Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

TREASURE HUNT BERSAMA EPHYRA!

AMARAN ! ENTRY INI SANGAT PANJANG .


Hai semorang ! Rindu tak kat kita ? Ewahhh , rindu la sangat kan . Haha . Okey , hari ni iols nak story pasal aktiviti hujung minggu lepas . Hari Sabtu lepas which is 24 May 2014 , aku ada join satu event yang di anjurkan oleh team Denaihati dan ditaja oleh pihak Oceanlife . Faham - faham la , aku kalau berkaitan dengan Ephyra , memang aku semangat berkobar - kobar sikit . Obses betol ha . Almaklum la , aku ni pengguna setia Ephyra merangkap dealer Ephyra . Berdasarkan kesan - kesan positive yang aku dah rasa bila amalkan Ephyra ni , seriously aku memang sayang gila la kat produk ni . Oh ye , berbalik kepada event hari tu yang diberi nama Ephyra Treasure Hunt , para peserta terdiri daripada 28 orang blogger . Aku ni blogger suam - suam kuku je , so aku pun tak tahu la camne aku boleh termasuk sekali join blogger - blogger otai lain . Haha . Alhamdulillah . Nervous jugak bila nak join tu sebab aku bukan kenal sangat pun dorang ni . Tapi alhamdulillah…

Weekend spent wisely.

Hai korang !
Semalam which is 24 May , aku ada join Treasure Hunt yang dianjurkan oleh pihak Denaihati dan ditaja oleh pihak Oceanlife . Kalau nak tahu , ni first time aku join aktiviti dengan rakan - rakan blogger . Actually aku bukan kenal sangat pun dorang . Segan pulak rasa . Yela , aku ni bukan aktif sangat blogging macam dorang . Banyak komitmen lain . So blog aku tak di update sekerap blog dorang . Blogger suam - suam kuku gitu . Haha . Yang Treasure Hunt ni pun aku semangat sangat nak join sebab ditaja oleh pihak Ephyra . Korang tahu aje la , aku memang semangat sket kalau hal berkaitan Ephyra ni . Before ni nak join aktiviti dorang pun aku segan . Cuma lately ni aku macam nak serious balik berblog memandangkan fasa kehidupan sebagai seorang student dah berlalu . Memang la dah kerja pun busy , but still aku akan cuba cari masa untuk update blog . InshaAllah . Moga istiqamah . Oh ye , seriously aku rasa happy sangat join Treasure Hunt tu . Sporting habis la diorang ni . Walaup…

Temporary workspace.

Buat masa seminggu dua ni , ini la work space aku . Menumpang bilik dan meja orang . Sebab bilik & meja kita tengah renovate , tak siap lagi . Setakat ni takde pape keje pun sangat lagi . Bos pun macam busy je . Kejap ke sana , kejap ke sini . So tak berani nak tanya macam - macam . So how's work ? Okei la . Persekitarannya okey . Cuma baru lagi kan , so agak awkward & malu - malu kucing sket . Lagi - lagi , dikelilingi oleh semua lelaki dalam bilik ni . T___T . I felt shy , and awkward . Nak pergi lunch pun macam takde kawan . Ada je akak receptionist kat depan tu , tapi belum sempat beramah mesra lagi . Segan . Aku mengharapkan dorang yang ramah - ramah dengan aku dulu *facepalm* . Tak tahu la sejak bila tahap malu malu kucing aku ni makin menjadi - jadi . Padahal rasanya before - before ni takde la malu - malu kucing macam ni . Steady je borak dengan orang lain . Sejak bekerja ni aku jaid segan melebih - lebih pulak . Dengan semua orang aku nak segan ha . Dah kenapa Em…

favorite friday.

Hey uols ! Hari ni hari Jumaat . Suka tak suka tak ? Suka lettew . Sebab esok hari Sabtu . Haha aku ni baru beberapa hari kerja dah tak sabar tunggu hari minggu . Oh ye , first week kerja ni walaupun takde kerja sangat , but still aku macam penat gila . Balik rumah je penat terus tido . Biasalah , awal - awal kan . . tak biasa lagi . Nanti lama - lama okay la tu . Order bag dari customer ada dalam 5 beg yang pending . Haishhh . Weekend ni kena siapkan jugak . Tapi esok Sabtu nak keluar . Weheeee :D
Esok pepagi akak ajak pi Baby Expo kat Mid Valley . Then lepastu i'll straight away ambik train pergi KLCC , Nad ajak pergi Job Fair ke amenda ntah . Ahad ingat nak rileks kat rumah je . Kenapa la hai weekend hanya 2 hari . Sesungguhnya 2 hari sangat tak cukup untuk berehat .








Wahai kakak , bersabar lah . Tuhan menduga sebab Dia sayangkan kita . Kadang Allah beri musibah atau dugaan bersebab , ianya mungkin membuka jalan ke arah perkara yang lebih baik dalam hidup kita . Cekalkan hati ,…

Tamak. Tak bersyukur.

Tahu tak , manusia yang tamak dan tak tahu bersyukur dengan apa yang ada ni memang tak ke mana selalunya . Kesudahannya dia akan hilang segala - galanya , sendirian . Itu bahana sikap tamak dan tak menghargai insan lain . Kat tv melambak - lambak duk tayang cerita pasal orang yang tamak dan tak bersyukur , sia - siakan apa yang dia ada . . end up with nothing . Kat alam reality ni pun dah melambak kes - kes sebegitu yang kita boleh jadikan pengajaran . Tapi tu la , manusia ni memang . Ambik iktibarnya kejap sangat . Cepat terpedaya , terpengaruh dengan macam - macam . Yang ada dipersia . Kita tengok la nanti , yang dikejar tu dapat ke tidak . Kita tengok la nanti , adakah lebih bahagia hidup dia lepas dah persiakan yang tak sepatutnya dipersiakan . Tuhan tu Maha Adil . Hari ni kau buat orang , esok lusa kau yang merana . Padahal contoh depan mata dah ada . Contoh paling dekat sangat . Tapi kau buat jugak macam tu . Kau rela andai kelak orang - orang yang kau sayang tu benci kau ? Yes…

busier than ever.

Tak istiqamah betol la engkau ni Emi dalam mengupdate blog . Kesian blog ni terbiar . Yang last few entry pun buat auto publish . Kalau tak , memang takde pun entry tu . Lol . Busy sket la lately ni . Ingat orang bekerja je ke busy ? Orang berbisnes pun busy jugak tau . Sampai tak sempat nak tengok tv , tak sempat nak pi tengok wayang , tak sempat nak baca novel , tak sempat nak layan cerita korea , tak sempat nak jumpa kawan . Huuuaaaaa . . takde life betol . Hadap je pretzel dengan beg kanvas tu . Haha . Business Ephyra tak mengganggu sangat sebab just kena pos tetiap hari jela . Easy peasy ! Tapi yang bisnes pretzel tu penat . Ingat senang nak buat pretzel ? Sakit belakang , pinggang , kaki . The same goes to business hand painted bag , sakit belakang hoi terbongkok - bongkok lukis dekat beg . Sekali rezeki datang , banyak order yang masuk . Contohnya sekarang ni . Alhamdulillah . Tapi boleh cepat tua camni gayanya . Haha . 

Wahai blog , ketahuilah engkau bahawa lepasni memang kau…

Bahaya lif rosak.

Korang pernah tengok cerita "Nama Aku Beng" ? Alahh , cerita yang Zizan dengan Izara Aisyah berlakon tu . Ada tayang kat astro . Dah lama dah cerita tu . Okey , aku bukan nak bercerita pasal cerita ni . Aku nak cerita pasal lif . Aku sejak tengok cerita tu , aku macam fobia sket nak naik lif sorang - sorang . Bukan pasal takut hantu ke apa . Tapi sebab selama ni aku tak pernah terfikir yang dekat lif pun boleh berlaku kemalangan ngeri . Noob . Langsung tak terfikir  yang bila - bila masa je lif tu boleh runtuh atau macam dalam cerita tu , bila pintu lif terbukak , lantai lif takde tp kita terus masuk sebab tak perasan . Memang sejak tengok cerita tu aku macam fobia sket nak naik lif sorang - sorang . Aku akan tengok betol - betol dulu , dan hulur satu kaki dulu nak make sure lantai lif tu memang kukuh untuk dipijak. Sounds funny , tapi tu la . . . tak salah berhati - hati . Penting betol penyelenggaraan lif di setiap bangunan . Melibatkan nyawa . Macam lif dekat rumah sewa a…

pesta buku - cerita cinta ahmad ammar

Pergi tak Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC haritu ? Aku pergi dua kali . First time aku pergi dengan Nad . Time tu baucer buku aku takde kat tangan aku lagi . So pinjam baucer buku Nad dulu sekeping . Second time aku pergi sorang je , hari last pesta buku . Tapi yang second tim epergi tu tak beli pape . Yang first time pergi tu aku hanya tertarik dengan satu buku ni , Cerita Cinta Ahmad Ammar . Makanya aku beli . Tapi harga buku tu murah je . So nak cukupkan sekeping baucer buku , aku rembat la beberapa buah novel . Main rembat je . Haha . Oh ya , aku belum berkesempatan baca lagi buku ni . Kasi akak aku baca dulu . Later dia dah ahbis baca , baru aku baca .

simple deco for hello kitty birthday party.

Ini cerita basi . Dah sebulan yang lepas punya cerita . Baru rajin nak story mory . Hahah . Basi ke , tak basi ke i don't care , nak cerita jugak . Last month birthday anak sedara aku , Qaseh Izz Zara . First birthday uols ! So akak dan abang ipar aku decide nak buat birthday party . Tema hello kitty . Anak sorang baru kan , apa salahnya. Tkade la buat birthday party meriah sangat . Just ajak adik beradik yang stay KL , pastu kawan - kawan kakak dan abang ipar aku je . Semangat sangat nak buat entry ni sebab nak cerita pasal deco - deco birthday party tu . Iols buat sendiri dengan kakak iols , tahu tak . Alah deco sesiket je . Tak tido malam duk buat kerja deco - deco ni sebab kebetolan minggu tu kitorang busy dengan macam - macam hal . Ah malas nak story panjang - panjang , layan jela gambar .





Itu je gambar yang ada dalam fon aku ni . Comel kan botol air mineral camtu ? Beli terus dari kilang . Then buat labelling sempena birthday si kecik ni . Antara menu hari tu adalah roti ja…

Mana nak beli OAT CHOCO ni?

Biasa makan ni tak ? Sedap kan ? Omnomnom , sekali hadap boleh habis satu plastik . Oat Choco . Dulu masa awal - awal benda alah ni femes , iols buat tak tau je . Pandang sebelah mata je . Lepastu berpeluang rasa benda alah ni masa kat rumah abang . Lepastu mula tergila- gila tercari - cari katne nak beli . Kat pasar malam sungai besi ada jual , tapi RM13 . Setelah google , aku rasa itu mahal .Sebab ada orang beli dengan harga RM8 only . Cessss ! Aku tengok ada yang jual sampai RM18 kot . Kemain ye ambik untung banyak . Anyone tahu tak kat mana boleh dapatkan benda alah ni dengan harga yang murah ? Share please ! Kalau dapat yang boleh COD area KL lagi bagus .

PROMOSI EPHYRA HARGA TERBAIK!

Jangan tak tahu , aku ni pengguna tegar Ephyra . Dan juga pencinta EPHYRA , dan juga pengedar sah Ephyra . Kalau boleh , semua orang aku nak suruh try Ephyra , sebab aku rasa Ephyra ni sangat berbaloi - baloi . Bukan sebab aku yang jual , tapi sebab aku sendiri dah rasai kehebatan Ephyra ni . Makanya mesti la aku excited nak sebarkan benda baik macam ni . Makin lama makin ramai yang mula yakin dengan Ephyra . alhamdulillah . Aku sebagai pengguna dan pengedar Ephyra rasa happy sangat - sangat bila ramai yang makin kenal dan suka Ephyra . Padahal aku ni pengguna dan pengedar je pun . Camne la agakanya perasaan founder Ephyra , kak Amiza tu . Mesti dia happy sangat - sangat kan dapat bantu orang ramai jaga kesihatan melalui produk supplement Ephyra ni . Terima kasih sangat kak Amiza sebab perkenalkan produk yang sangat bagus dan bermanfaat ni kepada semua orang . 
Takpe kalau korang taknak beli dengan aku pun . Aku bukan nak untung semata . Aku nak sebarkan kebaikan Ephyra ni kepada sem…

Weekend Getaway - Melaka.

Weekend hari tu aku join kakak dan abang ipar aku pergi Melaka . Pergi kejap je . Jumaat pagi gerak , keesokan petangnya gerak balik KL balik . Bermalam satu malam la . Tahu tak , dari dulu sampai sekarang aku sangat la suka negeri Melaka . Aku sendiri tak dapat nak gambarkan secara jelas kenapa aku suka Melaka . Bagi aku Melaka ni unik dan menarik . Honestly aku apply matrik Melaka sebagai first choice dulu , dan aku dapat . Yes , aku belajar kat matrik Melaka . Tapi matrik je pun , paham - paham jela . Jarang keluar , so tak dapat la nak explore Melaka dengan lebih banyak . Setakat duk Masjid Tanah tu jek , haha . Untuk degree , aku ada apply UITM Melaka dan UTeM jugak . Why ? Sebab kalau boleh aku nak tinggal kat Melaka . Tapi UTHM yang terima aku . InshaAllah satu ahri nanti aku nak tinggal kat Melaka . Nak kerja kat Melaka . Tapi bukan sekarang la , sebab aku takde transport lagi nak keje tempat - tempat camtu . Bagi orang yang takde transport macam aku ni , kena la cari kerja k…