movie,

MOVIE : Fantastic Four

August 11, 2015 emi 1 Comments



Semalam aku bosan duk rumah so aku pergi tengok movie Fantastic Four. Takde pilihan cerita sangat buat masa sekarang. Mission Impossible pun aku dah tengok. So end up aku tengok Fantastic Four. Aku expect cerita ni best. Tapi tak melepasi expectation aku la. Biasa-biasa sahaja. Sekejap je dah habis cerita ni, 1 jam 40 minit.


Basically cerita ni adalah berkisar tentang bagaimana geng Fantastic Four ni boleh dapat super power yang dorang ada tu. Si Reed tu sejak kecik lagi berusaha untuk cipta teleport machine, untuk transport across the space. Setelah mesin tu berjaya dicipta, mereka berempat iaitu Reed, Ben, Victor dan Johnny buat keputusan untuk pergi sendiri ke tempat tu sebab diorang nak jadi orang pertama ke sana memandangkan diorang yang berusaha cipta mesin tu. Semasa kat sana, terjadi something yang menyebabkan Victor tak dapat diselamatkan. So dorang pulang bertiga sahaja dan mesin macam mengalami masalah sikit masa nak balik tu. Sue yang sedar tentang semua tu cuba nak kembalikan kawan-kawan dia ni secara manual tetapi dengan dia sekali terkena tempiasnya. Dorang berjaya pulang tapi mesin tu dah meletup dan masing-masing dah berubah dari segi fizikal. Dorang dapat kuasa luar biasa. Masa bapak Johnny meninggal kena bunuh dengan Victor tu, aku sedih gila rasa. Haha. Emo tak pepasal. Tapi kan, watak jahat keluar kejap je. Senang sangat dorang tewaskan watak jahat tu. Btw watak jahat tu adalah Victor yang disangkakan telah meninggal. Rupanya Victor masih hidup kat planet lagi satu tu dan dah bertukar jadi jahat.


You Might Also Like

1 comments:

adarain said...

dah tengok cerita ni jalan cerita biasa2x je n tak berkenan dengan pelakon. haha