review,

Setelah 2 minggu amalkan C-Jello Collagen Jelly Bar

August 31, 2015 emi 0 Comments



Hai korang! Last time aku ada cerita tentang C-Jello Collagen Jelly Bar, remember? Kalau tak ingat boleh baca balik kat SINI. Aku ada bagitahu bahawasanya aku menyahut cabaran untuk try that collagen for 2 weeks memandangkan katanya hasil boleh dirasai seawal 2 minggu.


So dah dua minggu aku amalkan C-Jello Collagen Jelly Bar ni. 2 sachet satu hari iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur. Perkara pertama yang aku nak cakap pasal C-Jello Collagen Jelly Bar ni adalah rasa dia sedappp sangat. Aku taruk dalam peti ais, so bila nak makan tu rasa sejuk je. Macam ais jelly. Seriously, kadang-kadang aku rasa tak cukup 1 sachet so aku makan 2 sachet sebab sedap sangat. Wakaka. Takpe, maksimum boleh makan 4 sachet sehari. Nak makan pun senang je tak yah nak bancuh bagai, just koyak dan sedut masuk ke dalam mulut. Feeling-feeling makan jelly macam zaman budak-budak dulu. Hihi


For your information, gambar kat atas ni merupakan gambar sebelum aku consume C-Jello Collagen Jelly Bar. Sepanjang 2 minggu aku consume C-Jello Collagen Jelly Bar ni, aku langsung tak ambik supplement lain tau. Memang aku stop kejap semua supplement lain sebab nak bereksperimen dengan produk keluaran SkinSoul ni. Nak tengok keberkesanan dia.


Yang ni pulak gambar selepas 2 minggu amalkan C-Jello Collagen Jelly Bar. Paling aku perasan, kulit macam lagi smooth bila kita pegang. Macam liang pori mengecil gitu. Berminyak pun kurang. Alhamdulillah, not bad product ni. Bagi korang yang tercari-cari supplement tapi taknak yang nak kena bancuh bagai, this product is perfect for you. Senang sangat. Dah la sedap.

Untuk maklumat lanjut, boleh tengok sini :




0 comments:

event,

Magnum lancar aiskrim perasa baru, Magnum White Almond

August 31, 2015 emi 3 Comments


Kalau sebut aje aiskrim Magnum, aku selalu terbayang aiskrim yang kaya dengan lapisan coklat tebal kat luar tu. Nyumnyum! Bahagian dalam aiskrim tu pun lembut aje, memang boleh release tension kejap. Zaman belajar dulu selalu jugak beli aiskrim Magnum ni. Ada satu flavor yang paling aku suka, tapi lupa dah apa nama flavor tu. Aku ni bukanlah suka sangat makan benda-benda manis, tapi sometimes makan benda manis yang sejuk ni boleh buat aku stop kejap dari fikir pape. That's why kadang kalau tension ke, sedih ke, stress ke...aku prefer keluar sorang-sorang kejap, then singgah makan aiskrim kat mana-mana. Someone said to me, ice cream makes u happy. I'm not really agree, but sometimes it does help me relax for a while. Heh, terpanjang pulak intro.

Okay, last week aku berkesempatan ke majlis pelancaran perasa terbaru aiskrim Magnum, Magnum White Almond. Aiskrim vanilla yang dilapisi coklat putih berserta almond slices. Magnum White Almond memancarkan suasana elegant, class, dan kenikmatan.



Dekat majlis pelancaran tu ada disediakan meja untuk manicure . So guest yang datang boleh dapatkan service manicure  ni sementara tunggu majlis bermula. 


Majlis malam temanya putih. So semua guest pun pakai serba putih malam tu. Aku sendiri takde la serba putih sangat. Blouse je putih, tudung color goldish cream gitu.



Boleh sawan kejap tengok aiskrim disusun dengan banyak dan comel camni kat atas meja dessert. Sukaaa. Nampak sedap sangat-sangat. macam-macam dia jadikan topping untuk aiskrim tu.


Bayangkan, segenap ruang kat dalam hall tu dipenuhi aiskrim Magnum White Almond. Ke hujung sana, ada aiskrim. Ke sebelah sini pun jumpa aiskrim jugak. Kau duduk diam-diam kat satu tempat pun ada orang datang offer aiskrim. Mampu nak katakan tidak kepada Magnum White Almond? Haha. Dah la suasana memang diselubungi warna putih aje malam tu. Lepas setel pelancaran, ucapan dan persembahan, dorang lepaskan belon putih banyak-banyak dari atas. Wuhuuuuu, suka sangat suasana camtu.


