Wednesday, March 1, 2017

Xiaomi Redmi 4A kini di Malaysia!

Haii! Apa kriteria yang korang pandang bila nak beli telefon? Lain orang lain keperluan dan lain minat, kan? Macam aku, selalunya aku akan lebih utamakan camera. Kalau camera phone tu cantik, hati aku dah tertarik dah. Sebab aku jenis yang tak suka nak usung camera digital or apa-apa camera bila ke mana-mana. Cukuplah bawak phone je ke mana-mana. So biarlah camera phone tu memenuhi keperluan bergambar aku. Kahkah. Tapi tengok jugak la kriteria lain. Dia punya performance, battery tahan lama ke tak, boleh dual sim ke tidak, cepat rosak ke tak.

By the way, last weekend aku berkesempatan hadir ke majlis pelancaran model telefon baru keluaran Xiaomi, iaitu Redmi 4A. Dah lama tak penuhi jemputan ke event macam ni, now rasa nak buat comeback. Gituhh, hahah. Sila muntah. Thank you Involve Asia for the invite. Honestly aku sendiri belum pernah jadi pengguna Xiaomi. Tapi rata-rata kawan yang guna phone Xiaomi bagi feedback positive. Sedikit sebanyak terpengaruh jugak especially bila dorang cakap camera phone Xiaomi lawa.


Majlis pelancaran Redmi 4A ni dibuat hari Sabtu, so dapat la join. Kalau buat weekdays, selalunya tak dapat join sebab kerja. Sampai awal haritu, kebetulan a few other blogger pun ada jugak. So takde la krik krik sangat. Sembang-sembang setelah sekian lama tak jumpa dorang. Okay, let me straight to the point lah. Banyak melalut cerita hal lain dah. Sebenarnya nak cerita pasal features Redmi 4A.





Yang bestnya Redmi 4A ada dual apps function. Dual apps function ni apa yang aku faham adalah korang boleh ada dua account dalam satu masa. Contohnya, dua akaun whatsapp running actively on the same phone at the same moment. Sama la apps lain pun, boleh ada dua account. Cool, kan? Tak payah nak logout, pastu login balik. Oh ye, phone ni didatangkan dalam variasi dua warna iaitu gold dan rose gold. Kalau aku, semestinya suka rose gold. Lawaaa.



Kat majlis pelancaran tu ada buat contest untuk pihak media dan blogger yang hadir. Kitorang kena selfie dengan phone Redmi 4A ni, then upload kat Instagram. Paling banyak like, menang phone Redmi 4A. And yeah, mestilah aku kalah kalau kriteria pemilihan berdasarkan jumlah like, hahah. 

Here goes my selfieee…

Ingat cun selfie macam tu? Hahah.

At the end of the event, ada lucky draw. Pun tak bertuah untuk hari tu. Kalau tak, dah bawak balik sebiji Redmi 4A dah. Pastu ada group photoshoot dengan semua yang hadir haritu. Normal lah, kitorang ni memang suka bergambar. Tak sah kalau tak bergambar ramai-ramai.


Kat mana nak beli Redmi 4A ni? Dah available kat pasaran Malaysia dah. Nak senang, beli je kat Lazada . Tak payah susah-susah pergi kedai. 

Ni semua suka bergambar ni, pantang jumpa haa :P



This Lazada x Mi event was organized by Involve Asia. Lazada voucher sponsored by ShopCoupons.

13 bLOggEr cUmiL:

Emily said...

I've been a Xiaomi user for about 3 years now. Love the phone even though many people say it is sub-par. I don't care as it fulfills my requirements. This one is too small, though. I need at least 5.5in.

cindyrina said...

Never try Xiaomi. This look like good phone for schooler. With all the features and that price. Good bargain!

Miera Nadhirah Tan said...

i used Xiaomi before and it is a good phone.. will look into this for sure...

Ivy Kam said...

I heard about this phone too! Can't wait to give it a try :)

~ Everest ~ said...
This comment has been removed by the author.
~ Everest ~ said...

I heard lots of good review abt the phone and would love to try too

GengQian said...

nice phone. love xiao mi as they have good cameras

Jane Chua said...

Kamera itu sesuai untuk saya. I want to buy 1 too.

Mommy Rockin' In Style said...

Looks like a great buy! Will check this one out. Thanks for sharing!

Mhaan <3 | Mommy Rockin' In Style - Beauty and Mommy Blog

annszebaby said...

I was there too! Too bad we didn't get to win the redmi 4a.

Sunshine Kelly said...

Macam best je, going to check out the phone coz i read many good reviews about it too.

Buxom Babe said...

wow! everyone is talking about this new phone.. interesting concept i must say

Blair Villanueva said...

Xiaomi is one of the nicest phone in Asia but I dont know why its not so much accepted by the market here in the Philippines.. maybe it needs more promotions.