beauty,

Realash, harapan baru untuk si bulu mata pendek.

August 22, 2016 emi 1 Comments


Baru-baru ni ada satu bungkusan yang sampai kat ofis. Excited betul nak bukak tengok, tapi lately ni kat ofis memang busy sikit. Banyak kerja. So takpelah, tunggu bukak kat rumah jela. Bila dah balik penat-penat, terus lupa nak bukak tengok. Dah beberapa hari baru berkesempatan godek-godek kandungan dalam kotak tu. Padahal sebenarnya dah tahu dah produk apa dalam kotak tu. Cuma ini kali pertama nak guna produk ni, so agak teruja nak tahu macam mana rupa benda alah ni, macam mana nak pakai. Boleh agak tak produk apa? Haha, well kalau dah teruja cenggini, haruslah produk kecantikan. Tak gittew?


Tadaaaa! Product from Realash. For those yang tak tahu, Realash ni merupakan brand kosmetik yang berasal dari France dan dah berjaya menempa nama dia 35 buah negara di seluruh dunia. Realash Cosmetics menghasilkan formula berkesan bagi mempercepatkan pertumbuhan bulu mata dengan cantik dan sihat. So far terdapat dua produk yang dikeluarkan dibawah jenama Realash iaitu Realash Eyelash Enhamcer dan Realash Brow Conditioner. 


Bagi yang dah dilahirkan semulajadi bulu mata dah cantik lentik dan panjang, kening pun cantik terletak, maka syukurlah korang takyah pepenat nak struggle make up bagai. Tapi as for me yang sah-sah pure malay dan muka biasa-biasa sahaja, makanya haruslah berusaha lebih untuk tampil cantik. Barulah suami sayang, tak gittew? Eh lupa pulak, belum ada suami. Kekeke.


Aku ni sejak dulu memang bukan jenis kening lebat. Dah la tak lebat, pastu kening macam tak tersusun. Kalau perhati muka sendiri pepagi time mekap, boleh perasan kot kening aku macam tinggi sebelah. Wakaka, apakah ini. Kening tinggi sebelah. Sadis betul! Penat tau nak adjust pakai brow definer supaya tak obvious. Tak sabar nak guna Realash Brow Conditioner ni, mana tahu boleh perbaiki struktur kening sendiri. 


Pasal bulu mata pun satu hal. Kadang aku tak paham, bulu mata sesetengah lelaki jauh lebih lebat dan panjang serta lentik berbanding aku yang perempuan ni. Jealous betul aku dengan anak-anak sedara aku sebab bulu mata dorang lentik dan panjang. Like seriously, aku ni ibarat takde bulu mata kalau tak pakai mascara. Bulu mata sikit sangat dan pendek gila. Pakai mascara kalau kena tekniknya, baru la nampak ada sikit bulu mata ni. Maaf, bukan niat aku nak merungut dan tak bersyukur dengan ciptaan Ilahi. Tapi sebagai manusia ni, kita haruslah sentiasa berusaha untuk tampil lebih yakin dengan diri sendiri. Gittew. 


So far baru around seminggu aku guna Realash ni. InshaAllah nanti bila dah genap sebulan aku guna benda alah ni, aku akan share lagi pengalaman aku setelah amalkan penggunaan Realash ni. Aku tahu ramai yang kat luar sana tu yang mengalami masalah macam aku pasal bulu mata dan kening ni. Stay tuned gaiss! Kalau rasa tak sabar nak tunggu aku share pengalaman aku lagi sebulan, korang rajinkanlah diri usha website Realash ni dulu. 

REALASH COSMETICS


1 comments:

churros,

Outlet pertama Street Churros dibuka di IOI City Mall, Putrajaya.

August 08, 2016 emi 2 Comments


Sekitar tahun lepas rasanya Churros mula femes kat Malaysia ni. Pakat duk upload gambar churros kat Instagram, Facebook, etc. Dan aku ingat lagi betapa gigih kakak aku google resepi Churros, dan cuba buat sendiri kat rumah. Bila dah siap, dia cakap "Laaa, rasa dia macam kuih cakoi je pun. Ntah-ntah memang benda sama kot, nama je berbeza". Churros yang kami buat macam lembik sikit, tak crunchy. Tapi aku macam tak puas hati. So tak lama lepas tu masa jalan-jalan kat mall aku ternampak ada kiosk jual Churros. Makanya aku beli, dengan harapan nak tahu rasa Churros yang sebenar. Hampeh, lebih kurang macam yang kakak aku buat jugak. 


Kat Malaysia ni biasa orang makan Churros untuk minum petang, atau sebagai kudap-kudapan bila lepak dengan member/family. Last week ada satu kedai Churros yang baru dibuka di Ground Floor IOI City Mall Putrajaya iaitu Street Churros. Ini merupakan outlet Street Churros yang pertama di Malaysia. Kiranya Street Churros ni baru nak bertapak di Malaysia. Kalau kat Korea, memang femes brand Street Churros ni. Brand Street Churros ni memang berasal dari Korea Selatan.




Terdapat tiga jenis Churros dengan variasi perasa yang berbeza dijual di Street Churros, Hidangan memang fresh la, customer order baru dorang buat. Bukan frozen punya Churros ye. Yang penting Churros kat sini crunchy di luar, lembut di dalam. Gitteww, baru aku tahu nikmatnya makan Churros yang sedap. Before ni duk try yang tak crunchy, kekeke.



Original Churros

Original Churros ni berbentuk horseshoe dan didatangkan dalam tiga perasa yang berbeza. Cinnamon, Cheese dan Chocolate. Aku bukan penggemar Cinnamon, tapi aku cukup suka yang coklat dengan cheese tu. Makan Churros ni takleh kongsi, nanti tak cukup. Wakaka tamak! Harga bagi aku cukup reasonable - RM4.90 sahaja.



Filling-Chu

Churros yang ni kat bahagian dalam dia, dia taruk filling coklat, blueberry, dan cream cheese. Aku cukup teruja tengok Churros yang ni. Nampak menarik sebab ada flavor kat dalam tu sesiap. Hahah. Filling Chu ni berharga RM7.90 setiap satu.



Ah-Chu

Gabungan Churros dan aiskrim yang dilapisi topping. terdapat tiga jenis topping untuk dipilih iaitu Choco Choco, Choco Berry dan Strawberry. Kalau taknak topping pun boleh jugak, cakap je nak yang plain. Boleh dapatkan Ah-Chu ni dengan harga RM7.90 bagi yang plain, dan RM8.90 bagi yang ada topping. 



Yang ni Caramel Macchiato.


Komen aku? Pada awalnya aku paling tertarik pada Filling-Chu. Ah-Chu pulak aku tak berapa tertarik sangat sebab ada aiskrim, so aku assume aiskrim dia tu manis sangat. Aku kurang gemar makan aiskrim yang terlampau manis. Tapi bila aku try sendiri Ah-Chu perisa Choco Berry, jatuh cinta terus. Sedap weyh aiskrim dia, dan takde la over manis sangat. Masih boleh diterima. Next time ke sini, wajib aku beli lagi Filling-Chu dan Ah-Chu. Terbaikk!



Street Churros


2 comments: