiap video senaman mata yang di upload ke laman sosial bersama hashtag #BauschAndLombMalaysia dan #careforyoureyes , pihak Bausch and Lomb akan mendermakan sebanyak RM5 kepada Persatuan Orang Buta Malaysia ( Malaysia Association for the Blind ). Sepanjang berlangsungnya kempen ini, pihak Bausch and Lomb turut memperkenalkan 2 jenis contact lens terbaru mereka iaitu Contact Lens BioTrue ONEday Hypergel dan juga contact lens berwarna Lacelle Jewel. Meriah sungguh sambutan dari orang ramai memandangkan pihak Bausch and Lomb turut mengadakan roadshow sepanjang kempen berlangsung.

Sempat menghadirkan diri ke salah satu roadshow Lacelle Jewel dan bergambar bersama Elizabeth Tan

Sepanjang sebulan lebih pelaksanaan kempen tersebut, pihak Bausch and Lomb berjaya mengumpulkan dana sebanyak RM8880 untuk disumbangkan kepada Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia. Majlis penyampaian cek bernilai RM8880 tersebut telah berlangsung pada awal Oktober dan cek diterima oleh Dr S Radha Krishnan, Timbalan Presiden Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia



Tujuan utama diadakan kempen sebegini oleh pihak Bausch and Lomb adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran orang ramai mengenai kesihatan mata disamping mengumpul dana untuk Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia.


Feel free to check out this Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia's website :





0 comments:

food review,

Ayam goreng bersalut sos unik di Pelicana Chicken.

October 20, 2015 emi 0 Comments


Baru-baru ni (takdelah baru sangat sebenarnya), aku berpeluang mencuba sendiri ayam goreng rangup krup krap krup krap kat restoran Pelicana Chicken. Amboi, siap dengan krup krap krup krap lagi tuh. Haha . Restoran Pelicana Chicken yang aku pergi ni terletak kat Atria Shopping Gallery, Damansara. Ini first time aku jejakkan kaki ke Atria Shopping Gallery. In fact, before ni aku tak pernah tahu pun wujudnya Atria Shopping Gallery ni. Hihi. Almaklum la kita budak baik jarang keluar, memang duk rumah je memanjang *sila percaya kahkah*.


Sape suka ayam goreng? Haaa aku jarang la jumpa orang yang tak suka ayam goreng. Kebanyakan orang yang aku kenal memang suka makan ayam goreng. Termasuklah aku sendiri. Well, aku jenis yang prefer ayam instead of ikan dan seafood. Especially ayam goreng, memang takleh nak tolak. Irresistible gitu haa. Kalau tengah takde selera pun tetap aku makan jugak kalau dah disorongkan ayam goreng depan mata. Ada macam-macam menu kat restoran ni, tapi signature dishes dekat restoran Pelicana Chicken ni adalah ayam goreng yang disalut dengan sos tertentu (ada beberapa flavor). Kalau nak tahu, Pelicana Chicken ni merupakan restoran yang berasal dari Korea. Kiranya dorang dah melebarkan francais dorang kat Malaysia ni. Citarasa Korea di Malaysia gitu.


Terbaru, Pelicana Chicken memperkenalkan satu lagi flavor iaitu Pelicana Garlic Yang Nyeom Chicken. Hah, kemain korea lagi nama nya pun. Heheh. Disalut dengan sos berperasa bawang putih, dan ada hirisan bawang putih ditabur kat atas untuk menyerlahkan lagi rasa bawang putih. 


Ayam goreng Pelicana Chicken ni ada 5 flavor semuanya. Semua pun aku try hari tu. Ada yang manis, ada yang pedas, ada yang sedang-sedang tak pedas sangat. Aku ni jenis yang tak tahan pedas, so kalau yang pedas sangat tu aku makan sikit je. Haha. Jom kita layan gambar-gambar kat bawah ni, kasi perut ni rasa lapar balik. Kehkeh

 Peli YangNyeom Original Chicken 

 Peli YangNyeom Spring Onion Chicken 

 Peli YangNyeom Charcoal BBQ Chicken 

 Peli YangNyeom Garlic Chicken
Peli YangNyeom Hot & Spicy Chicken

Ada jugak try menu lain haritu seperti ramen, chicken breast salad and a few more. Tapi, biasalah aku kalau dah start makan memang aku tak peduli kat henfon dah. Terus lupa nak snap gambar. Hahah. Minuman kat situ pun not bad jugak weyh. Aku order Chocolate Frappe. Dah habis Chocolate Frappe, aku tambah segelas lagi watermelon juice.

My yummy Chocolate Frappe

 Kak Eyza's Mango Frappe


Oh btw suasana kat restoran Pelicana Chicken ni sangatlah cozy. Rasa selasa sangat kalau nak lepak lama-lama pun. Susun atur perabot, decoration semua pun cantik. About the price pulak, very affordable. Standard macam makan dekat kepsi, marry brown dan seangkatan dengannya. Kalau rasa nak kelainan, boleh lah try Pelicana Chicken pulak. Tak gitu?



Pelicana Chicken
Atria Shopping Gallery, Level 3 Lot T23A,
Damansara Jaya, Petaling Jaya, KL
03-7733 4300

Instagram : @pelicanamy


0 comments:

media hotel,

Media Hotel, Petaling Jaya

October 18, 2015 emi 1 Comments


First of all, this is not a paid review. Aku share tentang hotel ni sebab aku pernah menginap kat hotel ni for about 23 days. Saje la nak share pengalaman dan pendapat tentang hotel ni. Mana la tahu boleh jadi rujukan untuk sesiapa yang mencari hotel sekitar Petaling Jaya.

Aku paling ingat muka brader yang dekat kaunter depan ni, sebab muka dia sangat flawless. Haha

Aku takde la saja-saja datang menginap kat Media Hotel ni. Last month aku ada training selama 23 hari dekat Ara Damansara. Bagi peserta training yang berasal dari luar KL, pihak company ada sediakan accomodation. 


Aku dapat bilik yang macam dalam gambar kat atas ni. Deluxe Family King tak silap. Ada satu katil single dan satu katil king size. Bilik ni actually untuk 3 orang. Tapi memandangkan maybe tak cukup bilik ke apa ntah, kitorang kena stay 4 orang dalam bilik ni. Makanya pihak hotel tambah lagi satu katil single kat sebelah katil single yang sedia ada tu.

Inilah rupa bilik kitorang setelah ditambah satu lagi katil single.

Bilik ni takde la crowded sangat untuk 4 orang. Okay je, selesa. Apa kemudahan yang disediakan? TV, peti ais, penghawa dingin, wifi of course ada. Bilik air pun tak kongsi dengan bilik lain la. Private bathroom lengkap dengan water heater. Dalam bilik ni ada 3 plug. Iron ada dekat hallway, tapi memandangkan one of my roommate bawak iron so kitorang biasa iron baju dalam bilik je. Aku dapat bilik kat level 3, tapi okay la sebab ada je lif. Takyah nak panjat tangga sangat.

Meja solek. Kitorang stay sana dalam tempoh yang agak lama, so normal la segala benda kitorang lambak kat atas ni. Hahah

Don't worry pasal cermin, memang cukup. Takyah berebut nak menilik muka masing-masing. Banyak je cermin. Pintu bilik air pun cermin jugak.

Suasana kat sini okay la. Kedai makan takde sangat, tapi ada restoran hotel yang menyediakan breakfast untuk guest setiap hari. Kedai runcit pun ada sederet dengan hotel ni, 99 Speedmart. Nak beli pape senang. Aku ingat lagi first day kat hotel ni, kitorang macam ada dengar bunyi macam orang mengaji dan berzikir guna microphone tau. So kitorang ingat ada masjid yang dekat dengan hotel ni. Tapi bila dengar betul-betul, kitorang macam "Eh surah apa yang dorang baca laju sangat tu?". Oh, rupanya kuil, bukan masjid. Hihi. Kadang-kadang malam pun kuat jugak bunyi dari kuil tu. Agak mengganggu jugak la actually. 



