Monday, May 19, 2014

Temporary workspace.





Buat masa seminggu dua ni , ini la work space aku . Menumpang bilik dan meja orang . Sebab bilik & meja kita tengah renovate , tak siap lagi . Setakat ni takde pape keje pun sangat lagi . Bos pun macam busy je . Kejap ke sana , kejap ke sini . So tak berani nak tanya macam - macam . So how's work ? Okei la . Persekitarannya okey . Cuma baru lagi kan , so agak awkward & malu - malu kucing sket . Lagi - lagi , dikelilingi oleh semua lelaki dalam bilik ni . T___T . I felt shy , and awkward . Nak pergi lunch pun macam takde kawan . Ada je akak receptionist kat depan tu , tapi belum sempat beramah mesra lagi . Segan . Aku mengharapkan dorang yang ramah - ramah dengan aku dulu *facepalm* . Tak tahu la sejak bila tahap malu malu kucing aku ni makin menjadi - jadi . Padahal rasanya before - before ni takde la malu - malu kucing macam ni . Steady je borak dengan orang lain . Sejak bekerja ni aku jaid segan melebih - lebih pulak . Dengan semua orang aku nak segan ha . Dah kenapa Emi oii .


Lunch tak tahu nak lunch kat mana sebab sensorang . Well , faham sendiri jela kalau nak kena makan sorang - sorang , makanan sedap pun tak rasa sedap . Makin kurus la kau Emi . Hari tu bos ada mention , akan ada lag staff lain yang masuk nanti . OMG harap - harap sangat ada staff pompuan . Ah , forever alone pulak aku rasa . Pepagi biasanya aku akan gerak pukul 7.45 pagi dari rumah abang . Jalan kedek - kedek pergi LRT station , tunggu tren . Sampai Masjid Jamek , tukar tren . Around 8.30 - 8.45 am dah sampai . Balik selalunya around 7 - 7.30 pm la aku akan sampai rumah . Penat kot jalan jauh time nak tukar tren kat Masjid Jamek . Bulan puasa nanti camne la gamaknya . Huhu . Tengok la , lagi 2 - 3 bulan aku ingat nak cari rumah sewa yang dekat dengan LRT putra ni je . Senang takyah tukar - tukar tren . 




What do I do with my English ? Nape teruk sangat kau punya English especially bila speaking . Tahu apa nak cakap , tapi macam blur - blur and ayat macam taknak keluar dari mulut . Terus jadi tak confident . Huhu . Maybe sebab dorang speaking fluent sangat kot . So aku jadi tak confident .

2 bLOggEr cUmiL:

Ahmad Zaki said...

Ya ke pemalu ni? Hehehehe. Apa pun selamat bekerja ditempat baru. Kita pun tgh cari kerja baru. =D

ZH Blogger

Anonymous said...

Think in English, then words will flow in English.