Magnum White Almond dah boleh didapati kat semua supermarket, hypermarket, kedai runcit dan stesen minyak. Harga bagi satu stick aiskrim Magnum ni ialah RM4.50.

Ada Tasha Shila, tapi tak sempat nak bergambar dengan dia.


Untuk maklumat lebih lanjut tentang aiskrim Magnum White Almond, boleh refer 


3 comments:

review,

Berjimat dengan Worthy Book!

August 31, 2015 emi 0 Comments



Hai korang! Entry kali ni aku nak bercerita tentang Worthy Book. Actually dah quite a few weeks jugak aku nak cerita tentang Worthy Book ni, tapi sebab busy so asyik postpone aje. Sekarang baru berkesempatan. Around 2 months ago masa aku teman schoolmate aku, Uya pergi bookstore (lupa dah MPH ke Popular. Rasanya MPH) kat NU Sentral, aku ternampak Worthy Book ni dekat rak magazine. Tengok apa yang ditulis kat cover buku tu macam menarik. Buku yang mengandungi baucer-baucer makanan dan pakaian. Ada 2 version buku ni, satu untuk fashion dan satu lagi untuk food. Untuk fashion tu aku tak tertarik sangat nak compare dengan yang makanan. Hati aku berbelah bagi masa tu nak beli ke tak. Aku curious sangat nak tengok baucer makanan apa yang ada kat dalam Worthy Book tu, tapi takleh tengok sebab dorang seal buku tu. Last-last aku tak beli pun.


Tapi, balik rumah je aku terus google pasal Worthy Book ni. Oh, rupanya dalam Worthy Book FnB Edition tu ada around 180 baucer makanan yang boleh digunakan kat outlet-outlet dan restoran seluruh Malaysia. That time ada promotion kat website Worthy Book, Worthy Book FnB Edition 2014-2015 dijual dengan harga RM5 sahaja. Why not give it a try, kan? Kalau contentnya menarik, next edition boleh beli lagi. 


Dalam Worthy Book ni ada banyak baucer makanan seperti Sushi King, Blackball, Lecka-Lecka, Once Upon A Milkshake, Crzypuff, Kelantan Delights, Domino's Pizza, Carl's Jr, The Burger Factory, myBurgerLab, Foodpanda dan banyak lagi.



Saiz kupon baucer tu kecik je, muat letak dalam purse. Koyak siap-siap dari buku tu, then simpan dalam purse. Senang, by the time korang nak guna baucer tu, just ambik and bagi dekat staff restoran tu masa nak place order.


Memandangkan aku pun baru je lagi beli buku ni, so tak sempat nak guna banyak sangat kupon dalam ni. Nasib baik beli time promotion je. Hihi. Aku sempat guna kat beberapa brand je iaitu Once Upon A Time, Sushi King, Pepper Lunch, dan Domino's Pizza.Tapi aku ingat next edition aku nak beli awal-awal la. Baru la boleh gunakan semua kupon-kupon tu.


Korang boleh dapatkan Worthy Book ni kat mana-mana kedai buku terkemuka macam Popular, MPH, Times, Borders, dan Kinokuniya. Kalau yang jenis suka shopping baju, boleh dapatkan jugak Fashion Edition. Boleh la shopping sakan sebab boleh dapat banyak diskaun.

For more info, boleh ke website Worthy Book ni :

Facebook : Worthy Book
Instagram : @worthybook
Twitter : @worthybook_my
Blog : Worthy Book
Youtube : Worthy Book

0 comments:

ephyra,

Gala Dinner Ephyra 2015

August 29, 2015 emi 2 Comments



Kalau korang memang follow blog aku dari dulu, korang mesti tahu aku merupakan salah seorang pengguna dan dealer Ephyra sejak 2 tahun yang lepas. Yes, dah 2 tahun dah aku setia dengan produk keluaran Oceanlife ni. Alhamdulillah. Aku bukan setia dengan produk ni disebabkan aku jual produk ni semata-mata. Sebaliknya aku masih aktif sebagai dealer Ephyra kerana aku dan adik-beradik aku masih amalkan minum Ephyra ni. Alhamdulillah. Ada jugak aku acah-acah stop minum Ephyra kejap sebab nak try produk lain kononnya *sebab terima job untuk review a few collagen product, so I have to stop consuming Ephyra for few weeks in order nak tengok keberkesanan that product*. But seriously aku cakap, aku takleh kalau tak minum Ephyra dalam tempoh yang lama. Setakat skip minum Ephyra 2 ke 3 hari tu takpe lagi, tapi kalau dah lebih seminggu memang aku dah start rindu nak minum Ephyra balik. Lain sangat rasanya bila tak minum Ephyra.

Okay, so sebagai salah seorang dealer Ephyra, 2 minggu lepas aku dapat jemputan untuk ke Ephyra Gala Dinner. Ini merupakan first time pihak Oceanlife buat majlis besar-besaran untuk meraikan kejayaan team Ephyra, stokis dan dealer sekalian. Bayangkan dalam tempoh 3 tahun, Ephyra berjaya membina nama dengan cepat. Alhamdulillah, aku sebagai dealer dan pengguna setia Ephyra rasa bangga sangat. Sokongan aku sentiasa bersama team Ephyra walaupun aku dah jarang promote & cerita tentang testimoni Ephyra kebelakangan ni. Busy sikit, hehe. So that day aku ajak kakak aku temankan pergi dinner tu. Kalau pergi sorang aku segan, kekeke.


Majlis Gala Dinner Ephyra ni diadakan di PWTC. Memandangkan majlis habis agak lambat, so awal-awal lagi aku dah bawak baju siap-siap, tidur rumah akak aku kat Sentul. Nasib baik dekat je PWTC dengan rumah sewa akak aku. Kakak aku lari tema sikit malam tu. Aku dah whatsapp jemputan siap-siap kat dia, rupanya dia tengok sekali imbas je, terus tak perasan ada tulis tema majlis kat situ. Lagi parah aku dah bagitau awal-awal itu adalah Gala Dinner, sekali dia ingat itu adalah open house Ephyra. Kekeke, bila aku sampai rumah dia, tengok dia pakai baju kurung color kuning lagi haaa. Lari tema betul warnanya. Haha. Takpe la, tak kuasa aku nak tunggu dia tukar baju, dah lewat pun masa tu.







Alhamdulillah, bertuah jugak la aku malam tu dapat cabutan bertuah Thermo Pot. Target nak dapat iPhone, tapi dapat  Thermo Pot pun jadilah. Haha. Rezeki emak nampaknya. Raya haji nanti bawak balik untuk mak. Btw lawa betul baju yang Memey Suhaiza tu pakai. Dari awal majlis sampai la keesokan harinya aku dengan kakak aku still duk sembang pasal baju yang Memey pakai ni. Tengok depan-depan lawa gila baju ni. Kakak aku cakap nanti dia nak jahit satu baju yang ala-ala baju Memey pakai ni la. Tapi logically thinking, kau nak pakai pergi mana je pun kalau kau buat baju camtu? Mwahaha kalau artis takpe la banyak event grand-grand nak kena attend.

Yes, saya lagi tinggi :P

Bersempena Gala Dinner ni jugak, pihak Oceanlife melancarkan 3 produk terbaru keluaran Oceanlife iaitu Ephyra Skin Bar, M2Flex, dan Inteemor. Ephyra Skin Bar tu memang aku guna, best sangat pakai sabun ni. Rasa bersih je muka. Hilang habis blackhead & whitehead. Aku guna jugak Ephyra Skin Bar ni untuk badan sometimes sebab kulit aku sensitive. M2Flex tu minuman untuk lelaki, sesuai la yang mana nak jadi sado macam Norman Hakim. Kekeke. Inteemor tu pulak minuman untuk kesihatan dalaman wanita. Yang ni aku belum try. Hehe. Kalau aku try nanti, aku share story.


Thanks pihak Oceanlife sudi jemput. Tak sempat pun nak bergambar dengan Puan Amiza, CEO Oceanlife. Sempat salam dan bertegur camtu je. Almaklum la, ramai orang time tu. Tak menang tangan aku tengok Puan Amiza dan staff Oceanlife yang lain, tapi diorang usaha jugak nak entertain tetamu sekalian. Tahniah bagi team Ephyra khususnya founder dan staff yang bertungkus lumus menjayakan majlis tu.


Sape-sape yang nak dapatkan produk keluaran Oceanlife ni, boleh contact aku , SMS/Whatsapp?telegram 0145259353.



