Rawat bibir kering dengan Magic Jelly - emilinda

Friday, April 1, 2016

Rawat bibir kering dengan Magic Jelly



Cuaca sekarang ni panas betul, gara-gara El Nino. Kena kurangkan buat aktiviti luar, banyakkan minum air. Selain kerap sakit kepala, kulit pun jadi cepat kering. Paling ketara, dekat bibir. Ya Allah, tension betul bila bibir kering melampau-lampau. Tekak pun selalu sakit dan pedih-pedih. Padahal dah kurangkan berada tengah panas.

Korang pernah dengar tentang Magic Jelly tak? Magic Jelly ni dulu zaman aku baru-baru habis belajar, aku memang dah pernah dengar orang duk heboh kata Magic Jelly ni bagus. Tapi masa tu aku tak try pun, sebab tak terasa sangat perlunya aku pakai produk tu. Malas nak study pasal produk tu pun satu hal. Kekeke. Dah lama berlalu, baru-baru ni one of my friend introduce produk Magic Jelly ni kat aku. Awalnya aku ingat produk amenda la Lovera ni. Almaklumlah, aku kenal produk ni dengan nama Magic Jelly. Bila kawan aku sebut Lovera, aku ingat produk lain. Bila dah ada depan mata baru aku macam "eh laaa Magic Jelly ni keee. Magic Jelly ni kan memang dah lama femes orang duk cakap bagus".


No wonder la nama dia Magic Jelly, memang magic pun. Boleh pakai bukan sahaja kat muka, tapi seluruh tubuh tau. Macam-macam kegunaan. Kalau ada rasa gatal-gatal kat lengan, try sapu Magic Jelly ni. Rasa sejuk je, dan rasa gatal tu berkurangan. Formulasi yang menggabungkan 4 bahan semulajadi dalam satu botol iaitu Aloe Vera, Timun, Sengkuang dan Bunga Chamomile ni memang bagus bukan sahaja untuk kecantikan, tapi juga untuk kesihatan. Don't worry takde bahan berbahaya. Buktinya, selamba aje aku sapu kat bibir setiap malam before tidur. Sebab bibir aku bila bangun pagi memang terasa kering, so aku cuba la sapu kat bibir ni. Sejuk je rasa, dan tak berminyak. Berbau busuk pun tidak. Sejak duk sapu Magic Jelly ni kat bibir, bila bangun pagi je bibir tak kering macam kebiasaannya. Bahkan bibir rasa lembap dan lembut gitu. Betul-betul berkesan merawat bibir kering. Suka weyh.



Selain sapu kat bibir, aku jugak sapu dekat bahagian badan yang lain. For those yang kenal rapat dengan aku, tahulah bahawasanya kulit aku ni terlalu sensitif. Kalau kena habuk ke, air yang kotor sikit ke, kena gigit nyamuk ke, hatta berpeluh sekalipun cepat aje badan ni rasa gatal-gatal. Pastu mula la merah-merah. Bila sapu Magic Jelly ni, kurang la merah-merah tu. Memang boleh melegakan rasa gatal-gatal kulit sensitif, ruam-ruam dan sebagainya. Oh ye, kalau nak rambut lembut boleh la sapu dekat rambut. See? Magic Jelly ni sesuai untuk guna kat mana-mana bahagian badan.




WEBSITE:

INSTAGRAM:

FACEBOOK:

NUMBER PHONE:
+6011 32348255 (Order & Hotline)
+6016 6600600 (Nak Jadi Pengedar Sahaja)

24 comments:

Ortolana Clare Solibun said...

Sounds like a nice product. Definitely must try.

Cheryn said...

hahahaha... magic jelly...
sounds like an interesting product.

Jacqueline Khoo said...

Aloe vera always good for our skin! The texture sticky not?

Alan Lim said...

Aloe vera always a good for lot of function.
Some apply can grows hair...

Joyce Rachel Lee-Bates said...

I like the name Magic Jelly. I think I prefer this sort of lip moisturizer as compared to those sticky lip balms.

~ Everest ~ said...

the texture looks really light and perfect for our humid weather.

much love,
everest
www.everestsays.com

Miera Nadhirah Tan said...

wow.. magic jelly sounds like a nice product to try out... it's a hot weather with a lot of dry lips...

Rose said...

Magic jelly. Sounds good. I have dry lips and I must apply lip balm every now and then.

wernling tan said...

My lips have been cracking a lot these day due to the super hot weather :( Thanks for this sharing so much!

Jane Chua said...

Magic Jelly sesuai dengan kulit I. I nak cuba keran kulit I cepat kering.

Qian said...

Sounds like a great product! I would love to get my hand on it.

Amelie Yap said...

It seems like a great product. perhaps you can share some images on before and after.

Miriam Goh said...

Seems like a good product. I know aloe vera to be really quite moisturizing.

Betty Liew siaw fan said...

Seem the Magic Jelly has several function. Does it help to chapped lip as I love " kopek" the dry skin in my lip and it cause bleeding. I hope Magic Jelly can help on this?

Baz said...

Magic Jelly...LOL..it can sound so wrong! But looks like a good product to carry when travelling during winter season

RainbowDiaries Website said...

Nice compact packaging. So it is nice to carry in an office bag too. Will try out.

Sunshine Kelly said...

Thanks for the information, this brand is new to me but it looks good also.

Mumsand Babies said...

Love the packaging as perfect to carry for a short outing or a day trip.

Leona Lim said...

oh nice got such product just for lips, actually most people neglect the lips but it's really really important, that's y i try to do scrub when i can and use lip balm to moisturise it

Nooraini Ali. said...

kena cuba ni. bila baca mcm best jer jelly ini.

Liyliz Yusof said...

liz ada jg dpt email pasal magic jelly tp tak sampai pn lagi dkt liz .. xsabar juga cube

Ivy Kam said...

Didn't know about this brand until I read your post, thanks for the info sharing :)

Rawlins GLAM said...

Kalau badan dah serasi dengan produk tertentu, elok amalkan untuk kesihatan berlanjutan. Tahniah dah jumpa produk yang sesuai dengan kulit dan kesihatan anda.

Arisa Chow said...

useful for other insect bites as well aside from mosquito? If it is, i wouldnt mind getting one to try