Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Mari-Mari Cultural Village, Sabah.

Last Monday , kami takde class . Infosys bawak kami pergi Mari - Mari Cultural Village . Haaa . . . dua minggu berturut - turut takde cuti , then bila dapat cuti , ada pulak aktiviti nya . Tapi nasib baik separuh hari je . Kat cultural village ni basically dia tunjuk pasal various tribe yang ada ka Sabah la . Malas nak story panjang - panjang . Layankan gambar je  k .




Masa dekat universiti , tak kenal sangat pun diorang ni . Bila dah kat tempat orang ni , barulah masing - masing jadi lebih rapat . Makan semeja , balik hostel sesama . Padahal ada sesetengah tu tak pernah bertegur sapa pun dekat universiti . Haha .

















Another three weeks to go .

Cepatnya masa berlalu . Dah dua minggu kat sini .Huuuuu . Puasa pun dah bermula . Such a tired & hectic life here . Masuk lab jam 8.30 pagi , boleh balik start jam 5 petang . Tapi most of the day kami akan stay kat lab sampai malam . T________T . Sebab tak boleh balik selagi tak siapkan dan hantar assignment . Setimbun assignment dibaginya . Individual assignment hokeyyy . Everyday . Dalam sehari kalau dikira , ada la dalam 10 - 15 soalan tentang coding . Pengsan nak siapakan . Selalunya pagi akan ada lecturer yang mengajar . Start tengahari masing - masing akan bertungkus - lumus siapkan assignment . Itu belum cakap pasal projek . Projek pertama kami , 5 orang satu group . Mesti siapkan dalam tempoh tak sampai seminggu pun . Kena buat attendance system guna c language . Malam ni deadline nya haaa . Haru nak menyiapkan nya . Nasib baik ahli group aku bukan semua yang beginner macam aku . Boleh la jugak bergantung harap . Sobsss .

Well , setakat ni belum ada cuti lagi . Takde week…

Here come Infosys.

Now dah bermula Infosys. Ini hari kedua. What can i say bout UMS is, the facilities in UTHM is much much better compared to here. Seksa weyh dua hari kat sini. Camne nak survive 6 minggu . Air asyik takde je . Internet memang takde langsung kat hostel . Mati kutu la waktu malam . Toilet , washroom, hmmmm . Sorry to say . Aku memang tak boleh nak berlama - lama la mandi kat sini . Kotor dan macam - macam benda tak function well . Pi class jalan kaki jauh gila T_________T. Tetiba rasa bersyukur gila jadi student UTHM .

For the programme, memang penat Infosys ni . Kalau time dia mengajar , mengantuk . Haha . And the assignments , kau tak boleh balik selagi kau tak siapkan . And need to submit before 12 malam . Makanan ? Ok aku rindu makanan kat semenanjung .

Ok , enough for now . Curi - curi online kat class ni . Update via phone . Huhi . Next time will update again .
Stress . Nak balik !