Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

LOBBEE Thai Connection, restoran masakan Thailand

Maaf ye wahai pembaca sekalian sebab dah lama tak update blog. Actually kebelakangan ni aku agak busy sebab ada join training. Weekdays memang jadual packed sangat. Waktu malam balik penat-penat terus tidur. Yang tinggal hanya weekend which is sometimes ada jemputan event dan kena entertain family members yang datang ke KL. Baru-baru ni aku dan geng Einaangel Network Crew berkesempatan menerjah satu restoran masakan Thai yang terletak di Empire Damansara iaitu restoran Lobbee Thai Connection.


Dekorasi restoran yang simple dan tak terlalu sarat dengan perhiasan memang menarik perhatian. Dari jauh dah nampak warna kerusi dan meja semua kuning. Heheh. Restoran ni terletak dekat Ground Floor. So that day kitorang dihidangkan dengan beberapa menu menarik. Meh nak story satu persatu. Kasi kecur ailioq korang. Heheh :P

Kami di hidangkan dengan 5 jenis minuman yang berbeza dan sangat unik. Bukan setakat rupa aje unik, nama minuman ni pun panjang berjela dan sangat unik.
Iced Butterfly Pea Li…

Program Ibadah Qurban 1436H Di Luar Negara bersama EZ Qurban

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar, kejap aje masa berlalu. Kurang dari sebulan lagi kita akan menyambut hari raya Aidil Adha. Bila sebut hari raya Aidil Adha, perkara pertama yang terlintas kat fikiran ni tentu sahaja ibadah Qurban. Kebiasaannya ibadah Qurban ni memang kat mana-mana pun orang buat. Boleh dikatakan, setiap kampung wajib ada yang melakukan ibadah Qurban ni. Ada yang buat ibadah Qurban ni secara berjemaah (contoh satu kampung semua buat hari yang sama, tempat yang sama), ada yang buat sendiri-sendiri. Rasanya tahun ni ayah aku pun ada ambil bahagian dalam ibadah Qurban ni.

Kalau zaman sekolah dulu aku kurang faham konsep ibadah Qurban ni. Yang aku tahu, raya Aidil Adha memang meriah dengan daging. Pergi mana-mana pun orang bagi daging. Hari ni ayah buat ibadah Qurban kat rumah, esok jiran punya turn pulak. Lusanya pakcik hujung kampung sana. Masa tu aku terfikir jugak, kalau dah sorang buat yang lain takyah buat dah la, Makan jela daging yang orang tu kasi. Hehe budak-b…