2 comments:

contact lens,

Contact Lens Biotrue ONEday HyperGel dari Bausch + Lomb

August 29, 2015 emi 1 Comments


Penggunaan contact lens sekarang ni memang tak asing lagi. Ada yang pakai contact lens sebab rabun, ada yang pakai untuk melawa. Kawan-kawan dan sedara mara aku pun boleh dikatakan dah makin ramai yang guna contact lens. Yela, bagi yang rabun of course akan rasa lebih yakin pakai contact lens berbanding pakai spek. Aku sendiri kalau ikutkan memang tak suka pakai spek. Sebab tu aku jarang pakai spek kalau kat luar. Biasa aku pakai spek time menghadap skrin dan waktu malam sahaja. Bukan tak teringin pakai contact lens, tapi tak sesuai. Sebab power silau mata aku berganda-ganda tingginya berbanding power rabun. So tak sesuai pakai contact lens, sebab contact lens untuk rabun aje. Yeke? Ntah, itu berdasarkan apa yang diberitahu oleh pekerja kat beberapa buah kedai spek. Makanya aku pun pasrah lah. Pakai ajelah spek walaupun tak suka sebab nanti tudung jadi senget benget. Wakaka.


Baiklah. Actually last week aku ada hadir ke majlis pelancaran contact lens Biotrue ONEday HyperGel dari Bausch + Lomb. Syarikat kesihatan mata global, Bausch + Lomb baru sahaja memperkenalkan inovasi terbaru, Biotrue ONEday, contact lens harian yang premium. Diinspirasikan oleh mata manusia sendiri, kanta Biotrue ONEday ni diperbuat daripada HyperGel, satu inovasi yang menggabungkan hydrogel konvensional dengan hydrogel silikon yang bakal menjadi bahan pakai buang harian generasi akan datang.


Kanta Biotrue ONEday oleh Bausch + Lomb mengandungi 78% kelembapan; bersesuaian dengan kornea mata manusia. Permukaan luar kanta direka menyamai lapisan lipid air mata, yang menghalang kanta dari dehydrate disamping menghantar jumlah oksigen yang sama dengan keperluan mata. Ini membolehkan mata bernafas dengan lebih selesa, sihat, dan berwarna putih selama lebih 16 jam.


Kanta Bioture ONEday dihasilkan bersesuaian dengan gaya hidup aktif pengguna disamping mengandungi perlindungan UV untuk melindungi mata dari sinaran ultralembayung (UV) yang boleh merosakkan mata untuk jangka masa panjang.


Korang boleh dapatkan Biotrue ONEday ni dengan harga RM125 sekotak yang mengandungi 30 keping dan boleh didapati mulai 10 Ogis 2015 di semua kedai  optik di seluruh negara. Biotrue Multi-Purpose Solution boleh didapati dalam pek berkembar (355ml x 2) berharga RM61.50.



Kempen Care For Your Eyes

Bersempena pelancaran contact lens Biotrue ONEday di pasaran malaysia, Bausch + Lomb mengadakan kempen viral Facebook 'Bausch + Lomb Care for Your Eyes' mulai 11 Ogos hingga 30 September. Ia adalah senaman mata mudah untuk membantu otot mata menjadi lebih fleksibel. Macam mana nak join kempen ni? Haaa tak susah pun. Korang boleh record versi senaman mata 'tromboning' korang sendiri dan upload kat Facebook menggunakan hashtag #BauschAndLombMalaysia dan #careforyoureyes. Jangan lupa tag 3 orang kawan korang so that dorang pun join kempen ni. Setiap video yang di upload sepanjang kempen berlangsung, Bausch + Lomb akan mendermakan sebanyak RM5 kepada Persatuan Orang Buta Malaysia (Malaysia Association for the Blind)

1 comments:

cosmetic review,

[Review] - SkinSoul Natural Volume Attack Mascara, Paraben Free & Prostagladin Free

August 25, 2015 emi 0 Comments


Aku ni sebagai seorang perempuan, walaupun aku tak reti sangat nak mekap-mekap bagai ni, tapi aku try je. Aku bantai je sapu sana sikit, sini sikit. Wakaka. Almaklum la, kalau dah namanya perempuan memang camtu. Tak reti nak pakai takpe, asalkan ada keinginan nak pakai. Lama-lama nanti reti la pakai. Tak gitu? Haha. Aku ingat lagi zaman-zaman awal remaja dulu, pakai eyeliner pun comot gila. Haha. Time tu aku langsung tak reti nak pakai blusher, eye shadow dan lain-lain. Eyeliner pun tak reti pakai tapi cuba jugak pakai. Sampai sekarang aku masih failed bab nak pakai eyeliner dan mascara. Bukanlah tak reti langsung, cuma cenderung untuk jadi comot kadang-kadang. Especially kalau pakai eyeliner. Mahunya tebal sebelah nipis sebelah. Tapi aku suka barang mekap ni. Berhantu betul kalau lalu berdekatan Sephora dan kedai-kedai kosmetik yang lain. Kalau rasa macam tak reti pakai, usaha pulak tengok tutorial kat Youtube. Hahah, typical perempuan sangat. Oh ye, entry kali ni aku nak bercerita tentang mascara.

First mascara aku dulu adalah mascara Avon Simply Pretty yang Clear Mascara tu. Ala yang warna cerah macam tak pakai pape tu. Sebab masa tu aku tak reti nak pakai mascara, so aku practice la dulu guna clear mascara ni. Takde la nampak comot kalau tak reti pun. Lepas tu aku dah start beli mascara yang warna hitam which is Loreal Paris Ultra Volume Mascara. Memandangkan aku bukanlah jenis yang pakai setiap hari, so lambat la mascara tu nak habis. Bagus betul orang macam aku ni, jimat. Hahah. Tapi baru-baru ni mascara aku dah habis. Survey punya survey, aku terjatuh hati pulak dekat satu mascara brand SkinSoul, SkinSoul Natural Volume Attack Mascara.


Haa, first time try aku dah jatuh hati kat mascara ni. Seriously, dia bagi effect bulu mata lebih panjang. Dan, mata aku yang tak berapa nak besar ni pun nampak lagi besar bila pakai mascara ni. Padahal that time aku tak pakai eyeliner pun. Aku baru tahu, rupa-rupanya mostly mascara yang dijual kat kedai tu mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan pandangan jadi sedikit kabur. Bahan kimia yang digunakan untuk jadikan bulu mata kita cepat panjang tu sebenarnya ada side effect, iaitu pandangan kita makin lama boleh jadi makin kabur. So sila elakkan beli mascara yang ada bahan kimia berbahaya.


SkinSoul Natural Volume Attack Mascara ni takde guna bahan kimia yang boleh merosakkan mata dalam jangka masa yang panjang tu. Paraben dan prostagladin pun takde. Don't worry, semua produk SkinSoul memang PARABEN FREE. 


Bahan yang terkandung dalam mascara ni adalah bahan organik, ekstrak mulberry semulajadi yang menyuburkan, menguatkan dan melentikkan bulu mata. Penggunaan berterusan selama 8 minggu membuktikan mascara ni mampu memanjangkan dan menebalkan bulu mata. So far baru 2 minggu aku guna. Alhamdulillah, aku suka sangat.


Bila kita pakai SkinSoul Natural Volume Attack Mascara ni, ekstrak mulberry yang terkandung dalam mascara ni akan sampai ke follicle bulu mata untuk menyuburkan bulu mata dari luar dan dalam. Tak payah nak pakai curler yang menyakitkan tu dah, takyah nak pakai fake lashes dah.


Kiri tanpa mascara. Kanan pakai SkinSoul Natural Volume Attack Mascara. Nampak perbezaan kan? 



Harga SkinSoul Natural Volume Attack Mascara ni hanya RM195 sahaja. Made in Italy.

Ada tawaran best untuk pembaca blog yang aku hargai semua ni. Kalau korang pergi ke mana-mana outlet SkinSoul dan tunjukkan code #SSRosnie , korang boleh beli SkinSoul SkinShield Travelling Set ni dengan hanya RM388 sahaja. Selain tu, kalau korang buat pembelian minimum RM100 dalam satu resit, korang layak bawa pulang barangan SkinSoul SkinShield bernilai RM100. Menarik kan?

Jangan lupa code #SSRosnie

Boleh terjah mana-mana outlet SkinSoul. Kalau nak tahu outlet SkinSoul yang lain, boleh tengok dekat http://www.skinsoul.com.my

0 comments:

inside out,

Movie : Disney PIXAR Inside Out

August 25, 2015 emi 2 Comments



Heyyy, korang dah tengok movie Inside Out? Last Saturday aku bosan dan sangat jiwa kacau bila tak buat apa kat rumah. So i texted Lin. Lin ajak pergi tengok movie Inside Out ni kat The Mines. Memula Lin cakap either Inside Out atau Hitman. Kalau adik dia nak ikut jugak, we have to watch Inside Out la. Masa tu i don't really care cerita apa, as long as yang belum aku tengok. So, kitorang tengok Inside Out. At first aku langsung tak tahu menahu Inside Out ni cerita tentang apa. Yang aku tahu, ianya cerita kartun.


