Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013
Life sometimes very tough that we cannot even bear it alone . But yeah , that's what we call LIFE . Life without a problem , u better don't call it a life at all .


Hmmm . . . lately ni kehidupan seolah kejam pada diri ni . But no , shouldn't blame kehidupan for what happened to us . Kita yang pilih jalan tu , so kita kena tanggung , Sakit , pedih , merana , derita , semua tu kita yang pilih dulu . So be brave to face it . Mengadu pada Tuhan andai tak tertanggung . Tuhan Maha Mendengar . I'm so tired . Tired with everything . Tiap kali diri diuji , hati memujuk sendiri . Sabar . Sabar itu kan indah . Tuhan sayang orang yang sabar . Tuhan sayang orang yang tabah . Tuhan sayang orang yang kuat hatinya . Ye .



And now i'm here , in front of my lappy , trying to finish all those kerja tertangguh . Konflik dalam diri . Menghasilkan kerja tertangguh . Lusa lecturer nak datang tapi satu ape pun tak buat lagi . Malam ni kena siapkan buku log yang langsung belum ditulis . Ke…

Pernah tak.

Pernah tak dalam hidup ni kau ada satu benda yang kau nak sangat - sangat . Kau rasa kau tak boleh carry on life kau macam biasa bila takde benda tu . Kau memang dah biasa ada benda tu . Dan kau taknak mimpi pun kehilangan benda tu . Kau tahu ada banyak yang jauh lagi bagus di luar sana . Ye pasti ada . Tuhan tu Maha Kuasa . Pasti ada . Kau tahu tu . Kau tahu memang ada banyak yang lagi bagus di luar sana . Tapi tetap , yang kau nak adalah yang tak sempurna tu . Yang kau nak adalah yang satu tu je . Kau taknak yang lain walau lagi bagus pun . Memang yang tu je kau nak . Kau terima je ketidaksempurnaan benda tu . Buruk macam mana pun kau terima . Benda tu buat kau susah hati pun kau terima je . Dan kau memang btol2 tak nak yang lain . Pernah tak ?



Kau pernah tak ada rasa tu sepanjang kau hidup .



Sebab aku pernah . Dan masih . Dan takkan berhenti .
Feeling so desperate of getting that thing , sampai every second every minute every hour kau tak putus mintak kat Tuhan supaya jangan bawak…