Indeed Labs Vitamin C24 membantu melawan pencemaran dan radikal bebas dari merosakkan kulit. - emilinda

Saturday, May 21, 2016

Indeed Labs Vitamin C24 membantu melawan pencemaran dan radikal bebas dari merosakkan kulit.

Makin hari keadaan bumi makin kronik. Cuaca tak menentu. Pencemaran makin berleluasa. Siapa yang harus dipersalahkan? Sikap penghuni Bumi itu sendiri. Manusia makin galak melakukan aktiviti yang boleh merosakkan alam sekitar sekaligus merosakkan bumi yang kita huni. Tidak punya kesedaran terhadap kesan jangkamasa panjang. Lihat saja pada situasi di negara kita sekarang. Cuaca tak menentu. Pencemaran dimana-mana. Seolah amat sukar sekali untuk mencari permukaan bumi yang bersih tanpa pencemaran. Setiap hari keluar dari rumah untuk meneruskan rutin harian, banyak bahaya yang menanti kita diluar. Bukan sahaja bahaya yang boleh dilihat dengan pandangan mata kasar, tetapi juga bahaya yang tidak boleh dilihat. Sinaran UV, radikal bebas, pencemaran alam dan yang seumpamanya adalah merupakan contoh bahaya yang tidak kita sedari dengan pandangan mata kasar. Tak nampak dilihat, tetapi dapat dirasai kesannya.

Perkara-perkara seperti sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran alam tanpa kita sedar sebenarnya memberi kesan yang sangat tidak elok kepada kulit kita. Saban hari ke sana ke sini mendedahkan diri kita kepada asap, habuk, sinaran UV dan seumpamanya yang menjadikan kulit kita kusam dan tampil lebih tua dari usia. Apa yang kita perlu lakukan untuk memerangi semua ini agar diri kita tampil lebih muda, berkeyakinan dan menawan? Jaga kulit kita. How? Dapatkan produk yang mampu menghalang perkara-perkara itu dari merosakkan kulit kita.


Sejujurnya aku sendiri setiap hari sememangnya berdepan dengan situasi di mana kulit terdedah kepada bahaya.  Terima kasih kepada The Butterfly Project kerana telah memperkenalkan aku dengan satu produk yang amat bagus dalam melawan anasir-anasir yang tidak elok untuk kulit kita. Indeed Lab kini tampil dengan produk Vitamin C24 yang diformulasi khusus untuk melawan environmental aggressors and aging process. Seperti yang kita sedia maklum, pengambilan Vitamin C sememangnya amat bagus untuk kesihatan kulit.




Vitamin c24 merupakan gabungan serum dan pelembap yang diformulasi dengan 22% Vitamin C (L- Ascorbic acid) + 2% Hyaluronic Microspheres. Tidak seperti produk Vitamin C yang lain, Vitamin C24 amat stabil, tidak mengoksidakan dan dirumus untuk penyerapan optimum ke dalam kulit, memberikan kesan yang maksimum dan berganda. Antara kebaikan yang boleh didapati dari Vitamin C24 ialah :
  • Melindungi daripada radikal bebas dan alam sekitar yang tercemar dan tidak sihat
  • Membina kolagen – L-Ascorbic acid adalah penting untuk menghubungkan molekul kolagen
  • Mengembalikan penampilan kulit muda
  • Mengurangkan tanda-tanda awal penuaan - kemunculan garis dan kedutan
  • Mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan perubahan warna kulit



Tekstur Vitamin C24 ni ringan, memang selesa bila apply kat kulit. Tak rasa macam thick sangat, dan tak oily. Suka dia punya effect bila kita dah sapu kat muka tu, rasa smooth aje muka bila disentuh. Don't worry takde bau yang pelik-pelik ye. Usia pun bukan makin muda, so tak salah rasanya kalau kita usaha untuk halang kulit kita dari rosak akibat faktor pencemaran alam sekitar. 


Indeed Labs Vitamin C24 ni boleh didapati di cawangan Watsons terpilih iaitu Alamanda, One Utama, Paradigm Mall, The Mines, Citysquare Johor, KLCC, dan Suria Sabah dengan harga RM 126.30 / 30ml. Untuk penjagaan diri ni tak perlu la kita berkira sangat nak keluarkan duit. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri jugak. Iye dok? 


For more information, boleh tengok dekat website Indeed Labs.

20 comments:

  1. I've been using another Korean brand of Vitamin tube, gonna test it on my next visit to Watson!

    ReplyDelete
  2. i knw vit c is important to skin but had nvr try it out~ think shall get it

    ReplyDelete
  3. Woww! Feel like wanna get one for my upcoming trip! It seems so good with many good reviews! :D

    ReplyDelete
  4. Just loving this Vitamin C cream from Indeed Labs... one of my must haves!!!

    ReplyDelete
  5. Heard about this brand before but never give it a try. Seem a nice product. =)

    ReplyDelete
  6. i have the same product too :D it really seems not bad on the skin

    ReplyDelete
  7. I like the lotion coz' it had collagen. Can keep me stay young and beauty.

    ReplyDelete
  8. First time heard about this brand..may i know where can buy it?

    ReplyDelete
  9. Our face need vitamin and Indeed Vitamin C24 is the perfect moisturizer to help us fight skin radical and gives us back our healthy skin!

    ReplyDelete
  10. This is my first time knowing about this product. Vitamin C do important for our skin and looks like I need to check this out.

    ReplyDelete
  11. Vitamin C is great for healing and anti Ageing. This product looks good from your review!

    Cheers,
    Everest

    ReplyDelete
  12. Vitamin C is overall good for body. For skin too, it can do wonders.

    ReplyDelete
  13. it's the best serum moisturiser combo i've used and really like it

    ReplyDelete
  14. This looks lovely and Vitamin C is overall good for our skin.

    ReplyDelete
  15. Vitamin C is essential for youthful skin! thanks for recommending such a good product!

    ReplyDelete
  16. Know a lot of people using this ! Want to try this soon !haha

    ReplyDelete
  17. Vitamin C is memang good for the skin and it's so convenient to apply when it's in a tube form

    ReplyDelete
  18. I read so many positive reviews about this brand, plan to give it a try as well :)

    ReplyDelete
  19. Vitamin C is really the in thing now... I always wondered if it was really true or a gimmick.
    Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  20. The post gives the light in which we can observe the reality of umbilical cord stem cell. This is a very clear writing and gives in-depth information about umbilical cord stem cell. Thank you so much for your excellent efforts. umbilical cord stem cell

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.