azanis scar serum,

Senarai 4 Produk Terbaik di Dunia bagi Hilangkan Parut

March 12, 2017 emi 18 Comments

Sejujurnya bila usia makin meningkat ni, macam-macam inisiatif akan kita ambil untuk mencantikkan diri dan meningkatkan tahap keyakinan diri. Macam aku sendiri, tahap keyakinan diri tu rasa berkurang bila adanya kekurangan dari segi fizikal. Yela, benda yang nampak dilihat dengan mata kasar. Kekurangan dari segi fizikal ni banyak jenis, tapi yang aku nak sembangkan hari ni adalah parut. Yes, aku tahu ramai je yang mengalami masalah yang sama. Lagi-lagi kalau parut tu dekat bahagian yang mudah dilihat, serious boleh buat rasa rendah diri. Aku tengok orang lain ramai je yang jenis berparut dekat bahagian muka. Untuk diri aku pulak, alhamdulillah dekat muka takde problem sangat dengan parut bagai ni. Tapi bukan bermakna aku takde masalah parut. Ada, cuma ianya bukan dimuka. Parut yang bukan dimuka ni pun dah cukup buat keyakinan diri aku merudum tiap kali ada yang perasan akan parut aku tu.

Zaman sekarang ni kalau banyak duit senang je nak hilangkan parut. Boleh buat laser treatment. Tapi dah survey, mahal. Dengan keadaan ekonomi tengah tak menentu, semua benda pun mahal. So aku rajinkan diri buat some research tentang produk terbaik untuk hilangkan parut. Sekurang-kurangnya tak semahal buat laser treatment. Saja la aku tulis kat sini untuk rujukan diri sendiri pada masa akan datang. Setelah aku study dan baca review orang ramai, dalam banyak-banyak produk tu ada empat produk ni yang boleh dikatakan antara produk menghilangkan parut terbaik didunia. Memang menjadi pilihan ramai orang. Nak tahu produk apa yang aku maksudkan? Teruskan pembacaan.


1. Bio Oil

Rasanya produk Bio Oil ni memang tak asing lagi kat Malaysia ni. Iklan Bio Oil pun memang ada ditayangkan kat televisyen. Bio-Oil membantu memperbaiki kesan parut, kesan regangan dan tona kulit tidak sekata. Ia juga berkesan untuk penuaan dan kulit kering.


Aku sendiri pernah cuba produk Bio Oil ni masa zaman belajar dulu. Katanya kena guna sekurang-kurangnya 3 bulan. Gigih aku sapu tiap hari. Berdasarkan pengalaman aku sendiri, Bio Oil ni okay la boleh kurangkan kesan parut bila digunakan secara berterusan, tetapi dia tak totally menghilangkan parut. Kiranya dia sekadar memudarkan parut, Tak tau lah kot-kot parut aku tu yang degil taknak hilang. Produk ni senang nak dapat, kat farmasi memang ada jual.


2. Dermatix

Yang ni pun dah tak asing jugak ni, sebab ada diiklankan kat televisyen. Dermatix menggunakan teknologi silikon untuk membantu mengurangkan kemunculan parut. Yang ni dalam bentuk gel. Sapu dekat bahagian tertentu dan biar je dia kering. Penggunaan sekurang-kurangnya 2 bulan untuk nampak kesan.


Aku sendiri belum pernah cuba produk Dermatix ni. Tapi berdasarkan review orang lain, katanya okay jugak produk Dermatix ni. Dermatix ni pun senang dapat sebab ada dijual di farmasi.


3. Azanis Scar Serum

Azanis Scar Serum ni pun tak kurang famousnya. Heboh diperkatakan tentang keberkesanannya. Dirumus khas untuk menghilangkan atau mengatasi masalah parut. Azanis Scar Serum mengandungi 100% Vitamin-E semulajadi yang dirumus khas dari soya. Soya ni lebih kepada anti-oksidan dan mempunyai daya serapan yang lebih baik.


Aku belum pernah cuba produk Azanis, tapi ramai kawan-kawan yang dah cuba produk Azanis Scar Serum ni. Kata diorang, memang berkesan hilangkan parut. Kalau diteliti testimoni pengguna lain pun rata-rata berpuas hati sebab kesannya cepat dan berbaloi. Bila dengar sendiri dari rakan terdekat, rasa lebih yakin nak guna.


4. Mederma

Mederma ni aku kurang familiar sikit. Kata orang Mederma mampu mengurangkan kesan pelbagai jenis parut, termasuk parut jerawat, parut pembedahan, dan parut dari luka terbakar dan seumpamanya. Tempoh untuk hilang parut tu bergantung pada usia parut kita la. Tapi ada ramai jugak pengguna yang berpuas hati.


So far empat produk ni yang mampu convince aku. Nak beli, tapi tak tahu nak beli yang mana satu. Korang pernah guna yang mana satu? Boleh la share dekat komen. Mana tahu information korang tu dapat membantu. Produk menghilangkan parut yang terbaik di dunia, yang mana satu?

You Might Also Like

18 comments:

Bio oil tuh dah pernah cuba tapi tak menjadi pon mungkin sebab pakai tak konsisten. teringin nak try azanis tapi belum ada kesempatan lagi.

Sherry said...

thanks for sharing this 4 products.
I need to check them out, I haven't try any of them.

Yeah! I like this products too.

Emily said...

I used Dermatix Ultra. I swear by it. Very pricey for a small tube but worked so well.

Alvin L said...

Can this remove stretch marks as well? Would love to get rid of my stretch marks :(

I love Bio Oil. have been recommending my friends to use it. its really great product

Mica de Leon said...

I've never tried any of these scar treatments but I've heard of bio oil. I'll keep these products in mind for the future. Thanks!

Buxom Babe said...

great tips! i dah try bio oil jugak but mcm x menjadi pun... i think mederma is better kot.. x pernah try but mcm byk org ckp mederma is quite good.

Seorang Syed said...

Tak pernah cuba any product untuk hilangkan parut. Sebab takda rasa keperluan nak guna lagi setakat ni. I'll keep the scars to remind me of my past. haha tapi nanti mungkin boleh buat rujukan di blog ni. Saya singgah dan follow blog ni ya? :)

These are something new and I would like to learn more befor trying to use them. Are these available over the counter?

Rikajue said...

My sister swears by Bio Oil, saying her scars are reduced. I haven't try yet as I don't want my skin to be oily. Heard of Mederma too but never try it out. Thanks for sharing, this is a good reference.

This is a good list. I like bio oil

LeeYing C said...

think i shall try out the bio oil, thanks for sharing this :)

Selina Ooi said...

Wow, you are hardworking to promote all products in one post. Thanks for this info. Great work, keep up!

Aliza Sara said...

Interesting read. I wonder which one works best

Ika Sani said...

pernah cuba bio oil. Tapi effect lambat sgt

I have tried Bio Oil before its quite effective thou.

Pen My Blog said...

Bio-Oil is pretty good and like Kelly said it is quite effective. I have given it a go more than once before and I quite liked the results as well.