Friday, August 7, 2015

C-Jello Collagen Jelly Bar



Hai korang ! :D

Korang ada amalkan apa-apa supplement tak untuk kesihatan tubuh badan dan kecantikan kulit? Meh la share petua kecantikan uols! Takyah nafikan la, aku yakin mostly ada amalkan pemakanan supplement especially perempuan yang berumur 20 tahun ke atas. Almaklum la, zaman sekolah takde duit sangat nak beli supplement bagai ni. Time tu pakai pencuci muka dan krim serta bedak pun dah rasa macam cantik sangat dah. Wakaka. Remaja sangat tau. Naif lagi time tu. Makin kita dewasa makin kita sedar bahawasanya sekadar sental muka hari-hari dengan pencuci muka sahaja, tak mencukupi. Ye la hari-hari duk berjemur ke sana sini , terdedah dengan sinaran UV, habuk, pencemaran dan macam-macam faktor makanya muka nampak lebih tua dari umur *sila menangis*. Itu belum campur dark circle bawah mata sebab tak cukup tidur gara-gara buat balik kerja ofis sampai ke rumah. Kan ? Lagipun normal la perempuan, sejenis makhluk yang mahu sentiasa nampak cantik dan kadang-kadang tak pernah puas hati kalau soal kecantikan ni. Kalau jumpa geng, tak sah kalau tak berkongsi tips dan korek rahsia dorang pakai produk apa. Haha. Aku sendiri tak terkecuali. Tak pernah bosan study pasal produk-produk supplement dekat internet dikala tak tahu nak buat apa kat rumah. Kosmetik tu lain cerita la. Orang kata, kalau boleh biarlah cantik walaupun tanpa mekap. Gitteww haaa. Haha.


Kalau sesapa yang dah kenal aku atau memang follow blog aku, rasanya korang tahu produk supplement apa yang aku amalkan. Tapi baru-baru ni aku diperkenalkan dengan satu produk supplement keluaran Skinsoul iaitu C-Jello Collagen Jelly Bar. Fikir banyak kali jugak aku nak try produk ni. Almaklum, macam-macam produk kat pasaran sekarang ni. Fikir punya fikir, study sesiket pasal produk ni end up aku decide untuk give it a try. Why not kan? Lagipun macam menarik je. So semalam aku start consume C-Jello ni. Kiranya aku nak jugak tahu keberkesanan produk ni. Makanya aku stop dulu supplement lain buat sementara ni dan consume hanya C-Jello ni je sebab nak tengok tahap keberkesanan dia. Omaigodd aku rasa tak percaya pulak bahawasanya aku sedang jadikan diri aku ni bahan eksperimen. Tapi pagi semalam lepas try satu sachet, terus aku macam "Eh, sedap pulak. Takpe la cuba jela ". Kehkeh, Nampak tak betapa aku senang dipengaruhi oleh rasa yang sedap.


Kat pasaran sekarang ni kalau korang perasan, mostly supplement adalah dalam bentuk minuman. Nak kena bancuh dulu baru boleh minum. Aku tahu, ramai yang tak suka sebab leceh nak kena bancuh bagai. Haha. Korang memang, nak cantik tapi nak yang mudah aje kan ? Kekeke. Maka bergembiralah korang sebab supplement C-Jello ni bukan dalam bentuk minuman. Dia dalam bentuk jelly. Senang teramatlah nak makan. Koyak sachet, pastu boleh terus makan. Macam makan jelly yang bebudak suka makan tu haa. Senang sangat. Nak lagi sedap taruk dalam peti ais. Feeling-feeling tengah makan ais jelly gitu. 


Kandungan utama C-Jello ni adalah collagen ikan laut dalam - German Fish Collagen. Ada banyak lagi la bahan lain. Memang panjang kalau aku nak explain satu persatu. C-Jello ni makan satu scahet sekali makan, 2 kali sehari. Maksimum boleh makan pun sampai 4 sachet je sehari. Takde pewarna tiruan, gluten-free, dairy-free dan egg-free. Satu bekas tu ada 15 sachet. Bekas besi dia tu cantik sangat, nanti aku nak buat simpan aksesori aku la *typical emak-emak sangat ni suka recycle guna balik barang, haha*.


Apa fungsi C-Jello ni? Haaa, sila teruskan pembacaan anda. Kehkeh!
  • Membantu sistem penghadaman
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam & mencerahkan kulit
  • Menstabilkan lembapan kulit & meningkatkan tahap penghidratan kulit
  • Meningkatkan tahap imunisasi dan penghasilan tenaga
  • Melambatkan penuaan
  • Menghalang penghasilan melanin
  • Rendah kalori, kaya dengan nutrient dan vitamin
  • Menjadikan kulit tegang dan lebih muda
  • Menjadikan sendi & ligamen lebih kuat
  • Menyihatkan rambut & menguatkan kuku
  • Mengurangkan garis-garis dan kedutan
  • Kaya dengan peptide dan antioxidant, anti-carcinogen
  • Mengurangkan kehilangan kalsium
  • Meransang sintesis kolagen
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Rasa dia best, macam ada rasa melon gitu. Katanya satu sachet sekali makan. Tapi sebab sedap sangat , rasanya nak aje aku makan lebih dari satu sachet. Muahaha. Hari ni baru hari kedua aku consume benda alah ni. Aku nak try dulu untuk 2 minggu, nak tengok kesannya camne.


Nahhh, seram tak tengok muka togel aku? Tanpa mekap dan yang sewaktu dengannya. Hantu tengok pun mahunya rasa terkejut. Pucat je. Haha. Dengan eyebag nya toksah cerita la. Kita nantikan perubahan lepas 2 minggu nanti ye. After 2 weeks aku meng'eksperimen'kan diri aku dengan produk C-Jello collagen ni, aku akan ceritakan lagi kesan yang aku rasa.


Korang kalau rasa aku punya explanation ni macam tak lengkap, atau kalau korang rasa nak tahu lagi pasal produk C-Jello ni, boleh terjah dorang punya website :


2 bLOggEr cUmiL:

NuSaNa NoSa 91 said...

macam sedap plak bila tengok.. perisa apa tu? oren ke? ^_^

Miera Nadhirah Tan said...

loving these c jello they taste so yummy and are just so good for us...