March 2015 - emilinda

Friday, March 6, 2015

Short Unplanned Trip to Cameron Highland

March 06, 2015 1
Short Unplanned Trip to Cameron Highland


Assalamualaikum .

Semalam aku join kakak dan abang aku pergi Cameron Highland . Tak tido sana pun . Pergi balik hari . Last minute punya keje . Dua hari sebelum pegi situ , akak aku call ajak temankan dia ke sana , nak bawak kawan dia dari Turki jalan - jalan kat sana . Memangdangkan aku ni tak terikat dengan kerja , so orang ajak jalan aku memang sentiasa on aje . Haha . Kawan dia tu datang Malaysia ada hal dekat UPM . Dah alang - alang kat sini , bawak la dia jalan - jalan . Malangnya kitorang gerak agak lambat sebab kawan dia punya keje dekat UPM tu lambat habis T__T . Sampai Cameron Highland agak petang . Isk . Redha , pasrah . So sempat pusing - pusing kejap je .


Oh ye , kalau korang tak tahu , ini merupakan kali pertama aku ke Cameron Highland . Sedih gila kan ? Haha / Umur dah taraf mak - mak orang gayanya baru jejakkan kaki ke Cameron Highland ni . Haha . Lepas beli apa yang berkenan di hati , terus balik . Kekeke . Tapi kan , memandangkan ini pengalaman pertama aku ke Cameron Highland , makanya satu yang dapat aku conclude kan kat sini . Kalau diberi pilihan , next time mungkin aku pikir banyak kali nak pegi Cameron Highland . Why ? Aku takut jalan berbukit - bukit dia tu yang bagi aku sangatlah tak selamat . Tak aman abang aku nak drive kereta , asal lori atau bas muncul di sebalik jalan - jalan yang macam ular kena palu tu je , aku terjerit sebab aku terkejut dorang muncul tetiba dari sebalik bukit - bukit tu . Iskkk . Dah la bas dan lori mostly bawak laju . Nak tercabut jangtung rasanya . Takut ittew . Napelah kat Cameron Highland takde airport *ewah engko , haha *


Haa , tu je nak cerita . Gambar ? Maaplah aku lately ni malas nak snap  gambar melainkan orang lain tolong snap dan tolong pegang camera . Kekeke . Sekeping yang kat atas ni je gambar yang aku snap , lepas tu aku taruk fon dan camera dalam bag . Gadget away , time to enjoy the nature . Lols .






P/s : Next entry nak cerita pasal ke Langkawi CNY aritu . Dah berkarat gambar-gambar dalam simpanan , baru nak buat entry .