Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Realash, harapan baru untuk si bulu mata pendek.

Baru-baru ni ada satu bungkusan yang sampai kat ofis. Excited betul nak bukak tengok, tapi lately ni kat ofis memang busy sikit. Banyak kerja. So takpelah, tunggu bukak kat rumah jela. Bila dah balik penat-penat, terus lupa nak bukak tengok. Dah beberapa hari baru berkesempatan godek-godek kandungan dalam kotak tu. Padahal sebenarnya dah tahu dah produk apa dalam kotak tu. Cuma ini kali pertama nak guna produk ni, so agak teruja nak tahu macam mana rupa benda alah ni, macam mana nak pakai. Boleh agak tak produk apa? Haha, well kalau dah teruja cenggini, haruslah produk kecantikan. Tak gittew?


Tadaaaa! Product from Realash. For those yang tak tahu, Realash ni merupakan brand kosmetik yang berasal dari France dan dah berjaya menempa nama dia 35 buah negara di seluruh dunia. Realash Cosmetics menghasilkan formula berkesan bagi mempercepatkan pertumbuhan bulu mata dengan cantik dan sihat. So far terdapat dua produk yang dikeluarkan dibawah jenama Realash iaitu Realash Eyelash Enhamcer da…

Outlet pertama Street Churros dibuka di IOI City Mall, Putrajaya.

Sekitar tahun lepas rasanya Churros mula femes kat Malaysia ni. Pakat duk upload gambar churros kat Instagram, Facebook, etc. Dan aku ingat lagi betapa gigih kakak aku google resepi Churros, dan cuba buat sendiri kat rumah. Bila dah siap, dia cakap "Laaa, rasa dia macam kuih cakoi je pun. Ntah-ntah memang benda sama kot, nama je berbeza". Churros yang kami buat macam lembik sikit, tak crunchy. Tapi aku macam tak puas hati. So tak lama lepas tu masa jalan-jalan kat mall aku ternampak ada kiosk jual Churros. Makanya aku beli, dengan harapan nak tahu rasa Churros yang sebenar. Hampeh, lebih kurang macam yang kakak aku buat jugak. 

Kat Malaysia ni biasa orang makan Churros untuk minum petang, atau sebagai kudap-kudapan bila lepak dengan member/family. Last week ada satu kedai Churros yang baru dibuka di Ground Floor IOI City Mall Putrajaya iaitu Street Churros. Ini merupakan outlet Street Churros yang pertama di Malaysia. Kiranya Street Churros ni baru nak bertapak di Malaysia.…