Monday, September 30, 2013




Life sometimes very tough that we cannot even bear it alone . But yeah , that's what we call LIFE . Life without a problem , u better don't call it a life at all .


Hmmm . . . lately ni kehidupan seolah kejam pada diri ni . But no , shouldn't blame kehidupan for what happened to us . Kita yang pilih jalan tu , so kita kena tanggung , Sakit , pedih , merana , derita , semua tu kita yang pilih dulu . So be brave to face it . Mengadu pada Tuhan andai tak tertanggung . Tuhan Maha Mendengar . I'm so tired . Tired with everything . Tiap kali diri diuji , hati memujuk sendiri . Sabar . Sabar itu kan indah . Tuhan sayang orang yang sabar . Tuhan sayang orang yang tabah . Tuhan sayang orang yang kuat hatinya . Ye .



And now i'm here , in front of my lappy , trying to finish all those kerja tertangguh . Konflik dalam diri . Menghasilkan kerja tertangguh . Lusa lecturer nak datang tapi satu ape pun tak buat lagi . Malam ni kena siapkan buku log yang langsung belum ditulis . Kena baiki proposal . Kena buat slide . Semua untuk ditunjukkan kepada Kak Ayu esok . Maksudnya there will be no sleep tonight . Itsokei , hadapi . Seharian hari ni memang tido je pun kerja . Bangun , tengok handphone , sambung tidur . Ulang begitu lagi . All day long . Coz i have no guts to do anything . All i wanna do is laying down on bed , sleep . That's the only way that i can think of , to try forget everything . Tapi tak , tak boleh lupa pun . Kuatlah hati . Tuhan sedang menguji . Pasti ada hikmah . Puas sudah kata-kata tu dibisikkan ke hati sendiri . Tapi tak mampu untuk tipu diri sendiri . Hmmmm . Ayat pun tunggang langggang . Celaru .




Untuk alihkan perhatian diri , kebelakangan ni i waste lots of money on shopping . Beli benda yang tak perlu pun kadang kadang . And yeah , for this months i bought myself 2 beauty box . Membazir . But it's okei , girls love surprises , so do i . It costs me nearly 100 ringgit . Done with the payment , so now tunggu je kotak kotak tu sampai rumah . Membazir . Hmmm . Biarlah . I'm trying to be okay . And this is one of the way . Walaupun bukan berkesan pun .


What is beauty boxes ? Hmmm . . . later will story bout it . Will make some review about all those beauty boxes once benda alah tu dah sampai ke tangan .


Actually i wanna write something , wanna write everything , but my mood is not okay . My emotion is not okay . That's why entry ni macam entry ntah pape . Biarlah . Next time perhaps . Babai .


3 bLOggEr cUmiL:

Liza Licha said...

dilema pompuan bekerja memang selalu terlajak spend dekat shopping. huhu.. gatal tangan. licha suka online shopping :)

tenku butang said...

He2.. pling suka part shopping tuu

Haziza said...

Tak menyesal scroll blog emi!