Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Kempen 'Bausch and Lomb Care For Your Eyes' Berjaya Mengutip RM8,880 untuk Persatuan Cacat Penglihatan Malaysia

Ingat tak aku pernah cerita tentang jenama contact lens Bausch and Lomb yang telah mengadakan kempen viral Facebook 'Bausch and Lomb Care For Your Eyes' yang telah berlangsung sepanjang 11 Ogos sehingga 30 September 2015. Setiap video senaman mata yang di upload ke laman sosial bersama hashtag #BauschAndLombMalaysia dan #careforyoureyes , pihak Bausch and Lomb akan mendermakan sebanyak RM5 kepada Persatuan Orang Buta Malaysia ( Malaysia Association for the Blind ). Sepanjang berlangsungnya kempen ini, pihak Bausch and Lomb turut memperkenalkan 2 jenis contact lens terbaru mereka iaitu Contact Lens BioTrue ONEday Hypergel dan juga contact lens berwarna Lacelle Jewel. Meriah sungguh sambutan dari orang ramai memandangkan pihak Bausch and Lomb turut mengadakan roadshow sepanjang kempen berlangsung.
Sempat menghadirkan diri ke salah satu roadshow Lacelle Jewel dan bergambar bersama Elizabeth Tan
Sepanjang sebulan lebih pelaksanaan kempen tersebut, pihak Bausch and Lomb berjaya me…

Ayam goreng bersalut sos unik di Pelicana Chicken.

Baru-baru ni (takdelah baru sangat sebenarnya), aku berpeluang mencuba sendiri ayam goreng rangup krup krap krup krap kat restoran Pelicana Chicken. Amboi, siap dengan krup krap krup krap lagi tuh. Haha . Restoran Pelicana Chicken yang aku pergi ni terletak kat Atria Shopping Gallery, Damansara. Ini first time aku jejakkan kaki ke Atria Shopping Gallery. In fact, before ni aku tak pernah tahu pun wujudnya Atria Shopping Gallery ni. Hihi. Almaklum la kita budak baik jarang keluar, memang duk rumah je memanjang *sila percaya kahkah*.


Sape suka ayam goreng? Haaa aku jarang la jumpa orang yang tak suka ayam goreng. Kebanyakan orang yang aku kenal memang suka makan ayam goreng. Termasuklah aku sendiri. Well, aku jenis yang prefer ayam instead of ikan dan seafood. Especially ayam goreng, memang takleh nak tolak. Irresistible gitu haa. Kalau tengah takde selera pun tetap aku makan jugak kalau dah disorongkan ayam goreng depan mata. Ada macam-macam menu kat restoran ni, tapi signature dishes

Media Hotel, Petaling Jaya

First of all, this is not a paid review. Aku share tentang hotel ni sebab aku pernah menginap kat hotel ni for about 23 days. Saje la nak share pengalaman dan pendapat tentang hotel ni. Mana la tahu boleh jadi rujukan untuk sesiapa yang mencari hotel sekitar Petaling Jaya.

Aku paling ingat muka brader yang dekat kaunter depan ni, sebab muka dia sangat flawless. Haha
Aku takde la saja-saja datang menginap kat Media Hotel ni. Last month aku ada training selama 23 hari dekat Ara Damansara. Bagi peserta training yang berasal dari luar KL, pihak company ada sediakan accomodation. 

Aku dapat bilik yang macam dalam gambar kat atas ni. Deluxe Family King tak silap. Ada satu katil single dan satu katil king size. Bilik ni actually untuk 3 orang. Tapi memandangkan maybe tak cukup bilik ke apa ntah, kitorang kena stay 4 orang dalam bilik ni. Makanya pihak hotel tambah lagi satu katil single kat sebelah katil single yang sedia ada tu.

Inilah rupa bilik kitorang setelah ditambah satu lagi katil s…

First impression.

Krik krik! Sunyi betul blog ni semenjak dua menjak ni. Ai is fenat, kadang dalam seminggu tu dua kali je bukak laptop. So bila masa nya nak update blog. Haha. Maaflah ye. Life kebelakangan ni agak kelam-kabut sikit. Join classroom training for about a month bulan lepas (jadual very packed everyday memang penat balik bilik je terus cari tilam). Then lepas je habis one month training, terus balik kampung pada hari yang sama kerana keesokannya adalah hari raya. Hahah, kelam kabut sangat sampai baju raya pun lupa nak bawak balik. Habis raya a few day, laju-laju balik KL dan keesokan paginya dah kena lapor diri for on job training (which is everyday pun super tired, i wonder how come blogger lain yang bekerja masih komited update blog everyday. Don't you all get tired?). After a week, ke Melaka for my brother's graduation day. Then Ahada balik KL semula, sampai aje terus laju-laju packing barang sebab kena berpindah from Sg Besi ke Sentul. Packing barang main campak je ke dalam ko…