review,

Murahnya shopping di Benang Hijau Warehouse Sale.

March 08, 2017 emi 7 Comments



Cepat betul masa berlalu, dah pun bulan March. Rasa macam baru sekejap masuk tahun 2017. Sejak kebelakangan ni kalau weekend banyak habiskan masa kat rumah. Faktor usia mungkin, jadi malas nak keluar sangat. Rehat je kat rumah. Kalau keluar pun dengan family members atau beberapa orang rakan terdekat. Lagipun weekdays dah penat kerja, hari minggu memang seboleh mungkin nak berehat la. Last weekend gagahkan jugak diri pergi ke Bangi sebab nak ke warehouse sale Benang Hijau. Haaa gigih kan, semata demi nak 'menghabiskan duit'. Lol. Takpe, zaman ekonomi tengah teruk ni, kena bijak berbelanja. Shopping time sale kaw-kaw punya. 


Kalau dah dia cakap jubah boleh dapat dengan serendah RM50, blouse serendah RM20, haruslah gigihkan diri ni pergi kan? Warehouse sale ni dibuat dua hari di HQ Benang Hijau, Bangi. First time pergi HQ Benang Hijau. Selama ni duk pergi ke butiknya aje. Malam sebelum pergi tu dah gigih scroll Instagram Benang Hijau, duk aim baju mana yang nak beli. Esoknya tu bila dah sampai, excited tengok baju dan tudung murah-murah. Macam aku dah aim awal-awal nak beli yang mana, so bila sampai tu just tunjuk gambar kat staff Benang Hijau. Then dia tunjuk baju tu ada dekat rak mana. 




Yang bestnya bila Benang Hijau buat warehouse sale macam ni, bukan setakat boleh beli dengan harga super jimat, bahkan siap berpeluang dapat baju atau tudung PERCUMA bagi 50 pelanggan pertama. Yang ni aku tak dapat sebab aku takde la datang awal sangat, hehe. Tapi bukan tu aje, siap ada LUCKY DRAW bila buat pembelian RM150 ke atas. Yang ni aku layak join sebab tamak beli banyak makanya memang lebih RM150. Lelz. Pastu ada dapat mini calendar. Oh ye, bagi emak-emak yang datang situ untuk shopping, don't worry anak-anak boleh kasi main dekat Bouncy Castle. Alah, yang bouncer tempat budak-budak boleh main lompat-lompat tu. Anak-anak ralit bermain, emak pulak ralit shopping. Gittew. Nasib iols belum ada anak. Boleh shopping tanpa risau anak melalak mintak susu. Eh!






Inilah antara baju-baju yang dijual dengan harga yang super murah dekat warehouse sale Benang Hijau. Nasiblah kenangkan lama lagi nak menunggu next gaji, kalau tak lagi banyak aku rembat. Bila dah balik dan upload a few picture dekat Facebook, ramai member yang komen cakap nak kirim la apa la. Too bad, terlambat sebab masa tu dah sampai rumah dah pun. But don't worry, actually warehouse sale Benang Hijau tak berakhir kat situ sahaja. Warehouse Sale dekat Bangi last weekend merupakan lokasi pertama Benang Hijau Warehouse Sale Tour. Ada lagi warehouse sale ni dekat lima lagi lokasi yang lain. Kiranya Benang Hijau Warehouse Sale ni dia buat macam tour dekat beberapa negeri kat Malaysia. Yela, takkan nak buat dekat Bangi je kan? Kesianlah dekat orang lain yang tinggal jauh dari Bangi. Kan? Gigih tau aku scroll Instagram Benang Hijau sebab nak tahu dekat mana lagi dia buat warehouse sale ni. Kenapa? Sebab lepas dah balik rumah tu, rasa menyesal tak beli a few more design. Pendek kata rasa nak beli lagi, tapi Sentul dengan Bangi tu takdelah dekat sangat kan. Hahah. So aku punya plan adalah nak kirim dekat member aku yang stay dekat Johor, Kelantan, Terengganu, Kedah or Pahang. Most probably aku kirim dekat kakak ipar aku yang kat Johor atau dekat member aku yang dekat Kelantan lah. Aku dah pengaruh dorang siap-siap sebab  nak suruh dorang pergi, so boleh la aku kirim. Sepanjang bulan March dan awal April ni memang every weekend Benang Hijau buat warehouse sale. Cuma lokasi je berbeza. Boleh refer gambar kat bawah ni untuk tarikh warehouse sale Benang Hijau dekat Johor, Kelantan, Terengganu, Kedah dan Pahang.


Apa je yang aku beli kat sana? Hmmm biarlah rahsia, kuikui. Takdelah, aku ada beli shawl, blouse, baju kurung. Cuma terkilan sikit tak beli jubah, isk. Murah kot. Balik rumah teringat-ingat. Dah la member kirim jubah. Dah beli untuk member, balik rumah kita pulak duk berkenan kat jubah member tu. Hahah. Takpe, ada lagi warehouse sale kat negeri lain. Boleh kirim dekat kawan yang nak pergi. Nak pergi sendiri jauh sangat la pulak.

Ikut hati takmo balik lagi. Tapi perut berkeroncong dah masa ni.

Oh haaa, bagi korang yang rasa tak berkesempatan untuk pergi ke Warehouse Sale Benang Hijau ni, jangan bermuram durja ye. Zaman sekarang semuanya mudah. Boleh kirim dekat member. Kalau member tak nak pergi, paksa jugak dia pergi. Kalau dia taknak pergi jugak, personal shopper kan ada. Siapa yang biasa guna khidmat personal shopper ni tahu la betapa mudahnya hidup ni tak perlu bersusah payah ke sana tapi masih mampu miliki baju idaman. Biasanya time sale besar-besaran macam ni memang ramai guna servis personal shopper sebab malas nak bersesak. Biar personal shopper yang tolong belikan. Kat mana nak cari personal shopper untuk sale Benang Hijau ni? Rajin-rajinlah usha Instagram Benang Hijau atau Facebook Benang Hijau. Benang Hijau ni accept debit dan credit card, so takyah risau la kalau cash tak banyak kat tangan time tu. 


Untuk maklumat lanjut pasal exact location Warehouse Sale Benang Hijau ni, korang boleh tengok dekat Instagram dan Facebook Benang Hijau. Takyah nak malas sangat. Rajin-rajinkan diri tu scroll Instagram dan Facebook Benang Hijau. Mana la tau dorang nak kasi surprise bagi extra discount ke kan? 




P/s : Sape yang nak pi warehouse sale ni, bagitau la ye. Boleh la kirim!

You Might Also Like

7 comments:

Tak sempat jumpa Emi haritu, Azwar datang petang. Semua koleksi murah-murah kan? ;)

Buxom Babe said...

ee!! murahnyer!! but i missed the date!! huhuh when they gonna have the sale in kl/selangor again?

cindyrina said...

Raya shopping start dahhhh!!!! murah nye...

Emily said...

In the day when tudung can be so expensive, this sale comes in really handy. Yes, Raya shopping time!!

Eh? Laa. Kat Bangi je ke? Haritu nampak membe post cakap kat Kelantan, tak sangka sini pun ada.

tertinggal peluang ni... sob sob.... huhuhu, tapi jauh sangat pun....

Pen My Blog said...

All the clothes seem to be going at such a steal! The sale seems to be such a worthwhile event to head over to as well.