Friday, April 29, 2016

Filem Redha : Autism. I am different, not less.




TAJUK : REDHA
Tarikh Tayangan : 14 April 2016
Genre : Drama, Keluarga
Pengarah : Tunku Mona Riza
Pelakon : Nam Ron, Harith Haziq, June Lojong, Izzy Reef, Ruminah Sidek, Nadiya Nisaa, Remy Ishak, Susan Lankester
Terbitan :  Current Pictures Sdn Bhd


REVIEW :

Weekend haritu berkesempatan join screening filem Redha. Kebiasaannya kalau pergi cinema aku jarang tengok filem Melayu sebab mostly cerita cinta yang lebih kurang je jalan ceritanya macam drama kat tv. Takpun cerita aksi rempit2 dan seumpamanya, which is aku memang tak minat pun. Tapi filem Redha ni, seriously semua lapisan masyarakat patut tengok. Bukan cerita cintan cintun bf gf gaduh kena tinggal whatsoever. Banyak pengetahuan dan banyak pengajaran dalam cerita ni. Cerita ni bawak kita selami hati dan perasaan ibu bapa yang dikurniakan anak istimewa autistik. Before ni aku sendiri kurang pasti tentang autism ni. Kiranya kalau aku terserempak kanak2 autism, mungkin je aku tak tahu pun kenapa dorang macam tu. Makin faham tentang autism ni selepas tengok filem Redha. Makin mengerti bahawa bukan senang jadi ibubapa yang dikurniakan anak syurga.

People, go watch it!

0 bLOggEr cUmiL: