Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

Setelah 2 minggu amalkan C-Jello Collagen Jelly Bar

Hai korang! Last time aku ada cerita tentang C-Jello Collagen Jelly Bar, remember? Kalau tak ingat boleh baca balik kat SINI. Aku ada bagitahu bahawasanya aku menyahut cabaran untuk try that collagen for 2 weeks memandangkan katanya hasil boleh dirasai seawal 2 minggu.


So dah dua minggu aku amalkan C-Jello Collagen Jelly Bar ni. 2 sachet satu hari iaitu pada waktu pagi dan sebelum tidur. Perkara pertama yang aku nak cakap pasal C-Jello Collagen Jelly Bar ni adalah rasa dia sedappp sangat. Aku taruk dalam peti ais, so bila nak makan tu rasa sejuk je. Macam ais jelly. Seriously, kadang-kadang aku rasa tak cukup 1 sachet so aku makan 2 sachet sebab sedap sangat. Wakaka. Takpe, maksimum boleh makan 4 sachet sehari. Nak makan pun senang je tak yah nak bancuh bagai, just koyak dan sedut masuk ke dalam mulut. Feeling-feeling makan jelly macam zaman budak-budak dulu. Hihi

For your information, gambar kat atas ni merupakan gambar sebelum aku consume C-Jello Collagen Jelly Bar. Sepanjang 2 min…

Magnum lancar aiskrim perasa baru, Magnum White Almond

Kalau sebut aje aiskrim Magnum, aku selalu terbayang aiskrim yang kaya dengan lapisan coklat tebal kat luar tu. Nyumnyum! Bahagian dalam aiskrim tu pun lembut aje, memang boleh release tension kejap. Zaman belajar dulu selalu jugak beli aiskrim Magnum ni. Ada satu flavor yang paling aku suka, tapi lupa dah apa nama flavor tu. Aku ni bukanlah suka sangat makan benda-benda manis, tapi sometimes makan benda manis yang sejuk ni boleh buat aku stop kejap dari fikir pape. That's why kadang kalau tension ke, sedih ke, stress ke...aku prefer keluar sorang-sorang kejap, then singgah makan aiskrim kat mana-mana. Someone said to me, ice cream makes u happy. I'm not really agree, but sometimes it does help me relax for a while. Heh, terpanjang pulak intro.

Okay, last week aku berkesempatan ke majlis pelancaran perasa terbaru aiskrim Magnum, Magnum White Almond. Aiskrim vanilla yang dilapisi coklat putih berserta almond slices. Magnum White Almond memancarkan suasana elegant, class, dan k…

Berjimat dengan Worthy Book!

Hai korang! Entry kali ni aku nak bercerita tentang Worthy Book. Actually dah quite a few weeks jugak aku nak cerita tentang Worthy Book ni, tapi sebab busy so asyik postpone aje. Sekarang baru berkesempatan. Around 2 months ago masa aku teman schoolmate aku, Uya pergi bookstore (lupa dah MPH ke Popular. Rasanya MPH) kat NU Sentral, aku ternampak Worthy Book ni dekat rak magazine. Tengok apa yang ditulis kat cover buku tu macam menarik. Buku yang mengandungi baucer-baucer makanan dan pakaian. Ada 2 version buku ni, satu untuk fashion dan satu lagi untuk food. Untuk fashion tu aku tak tertarik sangat nak compare dengan yang makanan. Hati aku berbelah bagi masa tu nak beli ke tak. Aku curious sangat nak tengok baucer makanan apa yang ada kat dalam Worthy Book tu, tapi takleh tengok sebab dorang seal buku tu. Last-last aku tak beli pun.

Tapi, balik rumah je aku terus google pasal Worthy Book ni. Oh, rupanya dalam Worthy Book FnB Edition tu ada around 180 baucer makanan yang boleh digunaka…

Gala Dinner Ephyra 2015

Kalau korang memang follow blog aku dari dulu, korang mesti tahu aku merupakan salah seorang pengguna dan dealer Ephyra sejak 2 tahun yang lepas. Yes, dah 2 tahun dah aku setia dengan produk keluaran Oceanlife ni. Alhamdulillah. Aku bukan setia dengan produk ni disebabkan aku jual produk ni semata-mata. Sebaliknya aku masih aktif sebagai dealer Ephyra kerana aku dan adik-beradik aku masih amalkan minum Ephyra ni. Alhamdulillah. Ada jugak aku acah-acah stop minum Ephyra kejap sebab nak try produk lain kononnya *sebab terima job untuk review a few collagen product, so I have to stop consuming Ephyra for few weeks in order nak tengok keberkesanan that product*. But seriously aku cakap, aku takleh kalau tak minum Ephyra dalam tempoh yang lama. Setakat skip minum Ephyra 2 ke 3 hari tu takpe lagi, tapi kalau dah lebih seminggu memang aku dah start rindu nak minum Ephyra balik. Lain sangat rasanya bila tak minum Ephyra.

Okay, so sebagai salah seorang dealer Ephyra, 2 minggu lepas aku dapat

Contact Lens Biotrue ONEday HyperGel dari Bausch + Lomb

Penggunaan contact lens sekarang ni memang tak asing lagi. Ada yang pakai contact lens sebab rabun, ada yang pakai untuk melawa. Kawan-kawan dan sedara mara aku pun boleh dikatakan dah makin ramai yang guna contact lens. Yela, bagi yang rabun of course akan rasa lebih yakin pakai contact lens berbanding pakai spek. Aku sendiri kalau ikutkan memang tak suka pakai spek. Sebab tu aku jarang pakai spek kalau kat luar. Biasa aku pakai spek time menghadap skrin dan waktu malam sahaja. Bukan tak teringin pakai contact lens, tapi tak sesuai. Sebab power silau mata aku berganda-ganda tingginya berbanding power rabun. So tak sesuai pakai contact lens, sebab contact lens untuk rabun aje. Yeke? Ntah, itu berdasarkan apa yang diberitahu oleh pekerja kat beberapa buah kedai spek. Makanya aku pun pasrah lah. Pakai ajelah spek walaupun tak suka sebab nanti tudung jadi senget benget. Wakaka.


