September 30, 2013 emi 3 Comments




Life sometimes very tough that we cannot even bear it alone . But yeah , that's what we call LIFE . Life without a problem , u better don't call it a life at all .


Hmmm . . . lately ni kehidupan seolah kejam pada diri ni . But no , shouldn't blame kehidupan for what happened to us . Kita yang pilih jalan tu , so kita kena tanggung , Sakit , pedih , merana , derita , semua tu kita yang pilih dulu . So be brave to face it . Mengadu pada Tuhan andai tak tertanggung . Tuhan Maha Mendengar . I'm so tired . Tired with everything . Tiap kali diri diuji , hati memujuk sendiri . Sabar . Sabar itu kan indah . Tuhan sayang orang yang sabar . Tuhan sayang orang yang tabah . Tuhan sayang orang yang kuat hatinya . Ye .



And now i'm here , in front of my lappy , trying to finish all those kerja tertangguh . Konflik dalam diri . Menghasilkan kerja tertangguh . Lusa lecturer nak datang tapi satu ape pun tak buat lagi . Malam ni kena siapkan buku log yang langsung belum ditulis . Kena baiki proposal . Kena buat slide . Semua untuk ditunjukkan kepada Kak Ayu esok . Maksudnya there will be no sleep tonight . Itsokei , hadapi . Seharian hari ni memang tido je pun kerja . Bangun , tengok handphone , sambung tidur . Ulang begitu lagi . All day long . Coz i have no guts to do anything . All i wanna do is laying down on bed , sleep . That's the only way that i can think of , to try forget everything . Tapi tak , tak boleh lupa pun . Kuatlah hati . Tuhan sedang menguji . Pasti ada hikmah . Puas sudah kata-kata tu dibisikkan ke hati sendiri . Tapi tak mampu untuk tipu diri sendiri . Hmmmm . Ayat pun tunggang langggang . Celaru .




Untuk alihkan perhatian diri , kebelakangan ni i waste lots of money on shopping . Beli benda yang tak perlu pun kadang kadang . And yeah , for this months i bought myself 2 beauty box . Membazir . But it's okei , girls love surprises , so do i . It costs me nearly 100 ringgit . Done with the payment , so now tunggu je kotak kotak tu sampai rumah . Membazir . Hmmm . Biarlah . I'm trying to be okay . And this is one of the way . Walaupun bukan berkesan pun .


What is beauty boxes ? Hmmm . . . later will story bout it . Will make some review about all those beauty boxes once benda alah tu dah sampai ke tangan .


Actually i wanna write something , wanna write everything , but my mood is not okay . My emotion is not okay . That's why entry ni macam entry ntah pape . Biarlah . Next time perhaps . Babai .


3 comments:

Pernah tak.

September 27, 2013 emi 5 Comments




Pernah tak dalam hidup ni kau ada satu benda yang kau nak sangat - sangat . Kau rasa kau tak boleh carry on life kau macam biasa bila takde benda tu . Kau memang dah biasa ada benda tu . Dan kau taknak mimpi pun kehilangan benda tu . Kau tahu ada banyak yang jauh lagi bagus di luar sana . Ye pasti ada . Tuhan tu Maha Kuasa . Pasti ada . Kau tahu tu . Kau tahu memang ada banyak yang lagi bagus di luar sana . Tapi tetap , yang kau nak adalah yang tak sempurna tu . Yang kau nak adalah yang satu tu je . Kau taknak yang lain walau lagi bagus pun . Memang yang tu je kau nak . Kau terima je ketidaksempurnaan benda tu . Buruk macam mana pun kau terima . Benda tu buat kau susah hati pun kau terima je . Dan kau memang btol2 tak nak yang lain . Pernah tak ?



Kau pernah tak ada rasa tu sepanjang kau hidup .



Sebab aku pernah . Dan masih . Dan takkan berhenti .
Feeling so desperate of getting that thing , sampai every second every minute every hour kau tak putus mintak kat Tuhan supaya jangan bawak benda tu pergi dari kau . Dan kau harap Tuhan mendengar .






Ya Allah , beri ketabahan kepada hambaMu yang lemah .
Tunjukkan jalan . Beri yang terbaik .
Perkenankan permintaan hambaMu .





:')

5 comments: