Thursday, December 5, 2013

Tutorial tambah widget followers / join this site.



Kalau korang perasan la , nak tambah widget Join This Site sekarang macam dah susah sikit . Tak macam dulu . Kalau zaman awal - awal saya buat blog dulu , memang widget followers tu dah ada kat situ. Yang sekarang ni macam dah tersorok pulak . Seriously tadi i tried creating a new blog . Tapi punya la lama duk cari macam mana nak tambah widget Join this site tu . Macam dah tak ada widget tu . Ada widget follower yang Google+ tu je . tak berapa suka yang tu . Memang tak suka pun . So godek punya godek , lama - lama baru jumpa . So nak share sikit la macam mana nak tambah widget Join this site ni .


Pergi ke Dashboard >> Klik Layouts 


Klik Add a Gadget . Akan keluar pop up window .




Klik More Gadgets >> Taip Join this Site >> Tekan Enter



Klik TAMBAH pada Members .



SIAP !




3 bLOggEr cUmiL:

nanakimie said...

tula da lain, tadi pun masa nana nk create blog utk org lain,puas cari mana button widget folower tu,mujur jumpa jugak:)

Liza Licha said...

ohh.. gitu ke dear:) tak reti nk buat pon.. huhu.

Haziza said...

Thanks. Awalnya tak jumpa jugak ><