izara aisyah,

Bahaya lif rosak.

May 08, 2014 emi 3 Comments

Korang pernah tengok cerita "Nama Aku Beng" ? Alahh , cerita yang Zizan dengan Izara Aisyah berlakon tu . Ada tayang kat astro . Dah lama dah cerita tu . Okey , aku bukan nak bercerita pasal cerita ni . Aku nak cerita pasal lif . Aku sejak tengok cerita tu , aku macam fobia sket nak naik lif sorang - sorang . Bukan pasal takut hantu ke apa . Tapi sebab selama ni aku tak pernah terfikir yang dekat lif pun boleh berlaku kemalangan ngeri . Noob . Langsung tak terfikir  yang bila - bila masa je lif tu boleh runtuh atau macam dalam cerita tu , bila pintu lif terbukak , lantai lif takde tp kita terus masuk sebab tak perasan . Memang sejak tengok cerita tu aku macam fobia sket nak naik lif sorang - sorang . Aku akan tengok betol - betol dulu , dan hulur satu kaki dulu nak make sure lantai lif tu memang kukuh untuk dipijak. Sounds funny , tapi tu la . . . tak salah berhati - hati .

Penting betol penyelenggaraan lif di setiap bangunan . Melibatkan nyawa . Macam lif dekat rumah sewa akak aku which is lif yang aku guna setiap hari sebab aku sekarang tinggal dengan akak aku . Kat situ ada 4 lif . Semua buruk dan tak diselenggara dengan elok . Ya Allah , memang agak bahaya la . Selalu rosak ! Dan sekarang aku kat kampung . Balik dua tiga hari . Tadi akak aku whatsapp , suruh hati - hati guna lif tu sebab one of the luf macam nak runtuh . Dah berlubang dah lantai tu . MasyaAllah , scary kot . Mintak jauh dari jadi pape .

You Might Also Like

3 comments:

scary bila melibatkn lif ni. sy pn fobia jgk naik lif sorang2. tmbah2 bila ada kes lif tetiba naik laju2 kat kolej aritu

sbagai langkah berhati2. Take care

nana kimie said...

haish....memang scary...hati2 tau dear...nana da lama tak gunakan lif....huuu