Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

Legasi Bella Ammara

Terinspirasi dengan kisah dua pasangan muda Belle Yahya dan suami, Carl Samsudin yang memulakan perniagaan mereka dengan bermodalkan sejumlah wang yang cukup sedikit dan kemudiannya berkembang membentuk sebuah legasi yang amat membanggakan. Koleksi telekung merupakan pertaruhan pertama pasangan hebat ini sebelum membuka butik sendiri yang menawarkan rangkaian pakaian Muslimah khusus untuk wanita berhijab seperti koleksi jubah moden, blouse Muslimah, baju kurung moden, seluar dan skirts serta yang terbaru, koleksi hijab. Apa yang lebih membanggakan, koleksi pakaian Bella Ammara ini juga kini telah memasuki pasaran antarabangsa. Thumbs up!


Kejayaan pasangan suami isteri ini banyak membuka mata ramai peniaga kecil yang lain dimana usaha keras yang berterusan semestinya memberikan hasil yang besar. Dan bersempena dengan sambutan Aidilfitri yang bakal menjelang tidak lama lagi, Bella Ammara juga tidak ketinggalan dalam menghasilkan koleksi baju raya bagi para pembeli setia. Mengekalkan ko…

Berbuka puasa di Hotel Bangi-Putrajaya Hotel.

Ramadhan tahun ni aku tak banyak sangat join buffet Ramadhan. Hanya beberapa lokasi sahaja. Ramadhan tahun ni aku banyak stay kat rumah je, tak larat nak ke sana sini sangat. Salah satu port buffet Ramadhan yang aku cuba untuk tahun ni adalah buffet Ramadhan di Cafe Lavista, Hotel Bangi-Putrajaya. Tema buffet Ramadhan di Cafe Lavista pada tahun ini adalah "Citarasa Ramadhan". Ini merupakan kali pertama aku berbuka di Hotel Bangi-Putrajaya yang dulu lebih dikenali dengan nama Hotel Equatorial. Kedudukan Hotel Bangi-Putrajaya ini adalah berdekatan dengan Bangi Golf Resort. Memang dekat sangat-sangatlah. I didn't expect that sebab first time ke sana. Kalau Bangi Golf Resort tu dah a few times ke sana. Berbuka di Hotel Bangi-Putrajaya bersama kawan yang memang tinggal kat Bangi, so tak risau sangat la nak ke sana. Kejap aje dah sampai. 
Aku suka suasana dan susun atur meja di Cafe Lavista ni. Tak crowded, memang sangat selesa. Pilihan makanan not bad, ada macam-macam. Tak t…

Cremorlab Mineral Treatment Essence & Fresh Water Gel.

Sejak usia makin meningkat ni, minat aku terhadap produk kecantikan dan penjagaan diri semakin menebal. Pantang tengok ada produk yang menarik, nak cuba aje. Especially kalau produk skincare dan kosmetik dari Korea. Siapa tak mahu cantik, tak gitu? Almaklum la, kulit kita tak semulajadi lawa macam sesetengah orang yang tak pakai pape pun dah cantik. Isk. So kena la usaha untuk jaga kulit sendiri agar lebih sihat dan berseri. Gittew! Kali ni aku nak review 2 produk dari brand Cremorlab. So far ini merupakan kali pertama aku try produk Cremorlab. Selalu je baca review best-best pasal produk Cremorlab ni. Aku memang berhantu sikit dengan produk Korea ni, hihi. 

Aku perasan fokus utama produk Cremorlab ni adalah untuk hydrating. Dua produk Cremorlab yang aku maksudkan tu adalah Cremorlab Mineral Treatment Essence dan Cremorlab Fresh Water Gel. Masa memula tengok packaging produk ni, i was like omg comelnyaaa! Packaging dia sangat menarik perhatian, ada doodle art gitu. Ralit pulak aku du…

Dengan TAG La, kini boleh missed call barang yang hilang,

Ada tak antara korang yang selalu hilang barang? Asyik lupa letak kat mana, lepastu habis satu rumah kena selongkar semata-mata nak cari barang tu. Tak tahu la nak cakap ini merupakan simptom orang yang pelupa atau apa, tapi macam hampir semua orang pun pernah alami situasi macam ni. Bila dalam situasi macam ni, memang stress sangat especially kalau kita nak cepat. Boleh hilang mood tahu. End up seharian haritu buat satu kerja pun tak jadi, sakit hati punya pasal.


For example, my mom selalu lupa dia letak purse dia kat mana. Like seriously drama cari purse tak jumpa-jumpa ni kami dah hadap sejak dari kecik sampai la sekarang. Ahahaha, no my mom belum nyanyuk lagi. Masih sihat walafiat. Cuma dia selalu lupa kat mana dia letak purse dia. Pastu bila nak ke mana-mana mula la dia kelam kabut cari. Sometimes tak jumpa pun, terpaksa tangguh nak keluar. Selongkar sana-sini, duduk termenung cuba ingat, bebel kat kami ni kononnya kami yang sorok or alihkan, macam-macam. Kadang-kadang lepas dah…