collectible : McDonald's Hello Kitty Fairy Tales - emilinda

Wednesday, November 13, 2013

collectible : McDonald's Hello Kitty Fairy Tales



Hai hai hai :) 


Korang suka makan McDonald's tak ? Heee . Frankly speaking , lately ni rasa muak dah sikit nak makan McDonald's . Sebab ? Entah la . . . bila tengok tu rasa tak bernafsu pulak . Tapi , ada satu benda yang buat saya ( ewahhh . . . macam good good je guna 'saya' kan ) keep going to McDonald's sekarang ni .


Tadaaaa !!



Comel tak ? Comel tak ? Comel kan ? Heee . . McDonald's punya Hello Kitty Fairy Tales . Tak tahu la sejak bila suka sangat kat Hello Kitty ni . Padahal before ni takde la minat pun Hello Kitty ni . Suka la . . tapi takde la sampai nak kumpul patung Hello Kitty . Tapi bila tengok 5 patung ni , rasa macam super duper comel pulak  dorang nih . Tapi yang kaler hitam tu macam scary pulak . Kehkeh . Setiap hari Khamis akan keluar design baru . For now , design yang The Ugly Duckling .


Starting 07 Nov : The Ugly Duckling
14 Nov : The Frog Prince
21 Nov : Wizard of Oz
28 Nov : Red Riding Hood
5 Dec : Singing Bone 


I've got an Ugly Duckling for myself weekend hari tu :)

Suka kotak dia sangat - sangat . Nampak comel gila .


^____^



Saiznya takde la kecik pun . Nak kata besar pun tak jugak . Ngam - ngam je Qaseh buat peluk . Heheh . Oh btw untuk dapatkan benda alah ni , kena beli any McValue set , then tambah RM9.95 kalau tak silap . Baru boleh dapat benda alah ni . Agak pokai la kalau nak kumpul kelima - lima design ni kan . Haha . Tambahan pulak untuk orang tak bergaji macam kita ni . Huuu . Tapi InshaAllah ada rezeki boleh la beli lagi design lain . Hikhik . Untuk penggemar McDonald's , memang tahu la kan pasal collectible Hello Kitty ni .  I'm not really a fans of McDonald's actually . Tapi bila keluar and tak tahu nak makan apa , McDonald's atau KFC la jadi penyelamat . Terutama kalau keluar sorang , memang McDonald's la tempat dituju . Takla segan sangat kalau makan McDonald's sorang - sorang . Dah biasa begitu .  Hehe . 




p/s : btw lately ni aku rasa berminat pulak nak kumpul collectible macam ni . My new hobby :)

37 comments:

Aiman Aziz said...

Nanti nak beli kat ehemm .. ehemm... laaa. Mesti dia suka. Cehhh . Hahahha


Aiman nak jemput ke sini : HILANG SUDAH!

IntaNBerliaN said...

dulu kan, akak minat sgt kumpul2 camni.. time tu tgh belajar... kwn g mcD kita pun g mcD.. hihii

*btw, alahaiiiii sorry emi... akak dr pg tadi lg bukak blog emi tp xbaca... duk terbuka je kt komputer ni... hihiii

btw, thanks emi dtg blog akak.. alahaiiiii sian emi sampai tggal pesanan kat akak... maluu la plak... dushh dushhh

nor hidayah mohd nor said...

mak aih,comel betul. hari tu teringin yang minion, sekali pergi mcd , panjang giler line. pastu asyik tak sempat. hehehe

Mar Mansor said...

tiba2 nak makan McD..

Azhafizah Md Nor said...

comelll :)

nanakimie said...

ololo...tomeynya elo kity tu:)

tq ye sudi singgah blog nana,heee

Ezelovesse7en said...

datang membalas kunjungan. :)

Myra Jay said...

Comelnyerrrrrrr...
MJ peminat Hello Kitty masa skolah dulu :)

Nampak gaya macam nk kena terjah MekDi je ni :)

Myra Jay said...

Dear, psl Shaklee ni jgn risau sebab 100% semulajadi dan produknya HALAL, setakat ni alhamdulillah ramai yg sesuai dgn shakleee.
Cuma ada bbrpa produk kena tngok juga andai ada penyakit trtntu mcm SLE,g6pd, auto immune ada yg tak leh consume mcm Alfalfa.

Selain kita dpt apa kita nak, insyaAllah kesihatan kita juga dipertingkatkan dengan Shaklee.

Mcm untuk naikkan berat
Meal Shakes dan B-Complex
Untuk kulit
Vit C, Vit E, ESP, GLA (bergantung pada bajet jugak)

MJ dan asben dah 2 bulan mkn shaklee alhamdulillah kesan positif :) Yakin dan tawakkal
Apa2 boleh SMS/WhatsApp ye 0124353088

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semuanya comel.. :D

Liza Licha said...

tgh tunggu yg hijau tu. hehe

Sobri Yaacob said...

salam..
wah cantiknya collection.
last saya collection cawan dari md.. :)

ohpanduan panduan said...

cantiknya. comel aje tengok semua ni.

adrianna syaz said...

Comel la plak..ingat sllu hello kitty warna pink je..hehe

Snggh dan folo blog bearyblossom..jika sdi,snggh ke blog sya :)

.:fyzz:. said...

kak fyzz kunjung balik hye emie...

alooo so so cute...ok la ..Mc D pun best gak..cam emie kata la tak leh selalu kan..cemuih

btw...kak fyzz kawin agak muda 23 thn dik..umur 21 hbs diploma keja..setahun then kawin..heheh..

Nazayiena Ayiena said...

Comel2 semuanya hello kitty tu....
Akak dah follow.

Montana said...

singgah sebentar

Zana Hassan said...

Singgah smbil mengomel kat sini

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

singgah di sini.. :D

Suhaira Abu Bakar said...

saje nak cukupkan komen yg ke-20.. hahahahha..

mama_ka0ri said...

singgah sini..comei plak tgk hello kitty tu..haha..

Khir Khalid said...

Assalam.. cutenya.. mmg pandai MCD ni menarik hati peminat2nya.. bila x berselera dgn hidangannya, ada je benda lain yg menambat hati.. sy follow sini juga ye.. :)

Sylarius Yusof said...

Nak beli jugak sebijik untuk anak. Tapi kalau belinya sampai kena beratur, memang tak jadi lah. Hehe

Ailyl Rozanna said...

Hello kitty tu semua comel-comelkan. Geram je!

Kakzakie said...

Nasib baik anak kakak tak tahu. Kalau tak mesti dah sibuk. Cumil sangat patung tu:)

Terima kasih singgah blog kakak.

Eliss Mie said...

ingat nak beli jugak utk my dotters tapi x sempat nak terjah mcd. esok la kot :p

misz sheyla said...

Suka yang ugly duck tu....tapi dah lame tak ke mcd .....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aefa Aerisya said...

comel nyee... nak beli jugakk :D

Hajar Shikin said...

kne g mcd ni nak rembat Red Riding Hood,comel lorrhhh..haha, btw follow blog ni =)

Siti Hajar said...

Kenapa comel sangat hello kitty ni. *Nanges*. Nasebla duduk Russia, mcD dia takde hadiah hello kitty gini...

Ibu Lala said...

Menarik jugak ni. Dah lama x pegi mcd. Suka je kumpul toys mcd nih. Tp dapat kat anak anak lebuhhh

ros_reeza said...

suka yang warna hijau adn kuning.. kiut jer :)

Ahmad Zaki said...

Comel gila patung ni. Huhuhuu... Saya dah follow awk. TQ

tenku butang said...

Alamak.. cumey2 belakaaa

Liza Licha said...

skrg dh keluar yg hijau punya kan

Haziza said...

Barang Hello Kitty selalu mahal :(

Haziza said...

Comel la.