Golden Rose Cosmetic - Kualiti tinggi pada harga mampu milik. - emilinda

Thursday, March 31, 2016

Golden Rose Cosmetic - Kualiti tinggi pada harga mampu milik.


Last year aku ada dengar pasal kosmetik Golden Rose ni melalui rakan-rakan. Tapi masa tu aku tak ambik port sangat sebab yela, nama tu sangat asing pada aku. Tak pernah dengar. Tapi baru-baru ni aku diberi peluang join make up workshop yang di anjurkan oleh pihak Golden Rose. Make up workshop ni menampilkan MUA Eiman Masdzar yang merupakan official make up artist untuk brand Golden Rose ni. Make up workshop yang diberi nama "Beauty Is Confidence Makeup Workshop" ini diadakan di outlet Golden Rose di Sunway Putra Mall. Memandangkan aku sampai awal masa tu, so sempat la aku linger around tengok barang mekap Golde Rose ni. Harga affordable.

Ralit duk test lipstick



MUA Eiman Masdzar ada tunjukkan demo make up dan share tips mekap untuk kami. Seriously tips dan apa yang diajar sangat membantu untuk orang yang tak reti make up macam aku ni. Bila tengok hasil dan cara penggunaan produk Golden Rose ni, terjatuh hati la pulak. Paling suka dia punya Velvet Matte Lipstick. Lawaaaaa.




With MUA Eiman Masdzar

Tak keruan tau sepanjang berlangsungnya beauty workshop tu. Mata asyik nak menjeling barang-barang mekap dekat rak, ahaha. Masa tu aku dah aim a few color yang aku berkenan untuk Velvet Matte Lipstick tu. Mascara pun, yang Eiman Masdzar tu recommend, memang aku nak sangat beli. Tengok dia mekapkan dekat model tu, jatuh hati terus. Tapi malangnya warna-warna yang aku berkenan tu out of stock. Iskkk, mascara tu pun habis stok. Frust jugak. Nasib baik rumah sewa aku tu dekat dengan Sunway Putra Mall, lepas balik kerja pun boleh singgah beli. So untuk hari tu, aku just purchase 3 item je which is Velvet Matte Lipstick Code 05, Matte Lipstick Crayon dan Eyeliner sahaja. Next time ke sana memang aku akan dapatkan color yang aku berkenan haritu.


Kenapa aku suka sangat dekat lipstick tu? Before ni aku dah try macam-macam brand untuk matte lipstick, tapi bibir aku ni jenis yang cepat kering. So bila pakai matte lipstick, tak sampai 2 jam dah nampak bibir macam menggelupas. Nak tak nak aku kena pakai lip balm dahulu sebelum pakai matte lipstick supaya dapat kurangkan menggelupas tu. Tapi tu la, bila dah pakai lip balm dahulu makanya warna lipstick tu dah tak sama dah macam warna asal. Lagipun pakai lip balm tu just melambatkan bibir jadi kering je. Tapi bila aku try Golden Rose Velvet Matte Lipstick ni, seriously aku terkejut sebab tak mengeringkan bibir. Tekstur lipstick ni pun lembut aje bila apply ke bibir. Warna pun tahan lama. Dah la RM25 je, affordable sangat. Happy betul diperkenalkan dengan lipstick ni. 


25 comments:

Afidah Azmi said...

untungla..dapat belajar makeup lagi.huhuhuhu

ieyra h. said...

Murahnya lip liner dia.. Lipstick pun harga mampu milik. Hope dieorang akan bukak lagi banyak outlet, sebab jarang jugak pergi area PWTC tu. T_T

Miriam Goh said...

I memang dah lama dengar pasal brand ni. Product dia nmpk cantik tapi belum ade peluang nak try! Sure will check it out in stores

Salma Tayo said...

owh xpernah try lagi brand ni.actually, first time dengar.hihi.looks nice though.

Shin May said...

The lipstick is so cheap !! thanks for intro as i'm first time hear about this brand. ^^

Cheryn said...

Nice photos. thanks for sharing, I have not heard of this brand.

Syafiera Yamin said...

macam menarik je makeup golden rose ni.. nanti nak p check out

Bearhy Hui Ying said...

wow!!! the lipstick is very very cheap!!is only RM25!!

Sharon Lee said...

First time heard about this brand. I suka Matte Lipstick but I pun takut it will dry up our lips. But after reading you say is not drying up lips, and the price making me want to buy la!!

Miera Nadhirah Tan said...

used this brand before.. affordable and good!!! love the colours and their concept

Apple Berry said...

I tak pernah tahu tentang brand ni. As long as brand ni boleh bagi I rasa beautiful, I sure will give a try. Thanks for sharing ^.^

Fatin Bella said...

Lipstick dorang semua cantik2 :D

kakalina wak said...

Never hear about this brand...like to try it after read your review.
The result sounds cool! Always wish to apply lipstick that moist our lips and last in longer period with affordable price.

Ivy Kam said...

Didn't know about this brand until I read your post, thanks for the info sharing :)

cindyrina said...

This is a new brand to me. They have a great range!

RainbowDiaries Website said...

Never heard of this brand. But cost looks reasonable and nice event pics you have posted.

Leona Lim said...

it's good to have a new brand and a new shop, haven't been to Sunway Putra for a while now, but love the name and branding of the shop

Betty Liew siaw fan said...

First time I heard about this product. The price is reasonable. Thank you for sharing the new product.

Mumsand Babies said...

Another new brand and got a lovely shades of pink.

Alyza Fisol said...

Aritu try pakai lipstick golden rose pika punya macam best plak..bibir x kering mcm sesetengah lipstick matte yg lain..boleh gi usha2 nanti.. 😊

Isaac Tan said...

nice product. good to use, no wonder so many good looking people :D

StefanieandAdam said...

What a beautiful brand of lipstick! Looks crazy affordable too

Ortolana Clare Solibun said...

I actually have 4 lipsticks from them! :3 They're really great!

FiSh. ohFISHiee said...

love those lipsticks!! i wanna try too, since its so affordable

Sin Yee said...

Nvr heard of this brand but the name is attractive enough. Thanks for sharing