Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Going home for hari raya :)

Hey fellow readers !I'm about to go back to my homesweethome in less than 2 hours . Maybe will arrive there before Subuh prayer or maybe a little bit late . Hope there'll be no problem with the bus . Ah really can't wait to be home . For now i'm at my Kak Ziey house at Sentul . She's going to go back to Kelantan by bus too, tonight together with me . So , i'll be back here on next Thursday . Yeay ! It's time to gather with all the family members except my Abg Li and his wife . He couldn't make it for this upcoming hari raya due to some reason . Nevermind , just enjoy the moments , rite ? Heee .

Duhh . . . Lupa . Selamat hari raya aidil adha semua ! Hope we'll safely arrive . Do prays for our safety yaww :)

First beauty box : October MIVVA box !

Good morning readers !

Okei , entry ni nak story tentang my first beauty box , which is MIVVA box . Kalau tak silap , last monday kot dapat . Not sure la . tak ingat dah . Haha . Akak yang jaga kaunter depan ofis call , cakap ada bungkusan sampai . Secepat kilat turun bawah , ambik . Yes , i use company address . Sebab kalau buat address rumah , takde orang nanti bila orang tu nak deliver kotak tu .





Tema Mivva box kali ni adalah SNOW WHITE .

Haaaa . . ni la dia content dalam kotak tu . Ada 7 item . First impression bila bukak kotak ni , rasa frust . " Ala , kenapa kecik - kecik je . Baca review orang lain yang bulan - bulan lepas dapat full size la , takde la kecik camni " . Masa tu kat ofis . Then tutup dulu kotak . Balik rumah bukak balik .
Okei  , meh nak story satu - satu pasal produk - produk ni sekalian . 


#1 . BeautyMate Bird Nest & Lilium Candidum Firming Rejuvenate Nano Mask ( 1 pcs ) Mengandungi khasiat sarang burung yang dipercayai boleh restore & nourishi…

Beauty box!

Beauty box is one of my current obsession :)


Tahu apa tu beauty box ? Beauty box is one of the concept box . Concept box ni pulak konsepnya macam ni , kita langgan or bayar certain amount setiap bulan atau certain bulan , then kita akan terima satu kotak / bungkusan mengandungi barang - barang / product tertentu . Dalam kes beauty box ni , product nya adalah product kecantikan , penjagaan diri , dan sewaktu dengannya . Means bila kita nak , kita bank in certain amount of money dekat dorang , then dorang deliver kat kita satu kotak yang mengadungi a few product consist of full size , travel size , and / or sample size . tengok nasib la . Dan , yang bestnya kandungan dalam kotak tu selalunya dirahsiakan . Means dah sampai kat tangan kita , baru kita tahu product apa yang kita dapat . Oh God , suka sangat perasaan tertunggu - tunggu nak tahu apa content dalam kotak tu . Suka sangat perasaan excited bila kotak tu dah ada kat tangan then dengan tak sabar nya kita unboxing that box just to…

cuti raya approved!

Minggu ni belum ada pape kerja kat ofis . So datang kerja memang bosan gila . Sampai tahap boleh sakit kepala sebab mengadap laptop online je tak buat pape kerja . Hari ni pun sama . Bosan . Kalau diberi kerja, tak cukup tangan nak membuatnya . Tak diberi kerja , bosan pulak . Well , my industrial supervisor a bit busy minggu ni . Ada UAT (User Acceptance Testing) .


Btw next week raya Aidil Adha . Memandangkan sekarang tengah praktikal , jangan harap la nak bercuti lama - lama kan . Raya hari Selasa . Company bagi cuti hari Isnin Dan Selasa je . So kalau balik kampung , Selasa malam dah kena naik bas datang KL balik . Doesn't make sense . Bas mana gerak hari raya . So kemain gelisah la kan kebelakangan ni sebab belum confirm dapat balik or tak . Tiket balik Kelantan dah beli , Sabtu malam . Tiket nak datang tu yang takde . Nak mintak cuti extra dengan supervisor , tapi takut sebab she's kind of busy lately ni . Takut tak pepasal kena marah . Huuu . Kalau tak dapat cuti jugak …
Sesungguhnya aku syukur dengan apa yang aku miliki sekarang . Sungguh pun Dia tidak beri apa yang aku benar - benar mahukan , sekurang - kurangnya Dia tidak mengambil apa yang benar - benar aku perlukan . Masih terlalu banyak yang telah Dia berikan pada aku, patut aku syukuri . Jangan hanya kerana Dia tidak perkenankan satu perkara yang kita benar - benar mahu , kita jadi bersangka buruk pada Dia . Sesungguhnya Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk setiap hambaNya . Dan mungkin , Dia mahu kita berusaha lebih lagi untuk mendapatkan apa yang kita benar - benar mahukan . Ye , takkan aku putusa asa . Namun tidak juga akan aku kejar . Tunggu mungkin , tapi bukanlah mengejar beriya . Pasti aku tunggu , sehingga satu saat aku betul - betul pasti perkara itu bukan untuk aku . Mengalah bukan sifat aku .



Alhamdulillah ya Allah .