food hunting

Pretz n' Beanz cafe kini di Bangsar.

May 03, 2016 emi 39 Comments



Ingat lagi tak before ni aku pernah buat satu entry tentang Cafe Pretz n' Beanz yang bertempat di Solaris Mont Kiara. Kalau tak ingat, boleh baca balik kat Pretz n' Beanz Cafe - Pretzel Pizza pertama di Malaysia. Aku memang suka pada konsep yang diketengahkan oleh cafe Pretz n' Beanz ni. Suasana cafe sangat selesa, sesuai untuk hang out dengan family mahupun member. Nak celebrate birthday party, atau nak jumpa client pun sesuai. Hidangan takyah cakap la, memang tiptop dari segi rasa dan juga presentation. Baru-baru ni Pretz n' Beanz dah bukak cawangan terbaru yang bertempat di Bangsar. Haaaa, orang kata area Jalan Telawi tu memang syurga makanan. Macam-macam cafe dan restoran ada kat sana. Pretz n' Beanz dah bukak outlet baru kat situ, makin senang la. Dah ada dua pilihan, samada nak ke cawangan di Solaris Mont Kiara, atau nak ke cawangan di Bangsar. Dari segi jarak, dua-dua pun takde la jauh sangat dari tempat aku menyewa. Nasib baik!


Bila dapat tahu branch baru dah bukak, memang laju aje aku ajak akak ke sana. Memandangkan kami tak biasa sangat area Bangsar tu, so a bit lost la. Tak tahu mana nak park kereta, tak tahu Pretz n' Beanz tu dekat sebelah mana. End up kami park kereta dekat Bangsar Village je. Then jalan kaki ke Pretz n' Beanz. Tak jauh pun. Kami pergi weekdays, lepas Maghrib. 



Pretz n' Beanz Bangsar konsepnya sama dengan Pretz n' Beanz Solaris Mont Kiara, cuma aku perasan yang Pretz n' Beanz Bangsar lebih luas berbanding yang dekat Mont Kiara. Memandangkan kami pergi weekdays dan lepas Maghrib terus gerak dari rumah, so masa kami sampai tu belum ramai customer lagi. Masuk aje, terus disapa oleh pekerja Pretz n' Beanz yang ramah.

Nota-nota comel, rasanya mesti yang launching day punya



Actually ada disediakan meja di bahagian luar cafe jugak, tapi kami pilih untuk duduk bahagian dalam cafe memandangkan waktu malam suasana agak bising kat luar (bising dari kedai-kedai lain yang berdekatan). Bila dah masuk dalam cafe, aman damai. Tak dengar dah bising-bising kat luar. Siap boleh bersembang bercerita dengan aman sekali. 


 Menu apa yang kami order kali ni? Memandangkan previously dah pernah rasa banyak menu Pretz n' Beanz, so kali ini kami just order sikit aje la. Takmo bazir. Perut bukan besar sangat pun. Yang sikit ini pun tak termampu nak habiskan.Oh ye, ada flavor baru untuk pretzel dan pizza. Untuk pretzel, ada flavor baru which is Poppy Seeds dan Sour Cream Onion Flakes (if i'm not mistaken, ingat-ingat lupa dah). Pizza pun ada a few new flavor.


Mocha Ice Blended and Quattro Fromaggi pretzel pizza.

Quattro Fromaggi ni merupakan salah satu flavor terbaru pretzel pizza dekat Pretz n' Beanz. Memandangkan kami ni penggemar keju, so staff Pretz n' Beanz suggest suruh kami try this flavor. Pretzel dough topped with pizza sauce, cheddar cheese, mozzarella cheese, monterey jack cheese, cream cheese and fresh tomato cubes. Haaaa, banyak betul dorang taruk cheese dalam pizza ni. 

Aglio Olio Prawn Spaghetti

Memandangkan my sis penggemar aglio olio spaghetti, so kami order Aglio Olio Prawn Spaghetti ni. Selain itu, kami jugak order Chocolate Cookie Crunch Pretzel, dan Champignon Baked Egg. Champignon Baked Egg ni actually for breakfast. Tapi since dekat Pretz n' Beanz ni kita boleh order menu breakfast sepanjang hari, so why not kan? Lagipun before ni pergi Pretz n' Beanz, tak pernah rasa lagi this Champignon Baked Egg.

Champignon Baked Egg

Chocolate Cookie Crunch Pretzel

Suka pulak makan Champignon Baked Egg ni. Sedap. Memang aku jela yang hadap benda alah ni.



Pretz n' Beanz Bangsar ni a bit spacious compared to the one yang dekat Mont Kiara. Sesuai sangat for any occasion. Contohnya, nak lepak dengan kawan, dengan family. Nak have discussion with clients, ataupun nak celebrate birthday. Ada terbaca blogger Liyliz Yusof celebrate birthday rakan blogger dekat Pretz n' Beanz Bangsar. Nice jugak idea dorang pergi celebrate birthday kat situ. Terfikir nak bawak Mira, one of my bestfriend sejak prasekolah makan kat sini sebab dah janji nak belanja dia for her graduation (tak dapat pergi her graduation day sebab kerja). Tapi, macam Mira je yang kena bawak aku because i can't drive, kekeke.


PRETZ n' BEANZ Cafe Bangsar
No.9 Jalan Telawi 2 Bangsar Baru,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia.
03-22019026




You Might Also Like

39 comments:

Ahmad Zaki said...

Macam menarik juga kedainya. Bagus info ni... Nak kena cuba nanti...

ZH Blogger

memang best pretzel dia, sis suka sour cream dip dia, maveles..... kena dengan green tea ohhhhhmaiiii :-)

PuiSan said...

I wanna try their chocolate cookie crunch pretzel! Would like to dropby if I go Bangsar ! :D

Cheryn said...

Pretzels are quite cute. How does it compare with Auntie Annes? It's the only pretzel I have ever tried.

Happy walker said...

Ah, I went to this area yesterday, but didn't go in eat, aiks.

Shini Lola said...

Tried this at Bangsar outlet and really nice! =D

Oh my my, I love pretzels. This café has sumptuous food!

Jane Chua said...

Their Pretzel pizza is always the best. I miss it so much.

Sharon Lee said...

I am gonna visit this branch this weekend! Gosh how I miss their Pretzel XD

Shin May said...

Chocolate Cookie Crunch Pretzel make me drooling at the night ~ I will go try this soon !! ahaha

Congrats to Pretz n Bean for opening another branch. Customer at Bangsar can enjoy the nice pretzel and pizza.

Janice Yeap said...

the food looks good! i didn't know they have another outlet in bangsar apart from mont kiara. will try that one day :D

I like their pretzel so much!!! Really delicious and yummy!!

I am sure my kids would love to eat chocolate cookie crunch pretzel.

Sebelum ni pernah pergi jugak tapi dekat mont kiara. saya paling suka cinnamon pretzel die! best!

looks so yummy food! I wanna try it out

Ksm said...

Omg! Their Pretzel is a lot bigger, super soft and delicious compared to Auntie Anne's. You should try the original pretzel that has a little salt and the caramel dip. So delicious! And i think their Bangsar outlet has a special promotion, Pretzel for RM 1 on weekdays from 3-5pm. Next stop, Pretzel Pizza!

bearyblossom said...

@Ahmad Zaki aah mmg menarik pun. Cuba la pergi, sure suka punya

bearyblossom said...

@Mama Darwiish sour cream dip dia tu emi tak cuba la pulak. Tp green tea dia memang best.

bearyblossom said...

@PuiSan yess, u should try. They have other flavor too

bearyblossom said...

@Cheryn Before i try this Pretz n Beanz, the only pretzel that i have tried is Auntie Annes too. Well, Auntie Annes got a lot of outlet, easy to buy. But honestly, u should try this Pretz n' Beanz pretzel. It is wayyy better than Auntie Annes in terms of the taste and presentation. The dough is too soft. Even if u re-heat it, still soft.

bearyblossom said...

@Happy walker u should try this next time u go to Bangsar. But u can also drop by their Mont Kiara outlet.

bearyblossom said...

@Shini Lola this Pretz n' Beanz cafe got so many positive feedback from consumers..

bearyblossom said...

@RainbowDiaries Singapore yes, their signature dish is the pretzels, but other dishes also very delicious.

bearyblossom said...
This comment has been removed by the author.
bearyblossom said...

@Jane Chua me too, thinking of going there again later with my girls.

bearyblossom said...

@Sharon Lee oh i'm so jealous. Wish i can go there this weekend too, but i already have lots of activities planned for this weekend. Next time maybe.

bearyblossom said...

@Shin May Chocolate Cookie Crunch Pretzel is perfect for those who loves chocolate. As for me, i prefer the one with cheesy flavor.

bearyblossom said...

@Betty Liew siaw fan i really hope that they will open more branch, maybe somewhere that is accessible by public transport?

bearyblossom said...

@Janice Yeap this Bangsar outlet is still new

bearyblossom said...

@Bearhy Hui Ying just thinking about their pretzel is enough to makes me feel hungry again.

bearyblossom said...

@Pooja Kawatra no doubt, kids sure will love that flavor. Go bring ur kids to this place. Maybe can celebrate their birthday over there later. That's gonna be so much fun.

bearyblossom said...

@fadzillah.razak emi kurang sikit flavor cinnamon sebab memang kurang gemar cinnamon. Lg suka flavor yg cheezy2 gitu.

bearyblossom said...

@Wai Yee aka Rane of course you should try out this cafe.

bearyblossom said...

@Ksm omg seriously they got promotion now? I should go check out their instagram page for the promotion details. Thanks for the info.

Apple Berry said...

Wow.. the environment and food looks awesome. Will this down when I got the chance to Bangsar. ^^

I love their cinnamon pretzels and latte. Its so tempting.

Leona Lim said...

wow the pretzels they make looks so large, definitely filling after just having one

Ivy Kam said...

Love their foods, especially their pretzel pizza, yummy :)