Yang penting, condition bilik air bersih. Kalau pergi mana-mana pun toilet tu antara perkara pertama yang kita tengok. Bersih ke tidak. Everyday dorang akan buat morning call ke setiap bilik. Kitorang stay kat hotel ni waktu malam je pun. Pagi-pagi dah bangun, breakfast then terus ke Ara Damansara untuk training. Biasanya lepas Maghrib baru sampai ke hotel. Penat-penat memang terus fengsan kat katil jela jawabnya. Haha. Room service macam biasalah, everyday memang ada. Towel pun ditukar setiap hari. 


Breakfast yang disediakan pihak hotel alhamdulillah lah bagi aku okay je. Everyday menu ditukar-tukar. Dan, dia variety kan menu la. Dalam satu hari tu, takde la dia sediakan satu menu je. Contohnya kalau hari ni dia sediakan nasi lemak, ada jugak disediakan menu lain seperti roti bakar atau roti canai. Air pun sama. Yela, ada sesetengah orang tak makan certain menu. 

Alhamdulillah aku dapat room mates yang sporting semuanya, senang nak ngam. Ena, Ida dan Yanti. Dalam tempoh yang singkat kitorang boleh jadi rapat, macam dah lama kenal. Last day nak berpisah pun sedih.


Media Hotel
Unit A-3-01 Block A Tropicana Merchant Square
No 1 Jalan Tropicana Selatan 1, PJU 3 Petaling Jaya,
46050, Malaysia
+603 7885 8440

1 comments:

First impression.

October 14, 2015 emi 1 Comments


Krik krik! Sunyi betul blog ni semenjak dua menjak ni. Ai is fenat, kadang dalam seminggu tu dua kali je bukak laptop. So bila masa nya nak update blog. Haha. Maaflah ye. Life kebelakangan ni agak kelam-kabut sikit. Join classroom training for about a month bulan lepas (jadual very packed everyday memang penat balik bilik je terus cari tilam). Then lepas je habis one month training, terus balik kampung pada hari yang sama kerana keesokannya adalah hari raya. Hahah, kelam kabut sangat sampai baju raya pun lupa nak bawak balik. Habis raya a few day, laju-laju balik KL dan keesokan paginya dah kena lapor diri for on job training (which is everyday pun super tired, i wonder how come blogger lain yang bekerja masih komited update blog everyday. Don't you all get tired?). After a week, ke Melaka for my brother's graduation day. Then Ahada balik KL semula, sampai aje terus laju-laju packing barang sebab kena berpindah from Sg Besi ke Sentul. Packing barang main campak je ke dalam kotak. Kahkah. As for now, masih cuba adapt with new environment, new routine.


By the way, entry kali ni rasa nak bercerita tentang pengalaman hari pertama aku join classroom training. Bagi aku, tempoh satu hari tu dah mengajar aku banyak benda sangat tentang life ni. Malam before pendaftaran, aku sibuk siapkan diri dan packing barang yang nak dibawa ke tempat training which will be held at Damansara. Kat sana disediakan penginapan untuk peserta yang berasal luar dari KL. Pesen aku ni selagi ada ruang dalam luggage tu, selagi tu la aku akan sumbat jugak segala macam benda. Kakak aku cakap "Kau ni nak pergi sebulan gayanya macam taknak balik. Bawak sikit dah la, bukan jauh pun Damansara dengan Sungai Besi". For you information, keesokannya aku memang akan ke tempat training tu seorang diri naik public transport. Dah tahu nak ke sana naik public transport, lagi aku ada hati nak bawak banyak barang kan. Haha. Keesokan paginya, aku bangun agak awal. Kakak aku drop aku kat ERL Tasik Selatan before dia pergi kerja. So aku naik ERL dari Tasik Selatan ke KL Sentral. Boleh tahan berat jugak beg aku. Dah lah aku berbaju kurung time tu. Dengan ramai orang berpusu-pusu nak pergi kerja sume. Sampai aje kat KL Sentral, laaagi ramai orang. Nak dijadikan cerita, masa naik escalator tu aku punya roda luggage tersangkut. Aku tarik sikit tapi tak lepas jugak. Aku pandang laki yang duk belakang aku dengan harapan dia tolong tolak beg aku tu tapi dia buat dek je. Time tu aku panik gila sebab escalator dah nak sampai ke penghujung. So aku tarik sekuat hati, pappppp!! Terus tercabut handle luggage tu. Dan dan bila nampak handle beg aku dah tercabut barulah laki tadi tu nak tolong. Itu pun tolong pegang kejap tak bagi beg aku jatuh menghempap kaki dia. Sedih betul rasanya time tu. Apa aku nak buat dengan beg aku yang berat ni, wuuuuu. Jauh lagi perjalanan.

Boleh bayangkan tak, aku jalan slow-slow tarik beg aku sambil bongkokkan badan sikit sebab nak pegang beg tu tak bagi jatuh, Yela, handle yang panjang tu dah tercabut. Time tu terngiang-ngiang kata-kata akak aku semalam. Okay, nyesal bawak banyak barang! Dalam kepayahan tu, aku berjaya jugak naik LRT dari KL Sentral ke Kelana Jaya. Sampai kat Kelana Jaya, aku ambik teksi. Pakcik teksi tu sempat usik aku , "Terkeluar dari AF ke dik , bawak beg besar ". Sampai aje depan SDLC, lagi sekali aku cuak. Apa aku nak buat ni? Kenapa orang lain takde pun yang bawak beg pakaian macam aku? So aku tarik beg tu slow-slow dan letak tepi dulu. Masuk je dalam SDLC, ada sorang staff situ datang dan tegur aku, "Just now i saw u carry ur luggage. Where is it?". Aku cakap la, ada kat luar. Dia suruh bawak masuk dan dia tolong tunjukkan kat mana nak letak beg tu. Siap tolong angkat sekali bawak masuk satu bilik kat level 2. Lega rasa. At least layanan baik staff kat situ dah buat aku rasa sedikit lega. Takde la aku terkulat-kulat sensorang kat situ tak tau nak buat apa. Dia perkenalkan diri dia, Encik Rosli. Katanya biar je dulu beg tu kat situ. Proceed je dengan pendaftaran. Petang karang lepas habis semua briefing segala mak nenek tu, baru dorang akan bawak ke hotel.

Satu lagi cabaran bilamana aku sedar aku sorang-sorang kat situ. Aku tak kenal sesiapa pun. Takde kawan. Terasing betul rasanya ditengah ramai orang. Dalam auditorium, aku just simply duduk kat tempat kosong. Sempat kenal a few kawan baru, tapi yang aku duk follow ke sana ke sini the whole day ada 2 orang je which is Fiza dan Ezzati. Dah petang sikit tiba-tiba dapat perkhabaran bahawasanya si Fiza dan Ezzati tu tak sepatutnya join classroom training batch ni. Ada sedikit kesilapan. So start esok dorang akan lapor diri kat division masing-masing. Terus aku macam "Eh, habistu esok aku nak kawan dengan sape?". Susah jugak jadi manusia introvert ni. Nak dapat kawan pun susah.

Petang seperti yang dijanjikan, Encik Rosli mintak peserta yang disediakan penginapan untuk berkumpul dekat foyer bersama dengan beg masing-masing. Lagi sekali aku rasa risau. Beg aku dah la takde handle. Camne aku nak bawak turun ke tingkat bawah. Dalam pada aku duk usaha tarik beg tu, ada 2 orang peserta perempuan tegur aku, "Boleh bawak ke tu? Macam berat je, meh sini saya tolong angkat sama". Terharunya aku rasa. Mungkin dia tengok aku ni keding sangat, terpaksa angkat beg besar sorang-sorang. Dari situlah aku kenal Haziqah dan Saba. Daripada SDLC hingga ke hotel, dorang la yang bantu aku angkat beg tu. Iskkk, sumpah aku rasa terharu sangat sebab walaupun tak kenal tapi dorang ikhlas membantu. Ada disediakan bas untuk transport kitorang dari SDLC ke hotel. Duduk je dalam bas, aku terus rasa sebak sebab aku terkenang macam-macam yang terjadi kat aku sejak pagi lagi. Sedih kot. Sedih bercampur penat. Sampai hotel je, aku dapat roomates yang baik-baik, sporting dan senang masuk geng. Alhamdulillah. By the time aku landing kat atas katil tu terus tak tertahan air mata ni ha. Mungkin sebab aku terlalu penat hari tu. Tambah pulak dan dan je ada kawan whatsapp tanya keadaan aku okay ke tak. Memang nangis la jawabnya. Hahah.

Tapi satu hari tu menyedarkan aku banyak perkara. Paling aku terkesan sekali adalah tentang first impression. First impression orang terhadap kita. Orang selalu kaitkan first impression ni dengan appearance seseorang. Riak muka, penampilan. Tapi actually the way we treat people around us the first time we meet them, itu yang akan create first impression seseorang terhadap kita. For example, Encik Rosli. Dia nampak je aku melangkah masuk ke SDLC, terus dia approach dan tegur aku dengan nada yang menyenangkan, tolong angkat beg, tunjukkan kat mana aku kena pergi untuk pendaftaran. Seriously that time aku yang tengah risau dan cuak tu terus rasa lega, dan rasa macam "Eh baiknya dia ni. Very professional at the same time sangat menyenangkan". And that is my first impression towards him. Same goes with Ziqa and Basa. They are so nice. Tersentuh rasanya tiap kali dorang nampak aku cuba angkat beg tu, dorang akan cepat-cepat offer diri untuk tolong angkat jugak. Banyak kali okay, daripada SDLC sampai la ke hotel. Aku takde la kenal rapat sangat pun sepanjang sebulan training, tapi disebabkan first time jumpa dorang sangat baik dan sweet, so impression aku terhadap dorang adalah "they are such a good person, peribadi yang sangat baik, nice dan terangatlah sweet". Orang-orang macam diorang ni la yang tak kira ke mana dorang pergi akan sentiasa disenangi oleh orang sekeliling.


Apa first impression orang terhadap aku? Haha mostly orang akan cakap "Emi, first tengok kau dulu aku ingat kau sombong, pemalu, jenis susah nak berkawan. Tapi dah lama-lama kenal, masuk air jugak kau ni. Kalau dah borak tu tak reti nak stop. ". Hahah. Nak buat camne, muka aku bukan jenis yang semulajadi manis. Kadang aku dah senyum pun orang cakap aku serious sangat. Hello, nak ai senyum camne lagi haaa? Hahah.




Okay, mengantuk! Jumpa di next entry.



1 comments:

food review,

LOBBEE Thai Connection, restoran masakan Thailand

September 29, 2015 emi 0 Comments


Maaf ye wahai pembaca sekalian sebab dah lama tak update blog. Actually kebelakangan ni aku agak busy sebab ada join training. Weekdays memang jadual packed sangat. Waktu malam balik penat-penat terus tidur. Yang tinggal hanya weekend which is sometimes ada jemputan event dan kena entertain family members yang datang ke KL. Baru-baru ni aku dan geng Einaangel Network Crew berkesempatan menerjah satu restoran masakan Thai yang terletak di Empire Damansara iaitu restoran Lobbee Thai Connection.


Dekorasi restoran yang simple dan tak terlalu sarat dengan perhiasan memang menarik perhatian. Dari jauh dah nampak warna kerusi dan meja semua kuning. Heheh. Restoran ni terletak dekat Ground Floor. So that day kitorang dihidangkan dengan beberapa menu menarik. Meh nak story satu persatu. Kasi kecur ailioq korang. Heheh :P

Kami di hidangkan dengan 5 jenis minuman yang berbeza dan sangat unik. Bukan setakat rupa aje unik, nama minuman ni pun panjang berjela dan sangat unik.

Iced Butterfly Pea Lime Juice

Iced Butterfly Pea Lime Juice Air ni semasa dihidangkan kat kitorang, warnanya biru tau. Kat sebelah dia ada small glass mengandungi Lime Juice. Bila kita tuangkan Lime Jice tu ke dalam air, air akan bertukar menjadi warna purple. Haaaa, macam magic pulak rasa. Harga RM8 satu gelas.

Iced Butterfly Pea Milk

Iced Butterfly Pea Milk - Kombinasi rasa unik bunga yang digunakan untuk buat nasi kerabu (lupa dah nama bunga tu apa ) dengan susu. Hnaya RM9 satu gelas.

Red Lemon Soda

Red Lemon Soda - Yang dalam botol tu adalah soda. Haaaa, air ni memang betol-betol kick la bila dah di campur dengan soda. Hanya RM8 satu gelas.

Lobbee Ice Tea

Lobbee Ice Tea - Dalam air teh ni ada buah laici. Not bad, ada rasa teh dan dalam masa sama ada rasa laici. RM9 sahaja.

Iced Thai Tea With Grass Jelly

Iced Thai Tea With Grass Jelly - Teh ais Thai ni memang femes dalam kalangan penggemar makanan Thai. Aku sendiri tak terkecuali memang suka minum teh ais Thai ni. RM8 sahaja.

Fried Potato With Thai Salad Dressing 

Fried Potato With Thai Salad Dressing - Potato yang digoreng dengan sangat rangup ni, sedap betul bila dicicah dengan sos yang disediakan khas. Rasa sos ala-ala kuah somtam gitu. RM11

Fried Prawn With Sesame

Fried Prawn With Sesame - Hanya RM8/serving, hidangan udang yang digoreng rangup ni memang sedap. Aku yang allergic dengan udang ni pun tak mampu tahan nafsu memang tibai je makan udang ni. Heheh.

Thai Squid Cake 

Thai Squid Cake - First time aku try Thai Squid Cake ni. Unik. Selalunya biasa makan fish cake. Kali ni squid cake. Dalam tu ada sotong. RM12/serving

Chicken Skewers

Chicken Skewers - Yang ni recommended sangat. Sedap! Hanya RM9 sahaja.

 Crispy Wanton Pad Thai

Crispy Wanton Pad Thai - Yang ni memula aku ingat char kuew teow, rupanya bukan. Not bad, sedap. Hanya RM16, boleh kongsi makan dengan kawan sebab agak banyak.

Lobbee Combo 3 Tomyam

Lobbee Combo 3 Tomyam - Yang ni wajib try ni. Signature menu bagi restoran Lobbee. Dengan hanya RM98, satu portion ni sesuai untuk 4 hingga 5 orang. Kitorang makan berlima pun tak habis. Mengandungi noodle, lobster, mussel, king crab leg, salmon, squid, and soft boiled egg.


Lastly, kitorang dihidangkan dengan 2 jenis aiskrim iaitu Coconut Ice Cream with 3 Topping (RM7) dan juga Blue RubyWith Coconut Ice Cream & Jack Fruit (RM9). Try ais krim kelapa dia yang plain pun dah sedap gila. Paling suka dia punya blue ruby tu, sedap sangat! Overall puashati sangat dengan menu-menu dekat restoran Lobbee ni. Next time ada masa boleh ajak kawan-kawan lepak makan sini.


Lobbee Thai Connection 
LG-07,  Empire Damansara,
Jalan PJU 8/8, Damansara Perdana. 
Tel: 03-76294869 
Operation Hours : 11 pagi hingga 3 ptg, 5.30 ptg hingga 10 malam (Isnin Tutup) 


Untuk tempahan function boleh email: lobbeethai@gmail.com




0 comments: