Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

Carian Jelita Murni Kako

Kebelakangan ni memang aku jarang update blog . Seriously jarang sangat - sangat [ macam la before ni kerap sangat update kan :P ] . Dan memang aku sedia maklum traffic ke blog aku dari dulu memang tak havoc pun . Tak semeriah blog rakan blogger lain . Almaklum , blogger yang terlampau busy kurang istiqamah dalam berblog memang cenggini . Haha . Tapi , aku selalu jugak check income Nuffnang aku bape tetiap minggu haa . Alhamdulillah pihak Nuffnang nampaknya masih punya belas ihsan terhadap aku ni . Haha . Every week kalau tak banyak pun memang akan naik la jugak income . Alhamdulillah , rezeki . Tabungan secara online gitu . Takmo usik , nak kasi banyak banyak banyak lagi . Kalau dulu , memang aku jarang sangat - sangat dapat CPUV Campaigns dari Nuffnang . Seriously boleh kira dengan jari kaki bape kerat je CPUV yang melekat kat blog aku tu . Tapi sejak beberapa bulan kebelakangan ni aku perasan CPUV Campaigns tak pernah takde . Sentiasa ada , banyak pulak tu . Heran jugak aku . Nak …

Jeruk Asam Boi

Masa kat kampung hari tu , tetiba je rasa nak makan jeruk asam boi . Setakat ni aku tak pernah lagi beli jeruk asam boi yang dah siap . Sebab bagi aku , rugi sangat kalau beli yang dijual di kedai . Why ? Sebab obviously tak fresh . Jarak tempoh masa si peniaga tu buat jeruk asam boi tu dengan waktu kita beli tu ntah bape lama . Berhari - hari agaknya , entah - entah dah lebih seminggu . Lagipun kita tak tahu kan sedap ke tidak yang dijual kat kedai tu . Kalau dibuat sendiri , dah sah - sah kita akan cuba buat supaya jadi sedap sangat - sangat sebab tekak kita yang nak merasa nanti . Tak gitu ? Sebelum ni pernah la aku buat sekali masa kat KL . Tapi yang first time aku buat tu terlebih pedas pulak . Tak sangka cili tu pedas gila . So masa kat kampung hari tu , aku beli satu plastik asam boi dan 2 kg buah mangga lemak [ ye ke nama dia camtu ? ntah la . Orang kelantan panggil ' pauh lemok ' ] . Memandangkan aku ni memang fail dalam soal nak pilih buah , so masa kat pasar Pasir …

Cafe Lapis

Hey korang ! Pernah pergi or pernah dengar tak pasal Cafe Lapis ? Last two weeks kalau tak silap , lepas pusing - pusing kat Vendeur Festival [ Nad je pun yang beli barang kat sana , aku end up tak beli pape sebab that time aku baru lepas muhasabah diri supaya berjimat cermat tak beli ikut napsu semata , kikiki ] , Nad ajak try makan kat Cafe Lapis ni . Saja la nak habiskan masa rehatkan kaki setelah kepenatan meneroka kedai - kedai kat Vendeur Festival tu . Kiranya ni first time la kitorang try makan kat situ . Kat Wangsa Maju .


Memula kitorang duduk kat meja lain . Then tak sampai 5 minit tukar duduk meja lain sebab rasa meja tu lagi strategik untuk mencantikkan gambar yang ditangkap . Eh , haha . Biasa la perempuan dan bergambar terpisah tiada .

Suka pulak aku tengok decoration kedai tu . Cantik gak . 



Konon penggemar kopi la sangat kan . Padahal . . minum tak pernah habis . Kakaka . Unless kopi yang aku bancuh sendiri mampu la aku habiskan sebab aku boleh sesuka hati taruk gula &…

Most Biggest Fear

credit
I don't want to believe this because this is obviously just a nonsense theory .  This kind of prediction is just for fun , made up by some ordinary human being .
But at some point , i do think that this is quite true , cause i'm type B too .