Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

Chili's

Korang pernah makan dekat restoran Chili's tak ? Aku selalu jugak terbaca bloggers duk review pasal restoran Chili's ni . Sedap katanya . Selalu kalau aku pergi lunch dekat KLCC , bila lalu dekat dengan restoran Chili's ni , aku perasan ramai gila orang . Siap panjang berbaris tunggu turn . Officemate aku Lin selalu la ajak aku try makan situ . Tapi sebab ramai sangat orang , ditambah pulak lunch hour kitorang hanya sejam , so tak berkesempatan . 
Hari tu lepas raya kitorang berpeluang la lunch kat situ . First time aku makan situ . Tak tahu nak order apa . Yela , tersalah order kang , tak sedap . Last - last aku order Crispy Honey - Chipotle Chicken Crispers . Time tu aku main hentam je order sebab semua nampak sedap di mata aku . Air aku order air apa ek haritu , lupa pulak . Tu la , peram lama sangat gambar tu baru nak buat entry . Camni la jadinya . Habis lupa .

Ini menu yang aku order . Okey , rupanya besar jugak portion makanan kat sini . Memang takkan larat aku nak…

Nescafe Smoovlatte.

Kalau sesape yang rapat dengan aku zaman universiti dulu , mesti tahu sangat bahawasanya aku ni penggemar tegar Nescafe . Especially roommates aku , mesti tahu . Everyday aku minum Nescafe 3 in 1 tu . Addicted okayy . Stok kat hostel memang sentiasa ada . Nyampah dengan diri sendiri bila ingat balik . Hantu kafein sangat . Haha  . Pastu sampai satu tahap kesihatan aku ni teruk sangat . Everyday sakit kepala teramat , nak buat kerja tak boleh . Lepas di kaji - kaji , aku yakin caffeine merupakan salah satu penyebab terbesar . So disebabkan that time aku dah mula concern pasal kesihatan diri ni , so aku ambik keputusan stop minum kafein . Memang aku stop terus . Langsung tak minum Nescafe atau Coffee . Kalau teh , dan milo tu ada la minum . Sebolehnya memang aku nak elakkan kafein . Dah hampir setahun aku stop minum Nescafe . Dalam tempoh tu jugak aku amalkan supplement untuk diri aku . Alhamdulillah . Tapi start lepas raya hari tu aku dah start balik minum kafein . Muahaha . Tak istiq…

Percubaan pertama buat chocolate cupcake.

Weekend hari tu tetiba rasa nak buat cupcakes . Buang tebiat sangat kan ? Tak pernah - pernah buat cupcakes , tetiba nak buat . Haha . Ini semua pengaruh kak Filla la ni . Baca entry dia pasal dia buat cupcake tu macam senang je . Terus rasa nak buat jugak . Hihi . So aku pun pi la cari barang - barang nak buat cupcake tu kat Bagus Sungai Besi . 
Resepinya sebijik sejibun aku tiru kak Filla punya resepi cuma aku ada tambah beberapa bahan ikut sukahati aku . Haha .Kebetulan adik bongsu aku ada kat sini haritu . So dengan dia , dengan kakak aku sekali join buat cupcake .Kalau yang kak Filla buat tu , cupcake Vanilla Chocolate . Tapi aku punya aku buat cupcake Chocolate je . Bahan - bahan lain semua sama , cuma aku ada tambah serbuk koko Van Houten 2 sudu , dan pepandai tambah coklat chip dalam cupcake tu . Hihi . Sukatan bahan semua aku main hentam je sebab kat rumah takde penimbang . Muahaha . Time nak buat baru ingat kat rumah tu takde penimbang . Tibai jela . Main sukat ikut cawan j…

Tat Nenas Cheese Mama. Nyummsss !!

Dua hari lepas , aku ada order satu tart nenas ni . Aku tahu pasal tart nenas ni pun melalui kakak aku . So aku pun giat la duk mengoogle pasal tart nenas ni . Almaklum la aku ni memanh penggemar tegar tart nenas . Ramai orang cakap tart nenas ni memang best . Maybe ada antara korang pernah try kot tart nenas ni . Tat Nenas Mama . Dah famous rupanya Tat Nenas Mama ni . Bila google , banyak je review dan rupanya dah ramai agent tat nenas mama ni di seluruh Malaysia . So aku order satu balang tart nenas gulung , dan satu balang tart nenas cheese mama . Petang time balik kerja , aku singgah ambik tart nenas ni kat Masjid Jamek . Terkejar - tekar iols semata nak dapatkan tart nenas fevret . Hihi . 

Balik rumah terus makan . Ya Allah , sedap gila weyh . Rasa tak cukup satu balang tart nenas cheese tu . Yang tart nenas gulung tu aku belum rasa lagi . Habiskan yang tart nenas cheese tu dulu . Sekali makan , memang tak boleh stop ha . Tapi sebab fikir benda alah tu kalau makan banyak nanti c…

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Assalamualaikum . Lama menyepi tanpa entry , tuptup publish entry yang tajuknya kemain lagi gempak kan . Hehe . Maaflah , tersangat busy kebelakangan ni . Banyak kerja sangat kat ofis . Takde la lama sangat tak update entry kan , cuma tak sekerap dulu . Busy memanjang . Bos tak kasi can iols curi tulang update blog kat ofis haa . Kehkeh . Kalau ada update blog pun entry pendek je . Iskkk , takde life pulak rasanya sejak dah hilang status student ni . Entry raya hari tu pun tak siap - siap lagi . Masih dalam draft . Dah basi kot . Zzzzz =='

Busy tak busy , dah lama dah tertunggu - tunggu pihak Denaihati.com buat contest gempak ni . Dalam kesibukan kerja pun , aku curi jugak masa untuk karang entry ni sebab nak menang iPhone 5s sebijik ! Mana la tahu kan , kot - kot ada rezeki . Alhamdulillah kalau ada rezeki . Sesetengah orang akan fikir " Alah , mesti susah nak menang contest ni sebab ramai yang join . Takyah la join , buang masa ! " . Bagi aku sikap macam tu tak bagus …

Teenage Mutant Ninja Turtles

Assalamualaikum si cantik dan si hensem sekalian :)

Banyak betul entry tertangguh . Dari sebelum raya hingga la entry raya , pastu entry lepas raya semua tak sempat nak karang lagi . Tak sempat weyh . Sesungguhnya 24 jam sehari memang tak cukup . Itu belum ditambah tolak dengan perasaan hati yang berbolak - balik antara nak tetapi malas . Yela , nak update entry tapi malas . Lepas esok , esok . Pastu esok lagi . Gambar - gambar raya haritu pun tak sempat nak tengok lagi . Busy benau kau ye Emi . Entry ni takmo panjang - panjang , later next - next entry aku story kisah yang banyak - banyak tertangguh tu k . Kali ni just nak update pasal movie Teenage Mutant Ninja Turtles .
Last weekend sempat la aku curi sedikit masa keluar dengan Nad . Saja la nak release tension . Lagipun dah lama sangat tak jumpa Nad . Nama je duduk tak jauh mana . So last Saturday kitorang pergi Time Square . Memang aim nak tengok wayang pun . Pastu nak jalan - jalan beli baju sesiket . 

Bagi aku cerita ni best .…

Promosi Tiket Islamic Conference Rashidun Caliph 2014.

Hai korang pembaca sekalian *bajet macam ramai sangat je readers kan , haha* . Belum terlambat rasanya untuk aku ucapkan selamat hari raya kat korang semua . Maaf sesangat lama menyepi tak update blog , kat kampung tu mana la ada internet sangat . Nak kena pergi pekan kalau nak cari line internet haa . So sepanjang kat kampung haritu memang ntah kat mana ntah aku campak fon aku . Haha . Camne raya ? Aku punya raya tahun ni memang busy dan penat sikit sebab duk tolong - tolong untuk majlis kawen abang aku haritu . Takde rehat tido pun tak cukup, isk ! Nasib baik jiwa kental , mata kental tau . Ewahh , kental la sangat kan . Demam la jugak haritu . Haha .
Okei , entry ni belum nak cerita pasal raya or majlis kawen abang aku lagi sebab gambar masih tak transfer masuk laptop lagi . Next entry la okeyh . Hehe . Entry ni aku nak war - warkan berita baik untuk korang semua . Ingat lagi tak haritu aku ada buat entry pasal Islamic Conference yang akan berlangsung 30 Ogos nanti ? [ SINI ] . Ha…