And yeah, aku rasa cerita ni sangat best. Bukan sekadar kartun untuk hiburan kanak-kanak semata. Orang dewasa pun boleh learn something very valuable dari cerita ni. Kalau budak-budak tengok maybe dorang tak akan faham sangat kot apa yang nak disampaikan melalui cerita ni. They will just enjoy the cute characters and all those animation, songs. Dorang dah besar sket, kena tengok balik baru faham. Cerita ni sangatlah bermain dengan emosi. Kalau aku tengok sorang-sorang, mahunya aku menangis. Dah la haritu hati ni memang tengah kacau sangat-sangat. Aku tak puas tengok cerita ni sekali. Aku plan nak pergi tengok lagi sekali, but this time i'm gonna watch it alone. Nak menjiwai cerita, ewahhh. Haha. Poyo je kan.


Bila tengok situasi Riley dalam cerita ni, aku rasa macam kehidupan setiap orang kat dunia ni tak senang pun. I mean, there are lots of things in their head, yang perlu dorang fikir, yang perlu dorang rasa. And they don't really get to choose what they wanna feel. Bila something happen, of course kita tak boleh elak dari rasa sedih or happy or marah or takut dan sebagainya. That's normal. Cuma ada individu yang mampu kawal emosi, dan ada yang tidak. Everybody is just the same. I bet dah besar panjang pun, even yang dah tua pun mostly memang mengalami masalah untuk control emotion. Hati rasa sedih, marah tapi akal menghalang. Bercampur-aduk segala emosi. That's why kadang-kadang kita buat keputusan yang salah dalam hidup kita. Sebab kita terbawa oleh emosi yang kadang-kala terlampau. 


Some people think sadness is not necessary in life. Aku sendiri pun kadang-kadang fikir kesedihan adalah satu element negative dalam kehidupan, dan tak perlu ada. Sebab selalunya sadness ruin our day. Haha. Tapi bila tengok cerita ni, ia menyedarkan aku bahawasanya kita sebagai manusia ni perlu untuk rasa sedih kadang-kala. Tak salah untuk kita rasa sedih. In fact, sadness plays such an important role in our life because sometimes we have to feel sad in order to feel joy and happy again.


And heyy, this is Bing Bong, Riley's imaginary friend. Bing Bong ni comel la, he's such a good and sweet friend. Bing Bong buat aku terfikir how does my imaginary friend looks like. Of course everybody have their own imaginary friends, tapi masa kecik-kecik dulu la. Dah besar panjang ni kalau masih ada imaginary friends, then that is scary. Haha. Bukan setakat imaginary friend aje, Riley ni siap ada imaginary boyfriend. Haha. Of course, aku pun pernah ada imaginary boyfriend. Tapi dulu la, zaman remaja dulu. Hahaha. Dah nama pun imaginary boyfriend, haruslah perfect gitu haaa. Hahaha okay ini lawak. Lawak bila aku kenangkan balik. Aku pun dah lupa apa kriteria imaginary botfriend aku dulu. How come la aku boleh ada imaginary boyfriend. Tapi kalau aku dulu biasanya imaginary boyfriend ni wujud bila kat sekolah aku ada minat someone tapi biasalah time tu mampu minat aje. Maka terinspirasi la imaginary boyfriend ni, tapi yang pastinya imaginary boyfriend tu akan lebih perfect berbanding budak yang aku minat tu. Hahah. Gittewww :P


Overall, this is a must watch movie untuk semua peringkat usia. Seriously, go watch this movie. 



