Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2017

Beli produk LANCOME secara online di Sephora.

Cepat betul masa berlalu, dah nak masuk bulan April dah. Memandangkan bulan March merupakan ulang tahun kelahiran saya, awal-awal lagi saya dah fikir a few possible items yang akan saya beli untuk diri sendiri, kira macam hadiah hari jadi untuk diri sendiri. Hahah, sedih gila kan beli hadiah untuk diri sendiri? Takdelah, tak sedih pun. Saya memang macam ni, tambah-tambah lagi bila dah makin berusia, makin matang. So saya fikir, why not saya appreciate myself more? Birthday setahun sekali, raikanlah diri sendiri tu sikit. Gitu, haha. Self-reward for growing up so well, and to encourage myself to be a better person. So, out of a few items yang saya list out, finally saya decide nak beli something yang tak terlalu mahal dan tak terlalu murah. And of course, something yang dah lama saya nak, tapi agak berkira sikit nak beli selama ni. HAHAHA, baiklah saya mengaku saya kalau nak beli barang yang agak mahal, saya kedekut sikit. Lagi-lagi kalau benda tu hanyalah kehendak, bukan keperluan.
S…

Benang Hijau Membership Program untuk kaki shopping.

Ingat lagi tak last week aku ada ceritakan tentang Benang Hijau Warehouse Sale yang diadakan di beberapa buah negeri tu. Kalau lupa boleh baca kat SINI. Sejak Benang Hijau duk buat warehouse sale ni, aku selalu la duk usha instagram Benang Hijau sebab nak tengok mana tau ada lagi yang berkenan dihati, so boleh la lelaju contact personal shopper untuk kirim. Hasil duk stalk instagram Benang Hijau saban hari tu, aku perasan something yang agak menarik. Selama ni aku tak perasan pun bahawasanya Benang Hijau ada membership card. Aku ni memang sejenis yang suka kumpul membership card. Macam-macam jenis membership card dah ada dalam purse aku. Yela, bila ada membership card ni kebiasaannya kita akan beroleh banyak manfaat termasuk discount! Jom aku ceritakan serba sedikit tentang Benang Hijau Membership Card.

Apa itu Benang Hijau Membership Card?

Kad keahlian Benang Hijau ni merupakan kad yang menawarkan pelbagai kelebihan kepada pelanggan setia Benang Hijau. Nak tahu rupa Benang Hijau member…

Sambutan Hari Wanita Sedunia anjuran Stellavingze International

Rasanya semua orang tahu bahawasanya minggu lepas 8 March merupakan Hari Wanita Sedunia. Mungkin ada yang tak tahu. Tapi majoriti tahu la kot memandangkan dalam kehidupan seharian kita ni, kita dikelilingi oleh kaum wanita. Emak, kakak, isteri, adik, anak, sepupu sepapat dan saudara mara. Aku sendiri pun tak pasti kenapa 8 March dipilih sebagai Hari Wanita Sedunia. Tapi takpelah, tiap-tiap hari pun kita hargai insan yang bergelar wanita terutamanya kaum ibu dan isteri yang banyak berkorban demi keluarga. Bukanlah nak hargai kaum wanita hanya pada 8 March, cuma ianya dijadikan tarikh simbolik untuk meraikan kaum wanita seluruh dunia. Apa specialnya kaum wanita ni sampai ada sambutan Hari Wanita Sedunia bagai ni? Jangan tak tahu, besar peranan kaum wanita ni sebenarnya dalam kehidupan kita. Pentingnya peranan kaum wanita ni dapat kita lihat apabila setiap budaya yang berbeza ada pepatah tersendiri tentang kaum wanita iaitu :

Tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang duniaBehind eve…

Senarai 4 Produk Terbaik di Dunia bagi Hilangkan Parut

Sejujurnya bila usia makin meningkat ni, macam-macam inisiatif akan kita ambil untuk mencantikkan diri dan meningkatkan tahap keyakinan diri. Macam aku sendiri, tahap keyakinan diri tu rasa berkurang bila adanya kekurangan dari segi fizikal. Yela, benda yang nampak dilihat dengan mata kasar. Kekurangan dari segi fizikal ni banyak jenis, tapi yang aku nak sembangkan hari ni adalah parut. Yes, aku tahu ramai je yang mengalami masalah yang sama. Lagi-lagi kalau parut tu dekat bahagian yang mudah dilihat, serious boleh buat rasa rendah diri. Aku tengok orang lain ramai je yang jenis berparut dekat bahagian muka. Untuk diri aku pulak, alhamdulillah dekat muka takde problem sangat dengan parut bagai ni. Tapi bukan bermakna aku takde masalah parut. Ada, cuma ianya bukan dimuka. Parut yang bukan dimuka ni pun dah cukup buat keyakinan diri aku merudum tiap kali ada yang perasan akan parut aku tu.

Zaman sekarang ni kalau banyak duit senang je nak hilangkan parut. Boleh buat laser treatment. Tap…

Murahnya shopping di Benang Hijau Warehouse Sale.

Cepat betul masa berlalu, dah pun bulan March. Rasa macam baru sekejap masuk tahun 2017. Sejak kebelakangan ni kalau weekend banyak habiskan masa kat rumah. Faktor usia mungkin, jadi malas nak keluar sangat. Rehat je kat rumah. Kalau keluar pun dengan family members atau beberapa orang rakan terdekat. Lagipun weekdays dah penat kerja, hari minggu memang seboleh mungkin nak berehat la. Last weekend gagahkan jugak diri pergi ke Bangi sebab nak ke warehouse sale Benang Hijau. Haaa gigih kan, semata demi nak 'menghabiskan duit'. Lol. Takpe, zaman ekonomi tengah teruk ni, kena bijak berbelanja. Shopping time sale kaw-kaw punya. 

Kalau dah dia cakap jubah boleh dapat dengan serendah RM50, blouse serendah RM20, haruslah gigihkan diri ni pergi kan? Warehouse sale ni dibuat dua hari di HQ Benang Hijau, Bangi. First time pergi HQ Benang Hijau. Selama ni duk pergi ke butiknya aje. Malam sebelum pergi tu dah gigih scroll Instagram Benang Hijau, duk aim baju mana yang nak beli. Esoknya tu…

Xiaomi Redmi 4A kini di Malaysia!

Haii! Apa kriteria yang korang pandang bila nak beli telefon? Lain orang lain keperluan dan lain minat, kan? Macam aku, selalunya aku akan lebih utamakan camera. Kalau camera phone tu cantik, hati aku dah tertarik dah. Sebab aku jenis yang tak suka nak usung camera digital or apa-apa camera bila ke mana-mana. Cukuplah bawak phone je ke mana-mana. So biarlah camera phone tu memenuhi keperluan bergambar aku. Kahkah. Tapi tengok jugak la kriteria lain. Dia punya performance, battery tahan lama ke tak, boleh dual sim ke tidak, cepat rosak ke tak.

By the way, last weekend aku berkesempatan hadir ke majlis pelancaran model telefon baru keluaran Xiaomi, iaitu Redmi 4A. Dah lama tak penuhi jemputan ke event macam ni, now rasa nak buat comeback. Gituhh, hahah. Sila muntah. Thank you Involve Asia for the invite. Honestly aku sendiri belum pernah jadi pengguna Xiaomi. Tapi rata-rata kawan yang guna phone Xiaomi bagi feedback positive. Sedikit sebanyak terpengaruh jugak especially bila dorang cak…