Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Ariana Rose

Siapa suka tengok Ariana Rose , angkat kakiiiii ! Hehe . Saja - saja je buat entry pasal Ariana Rose ni . Actually saya salah seorang peminat drama Ariana Rose . Cerita ni kan adaptasi novel The Wedding Breaker . Saya pernah baca novel ni lama dulu . So bila saya dapat tahu yang novel ni akan dijadikan drama , memang agak tak sabar la jugak menunggu . Yela , novel dia pun best . First thing that i do is google siapa watak utama cerita tu . Memula tahu yang Keith Foo jadi Tengku Adam Kamil , memang excited gila la . Haha . Saya memang minat kat Keith Foo tu , sejak dari cerita I Love You Mr Arrogant lagi . But then heroin dia Nur Fathia . Honestly saya bukan peminat Nur Fathia . Tapi takpe la kan , maybe dia memang boleh bawak watak tu dengan baik , siapa tahu .




Bila dah start tengok drama ni , saya rasa Nur Fathia memang sesuai dengan watak Ariana Rose . Cantik kot dia dalam cerita ni . Saya takde la sampai tahap tengok tetiap hari cerita ni . Ada jugak masanya saya terlepas , tak se…

PHASE 2: PENGALAMAN SELEPAS MENGGUNAKAN EPHYRA BERSAMA BLOG KASIH ALEEYA

Tak tahu macam mana nak mula entry ni . Baca tajuk macam gempak je kan ? Nak share pengalaman selepas guna produk . Berdebar iols tau ! Haha . Bila sebut pasal Ephyra ni , memang banyak sangat benda nak dicerita . Sampai tahap tak tahu nak mula cerita yang mana dulu . Sejak jadi pengguna Ephyra & alami sendiri keberkesanan Ephyra ni , saya memang pantang dengar orang cakap / tulis pasal Ephyra . Terus rasa eksaited semacam ha . Mula la sebok nak menyampuk cerita jugak pasal betapa in love nya saya ni dengan Ephyra . 


First saya try Ephyra , saya beli trial set . Boleh baca kat sini kalau nak tahu pasal tu . Then lepas dah habis 10 sachet tu , saya yang berstatus pelajar ni takde duet nak beli Ephyra . So pasrah dalam tak senang duduk . Yela , nak jugak consume Ephyra tu walaupun poket kosong . Haha . Almaklum la , time tu saya dah rasa kesan penggunaan trial set Ephyra tu . So bila dah habis , memang tak senang duduk duk fikir mana nak cari duet beli Ephyra . Sumpah eksaited gila…

Jualan Coklat Beryl's Sempena Tahun Baru Cina.

Semalam pergi kilang coklat Beryl's kat Seri Kembangan . Ada jualan coklat sempena CNY . Dari hari tu lagi teringin nak pergi . Tapi baru berkesempatan . Pergi dengan kakak - kakak , abang ipar , dan anak sedara . Motif utama nak beli coklat tiramisu white choc , malangnya yang tu dah habis time tu . Ada yang dark choc dan milk choc je . Coklat lain banyak la jugak . Semua best - best . Tak tahu nak pilih yang mana satu ha . Harga ? Not bad la . Ada yang dijual jauh lebih murah berbanding harga biasa , ada yang takde la murah sangat . Biasa lah tu . Okei , layan jela gambar - gambar ni .








Masa pilih coklat tu rasa nak je ambik semua . Malangnya kena la sedar diri . Dah la menganggur , ada hati nak beli banyak - banyak . Ini pun dah banyak . Huuuuu

 Yang ni murah je . Singgit lebih je satu .
Actually ni la Tiramisu . Tapi yang ni dia letak dalam plastik cerah je sebab yang ni ada defect . Bukan defect apa sangat pun . Defect dari segi bentuk je . Tak betul - betul bulat , ada yang …

Beli Ephyra yang awesome dengan harga yang awesome jugak!

Entry kali ni saya tak nak bebel panjang sangat la . Just nak bagitahu yang saya dah pun jadi dealer Ephyra . Ewaahhhh , kelass kau Jahhh . Penganggur pun boleh buat bisnes Ephyra gitu ha . Haha . Sugardaddy yang keluar modal ! *Okei mengarut , sila jangan percaya bhahaha * . Nak meniaga Ephyra memang la memerlukan modal yang agak tinggi *bukan agak tinggi , tapi memang tinggi * , tapi takpe , demi kecintaan yang mendalam  terhadap Ephyra *tak payah nak over sangat emi oii * , saya usahakan juga . Okei , serious talk ! Memang saya dah mula jual Ephyra sekarang . Almaklum , menganggur kan . So kena la pandai - pandai meniaga cari duet kalau takmo makan pasir . Kalau uols nak beli , boleh beli dengan saya . Saya jual murah punya . Takmo la jual mahal - mahal , orang Malaysia ni bukan kaya - kaya pun . Makan kangkung je tetiap hari *kecuali pak menteri sekalian :P * . 


Harga promosi Ephyra yang saya tawarkan :


Bagi pelanggan setia yang sentiasa repeat order dengan saya , ada good news .…

Bila hilang kemanusiaan.

Sayu nya la hai rasa hati bila baca pasal kes pembunuhan bayi umur 2 tahun tu . Sedih sangat . Sekecil itu , dia belum faham apa - apa pun . Disakiti sampai macam tu , ke mana la perginya kemanusiaan . Sungguh , dunia makin kejam . Bayi secomel itu dibunuh kejam . Anak kan amanah dari Tuhan , rezeki yang Dia beri . Bukan sekali ni je kes bayi / kanak - kanak meninggal dibunuh . Makin menjadi - jadi pulak jenayah kejam kat Malaysia ni . Berbahagia lah wahai anak - anak kecil yang teraniaya sekalian . Sesungguhnya syurga tempat kalian . Saya sendiri walaupun masih bujang & belum punya anak , terasa sangat suka , bahagia , gembira bila ada kanak - kanak / baby disekitar . Setakat ni saya ada 6 orang anak saudara . Dari umur 10 bulan hingga la 7 tahun . Semuanya comel dimata saya , semuanya sangat polos . Saya sebagai mak sedara ni punya la sayang sangat kat anak - anak sedara , macam mana la pulak sayangnya mak ayah dorang tu kat anak - anak . Tak faham sungguh la saya dengan orang …

Kematian nenek.

8 January saya balik kampung . Cadangnya stay kat kampung lebih kurang seminggu . So 14 January saya balik KL semula . Dah azan Maghrib baru sampai rumah . Rehat - rehat , check detail pemenang contest , dan buat entry . Tidur merehatkan badan . Tiba - tiba pagi tu sekitar jam 7 pagi , kakak sms cakap nenek [ kitorang panggil dia Mok ] hilang . Memula tu macam terpinga - pinga jugak . Eh , hilang ? Mok mana yang hilang ? But then fikir balik , memang ada sorang nenek je pun yang masih hidup . Lebih kurang setengah jam lepas tu , kakak call , cakap nenek dah takde . Terkejut . Tiba - tiba sangat . Belum pun sampai sebulan arwah Pak Da meninggal . Tapi tak banyak soal la sebab time tu tengah kalut layan kerenah Qaseh merengek * pagi tu kena jadi baby sitter Qaseh sebab baby sitter dia cuti * .
Kitorang * me and my few siblings yang stay KL * decide nak balik hari tu jugak . So kitorang balik sama - sama . Balik kampung lagi . Sedih jugak nenek dah takde . There's no more nenek or d…