2 comments:

review,

[Review] - SkinSoul SkinShield Travelling Set

August 18, 2015 emi 1 Comments



Bagi sesiapa yang mempunyai kulit sensitive, mesti stress nak handle kulit sendiri. Aku sendiri pun ada masalah kulit terlampau sensitive ni, tapi bukan di bahagian muka. Kulit muka aku takde la sensitive pun. Yang sensitive nya bahagian kaki dan lengan. Sejak kecik memang sangat sensitive. Dan seperti yang kita sedia maklum, kalau kulit sensitive ni takleh pakai sembarangan produk je. Tersalah pakai produk, nanti makin teruk jadinya. Yang menghadapi masalah kulit sensitive kat bahagian muka rasanya lagi tension. Yela, muka ni memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian kita. Hari ni aku nak suggest satu produk skincare untuk korang yang mengalami masalah kulit muka sensitive, iaitu SkinSoul SkinShield. Produk SkinSoul ni yang paling bagusnya adalah PARABEN FREE. Haaa, memang sesuai la sangat untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitive.


Kandungan utama SkinSoul SkinShield ni adalah bahan organik Ashitaba. Ashitaba ni mampu mempercepatkan proses pembaikpulihan kulit dan melambatkan proses penuaan. SkinSoul SkinShield ni jugak mampu mencerahkan kulit, mengecilkan liang pori, serta menghilangkan parut. Daun Ashitaba ni jugak kebiasaannya dijadikan teh herba untuk diminum bagi mengubati pelbagai jenis penyakit. 

Rangkaian SkinSoul SkinShield ni terdiri daripada 5 item iaitu :

  • SkinShield Hydra-Purifying Cleanser


Mengandungi vitamin untuk kulit dan mineral Ashitaba yang di rumus bersama Swiss Glacier Water yang mampu menghilangkan kotoran, sebum berlebihan dan pencemaran disamping menjadikan kulit lebih lembut dan supple. Guna setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali iaitu pagi dan malam, inshaAllah boleh nampak hasil yang memuaskan. 

  • SkinShield Hydrating, Energizing & Pore-Refining Lotion

This one funstion dia lebih kurang toner la. Boleh juga dipakai sebagai toner, dan juga digunakan  bila-bila masa untuk bagi kesan fresh dekat muka, even lepas pakai makeup pun boleh sembur ke muka. Tapi memandangkan aku hanya ada yang travel set aje, so takleh nak spray la. Aku guna as toner, apply dengan kapas muka. 

  • SkinShield 12 in 1Suncare Day Cream (SPF50)

Day cream ni bagus sebab boleh protect kulit kita dari sinaran UV jugak dan dalam amsa sama boleh bertindak sebagai foundation yang sesuai untuk semua tone kulit. 

  • SkinShield Night Cream

Kandungan Ashitaba dalam Night Cream ni mampu mecerah dan menganjalkan kulit. Apply setiap malam sebelum tidur, dan bangun keesokan paginya dengan wajah yang lebih segar dan lembut.

  • SkinShield Lift & Bright Serum

Serum ni bagus untuk melambatkan proses penuaan. Serum ni diformulasi dengan molekul-molekul kecil esen anti-penuaan Ashitaba yang mampu menembusi lapisan kulit untuk restore keanjalan dan ketegangan kulit.




SkinSoul SkinShield Travelling Set ni berharga RM500. Tetapi ada tawaran best untuk pembaca blog yang aku hargai semua ni. Kalau korang pergi ke mana-mana outlet SkinSoul dan tunjukkan code #SSRosnie , korang boleh beli SkinSoul SkinShield Travelling Set ni dengan hanya RM388 sahaja. Selain tu, kalau korang buat pembelian minimum RM100 dalam satu resit, korang layak bawa pulang barangan SkinSoul SkinShield bernilai RM100. Menarik kan?

Jangan lupa code #SSRosnie



Boleh terjah mana-mana outlet SkinSoul. Yang ni dekat Mid Valley. Kalau nak tahu outlet SkinSoul yang lain, boleh tengok dekat  http://www.skinsoul.com.my





1 comments:

food review

Hidangan Buffet Masakan Penang di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie

August 18, 2015 emi 1 Comments



Hotel Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie sedang mengadakan promosi masakan Penang dekat Kites Restaurant dari 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015. Aku salah seorang penggemar masakan Penang. Seumur hidup aku setakat ni sekali je aku pernah ke Penang iaitu semasa tahun satu kat universiti dulu, itu pun pergi sebab ikut rombongan Kelab Keusahawanan. Dan tak dinafikan memang masakan Penang la yang buat aku jatuh hati dan duk simpan angan-angan nak ke Penang lagi lepas ni. Hari Sabtu yang lepas aku berkesempatan ke Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie ni bersempena pelancaran promosi masakan Penang