Baiklah. Actually last week aku ada hadir ke majlis pelancaran contact lens Biotrue ONEday HyperGel dari Bausch…

[Review] - SkinSoul Natural Volume Attack Mascara, Paraben Free & Prostagladin Free

Aku ni sebagai seorang perempuan, walaupun aku tak reti sangat nak mekap-mekap bagai ni, tapi aku try je. Aku bantai je sapu sana sikit, sini sikit. Wakaka. Almaklum la, kalau dah namanya perempuan memang camtu. Tak reti nak pakai takpe, asalkan ada keinginan nak pakai. Lama-lama nanti reti la pakai. Tak gitu? Haha. Aku ingat lagi zaman-zaman awal remaja dulu, pakai eyeliner pun comot gila. Haha. Time tu aku langsung tak reti nak pakai blusher, eye shadow dan lain-lain. Eyeliner pun tak reti pakai tapi cuba jugak pakai. Sampai sekarang aku masih failed bab nak pakai eyeliner dan mascara. Bukanlah tak reti langsung, cuma cenderung untuk jadi comot kadang-kadang. Especially kalau pakai eyeliner. Mahunya tebal sebelah nipis sebelah. Tapi aku suka barang mekap ni. Berhantu betul kalau lalu berdekatan Sephora dan kedai-kedai kosmetik yang lain. Kalau rasa macam tak reti pakai, usaha pulak tengok tutorial kat Youtube. Hahah, typical perempuan sangat. Oh ye, entry kali ni aku nak bercerita …

Movie : Disney PIXAR Inside Out

Heyyy, korang dah tengok movie Inside Out? Last Saturday aku bosan dan sangat jiwa kacau bila tak buat apa kat rumah. So i texted Lin. Lin ajak pergi tengok movie Inside Out ni kat The Mines. Memula Lin cakap either Inside Out atau Hitman. Kalau adik dia nak ikut jugak, we have to watch Inside Out la. Masa tu i don't really care cerita apa, as long as yang belum aku tengok. So, kitorang tengok Inside Out. At first aku langsung tak tahu menahu Inside Out ni cerita tentang apa. Yang aku tahu, ianya cerita kartun.


And yeah, aku rasa cerita ni sangat best. Bukan sekadar kartun untuk hiburan kanak-kanak semata. Orang dewasa pun boleh learn something very valuable dari cerita ni. Kalau budak-budak tengok maybe dorang tak akan faham sangat kot apa yang nak disampaikan melalui cerita ni. They will just enjoy the cute characters and all those animation, songs. Dorang dah besar sket, kena tengok balik baru faham. Cerita ni sangatlah bermain dengan emosi. Kalau aku tengok sorang-sorang, mahu…

[Review] - SkinSoul SkinShield Travelling Set

Bagi sesiapa yang mempunyai kulit sensitive, mesti stress nak handle kulit sendiri. Aku sendiri pun ada masalah kulit terlampau sensitive ni, tapi bukan di bahagian muka. Kulit muka aku takde la sensitive pun. Yang sensitive nya bahagian kaki dan lengan. Sejak kecik memang sangat sensitive. Dan seperti yang kita sedia maklum, kalau kulit sensitive ni takleh pakai sembarangan produk je. Tersalah pakai produk, nanti makin teruk jadinya. Yang menghadapi masalah kulit sensitive kat bahagian muka rasanya lagi tension. Yela, muka ni memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian kita. Hari ni aku nak suggest satu produk skincare untuk korang yang mengalami masalah kulit muka sensitive, iaitu SkinSoul SkinShield. Produk SkinSoul ni yang paling bagusnya adalah PARABEN FREE. Haaa, memang sesuai la sangat untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitive.


Kandungan utama SkinSoul SkinShield ni adalah bahan organik Ashitaba. Ashitaba ni mampu mempercepatkan proses pembaikpulihan kulit dan mel…

Hidangan Buffet Masakan Penang di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie

Hotel Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie sedang mengadakan promosi masakan Penang dekat Kites Restaurant dari 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015. Aku salah seorang penggemar masakan Penang. Seumur hidup aku setakat ni sekali je aku pernah ke Penang iaitu semasa tahun satu kat universiti dulu, itu pun pergi sebab ikut rombongan Kelab Keusahawanan. Dan tak dinafikan memang masakan Penang la yang buat aku jatuh hati dan duk simpan angan-angan nak ke Penang lagi lepas ni. Hari Sabtu yang lepas aku berkesempatan ke Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie ni bersempena pelancaran promosi masakan Penang

Suasana kat dalam restoran dan luar restoran memang nice sangat bagi aku. Susunan meja teratur, dan tak terlalu crowded. Suasana yang sangat selesa dan tenang. Memang sesuai kalau bawak family makan-makan kat sini, or gather dengan rakan-rakan. Sempena pelancaran  promosi masakan Penang, Chef Zaidi turut menunjukkan demo memasak secara live depan kitorang yang hadir haritu. Syok je aku tengok Chef Za…