Suasana kat dalam restoran dan luar restoran memang nice sangat bagi aku. Susunan meja teratur, dan tak terlalu crowded. Suasana yang sangat selesa dan tenang. Memang sesuai kalau bawak family makan-makan kat sini, or gather dengan rakan-rakan. Sempena pelancaran  promosi masakan Penang, Chef Zaidi turut menunjukkan demo memasak secara live depan kitorang yang hadir haritu. Syok je aku tengok Chef Zaidi ni memasak, laju. Takde la macam aku ni, nak potong sayur pun take time lama bebenor. Mwahaha. Biasalah, jangan dibandingkan diri sendiri dengan chef. Untuk demo haritu, Chef Zaidi menggunakan perkakasan memasak berjenama Fissler dan juga pisau seramik Kyocera


Chef Zaidi menunjukkan demo memasak 3 jenis juadah iaitu Char Kuey Teow, Kurma Kambing dan Rojak Buah. Kurma Kambing yang Chef Zaidi masak tu hanya mengambil masa 20 minit untuk dimasak dengan menggunakan Fissler pressure cooker. Cepat betul. Kalau guna periuk biasa je, lama jugak kena tunggu baru masak. Untuk buat Rojak Buah tu, Chef Zaidi guna pisau seramik Kyocera, tajam dan laju je dia potong. Aku hanya mampu pandang. Aku kalau potong laju-laju camtu mahunya hilang jari. Wakaka.

 Char Kuey Teow yang Chef Zaidi masak

Rojak Buah

Bagi penggemar masakan Penang macam aku ni, tak payah nak pergi jejauh sampai Penang semata-mata nak makan masakan Penang. Kalau tengah cuti panjang takpelah jugak kan. Kalau hari bekerja, datang je makan dekat Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie ni. Confirm suka!  Hidangan buffet hanya RM88++ per person, dari 7 petang sampai 10 malam setiap hari. Jom kita layan gambar-gambar antara menu yang disediakan kat Kites Restaurant ni. Sila telan air liur semua ye. Aku pun dah terbayang-bayang balik rasa makanan kat sana, semua sedap. Maaf ler, entry ni banyak sangat gambar makanan. Saja letak banyak-banyak, kasi korang teruja sket :P

Ketam Goreng Bercili 

 Mee Goreng Mamak

 Baked Pasta Arabiata

 Nasi Tomato

Kambing Bakar 

 Ayam Kapitan

Assorted Braised Vegetable

Bahan mentah segar untuk di grill. Korang pilih, nanti dorang tolong grill kan.


















Semua pun nampak best kan? Haaa , aku sampai tak tahu nak makan yang mana dulu. Hahaha bila dah tengok banyak-banyak camni, terus rasa tamak nak rasa semua. Tapi perut aku ni kecik je. So aku try la sikit-sikit yang mana termampu. Ada jugak yang tak sempat nak try sebab kenyang teramat dah. Awal-awal lagi mata aku dah tertumpu dekat meja dessert. Tapi memandangkan aku belum makan pape lagi haritu dan dah mula sakit kepala sebab gastrik, so aku makan la nasi dan lauk pauk dulu sikit. Bila dah balik, aku baru ingat aku lupa nak makan pasembor. Iskkk, kena pergi lagi nampak gayanya ni. 

 First round. Haha. Lepas tu siap bertambah-tambah lagi. Siap ada banyak round pulak

 Ais kacang. Ais kacang aku nampak macam bubur pulak, wakaka. Sebab aku tak pandai nak buat sendiri. Aku main hentam taruk susu melimpah ruah macam nak buat koktel haaa. Hahaha. Penuh mangkuk tu dengan susu. Maaplah.

Hantu dessert. Tamak betol. Haha. Ini portion untuk 2 orang okay, aku dan kak Eyza.

 Yang ni serious sedap


 My all time fav, buah-buahan.



So uols kalau dah rasa terpengaruh dan terliur sangat tengok makanan ni sume, sila lah segera ke Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie. Promosi masakan Penang ni berlangsung sehingga 30 Ogos 2015, dari jam 7 ke 10 malam. Kat sana nanti boleh makan puas-puas. 

Lokasi Buffet : Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie
Tempoh Promosi : 15 Ogos - 30 Ogos 2015
Harga Promosi : RM88++ per pax
Waktu makan malam : 7 malam sehingga 10 malam setiap hari


Sebarang tempahan atau pertanyaan, sila hubungi :

Email : dining@holidayinnkl.com.my
Tel : +603 7802 5245

1 comments: