bbw2013,

hasil tangkapan di big bad wolf 2013 MIECC.

December 08, 2013 emi 12 Comments




Harini luangkan sikit masa pergi ke Big Bad Wolf Book Sale 2013 kat MIECC , The Mines . Pergi dengan kakak dan abang ipar . Memang before BBW2013 ni start lagi saya dah mula google pasal ni . Dah mula follow facebook Big Bad Wolf Books . So , tadi pergi around pukul 11 pagi . Alhamdulillah takde la sesak sangat pun jalan . Nak dapat parking pun senang je . Rezeki katakan . Padahal semalam kitorang lalu area situ , jalan memang jammed . Seriously saya memang excited nak pergi Big Bad Wolf 2013 ni . Almaklum la la , dah stalk awal - awal facebook Big Bad Wolf Books ni . Haha . So keterujaan tu memang berganda - ganda . Buku seriously murah sampai tahap rasa nak borong semua . Tapi kena la ukur baju di badan sendiri , kan ? Hehe

[credit : Big Bad Wolf Books]

Masa mula - mula masuk tu , tengok ramai gila orang . Tapi kemain tak sabar nak pilih buku . Haha . Buku kanak - kanak boleh dapat bermula RM1 . Novel Bahasa Melayu mostly RM5 . English novels mostly RM8 and RM10 . Yang hard cover pun camtu jugak harganya . Seriously rasa nak grab je semua . Komik RM3 mostly . Novel grafik yg macam Iron Man , The Avengers , Superman semua tu boleh dapat harga RM15 ke atas . Memang banyak la yang berkenan tadi . First - first jalan sekali dengan kakak & abang ipar . Lama - lama terpisah sebab ralit sangat belek buku . Haha . Kemain ambik macam - macam buku taruk dalam kotak . Bila dah banyak sangat , rasa berat pulak nak angkat kotak .Terus filter dulu buku mana yang tak nak , letak balik . Banyak kali jugak process nak filter buku ni . Almaklum la , kalau boleh nak semua . *Tamak sungguh


Actually saya tak go through semua rack pun . Banyak je yang skip sebab tak larat & kejar masa . Setelah berjam - jam , dan kaki sudah penat , tangan dah sakit , perut dah berbunyi , tekak dah dahaga , then baru la pi bayar . Alhamdulillah , takde la lama sangat time beratur nak bayar tu .

This is what we bought today . Tak banyak mana pun . Total money spent today at BBW3013 is RM141 for 32 items . Okay lah tu . My sis & her hubby  tak beli apa sangat pun untuk dorang . They just bought lots of books for 8 months Qaseh . Comel sangat tahu buku untuk budak - budak . Geram betul tengok , Dah la murah tahap nak arwah .

So , i bought 10 books for myself ! Haha . Agak banyak actually . Tapi sebab murah , so tak rasa banyak . 10 buah buku ni total hanya RM 64 . Murah kan ? 



Yang kat atas dua tu buku Sudoku . Oh well , that's my hobby . Alang - alang murah , beli la 2 terus . Yang kat bawah tu komik , tapi in English . Tak jumpa pulak cari yang Malay version . English pun takpe lah .


 Target saya mula - mula nak cari novel John Grisham , Nicholas Spark , Sophie Kinsella , and a few more authors . John Grisham punya ada la jumpa beberapa tajuk , tapi at the end i choose to put them back on stack . Nicholas Spark ada jumpa satu , tapi dah terkoyak kulit . So tak jadi beli . Sophie Kinsella langsung tak jumpa , haha . Ada nampak orang lain pegang , tapi tak tahu dorang ambik kat mana T__T

Yeay ! Dapat 1 buku Cecilia Ahern pun dah cukup happy . Hard cover tu . I'm a big fan of her too . Tapi actually macam dah berzaman tak baca novel ni . ALmaklum busy hidup sebagai student . Terfikir jugak beli banyak - banyak ni bila nak baca . Takpe la , i'll read them all one by one . Pretty sure . Chicken Soup for The Soul tu dari zaman sekolah lagi suka baca . Memang teringin nak ada semua collection Chicken Soup for The Soul ni . Tapi for now beli satu je dulu . Sebab ? Yang ni yang paling menarik yang saya jumpa tadi . Muahaha . Tengok je , terus yakin nak beli .

Ini buku cerita kisah nabi , beli untuk anak - anak sedara . RM1 / book . Murah gila kan ? Jumpa 8 je tadi , so beli 8 jela .



Yang lain - lainnya my sis beli untuk anak dia Qaseh Izz Zara . Ini je yang sempat nak snap gambar tadi . Btw buku untuk kanak - kanak seriously murah dan sangat menggoda hatilah pendek kata . Comel gila . Rasa nak beli banyak - banyak je , tapi kena sedar diri yang duet tak cukup banyak . Haha !


Tak sempat balik lagi dah penat gila . Nak patah rasa tangan buat angkat buku . Haha . Masuk kereta terus tertido . Now tengah sakit - sakit betis buat jalan tak ingat dunia cari buku . Haha . Kalau ada rezeki nak pergi lagi sekali , muahaha . Yela , tadi tak sempat nak jelajah semua rak .


Sesape yang belum pergi , belum terlambat . Sila lah pergi , memang berbaloi - baloi . Bukak 24 jam sampai 15 Disember jam 9 malam !





You Might Also Like

12 comments:

wahh , seronok nya !!! nak pegi jugak kat big bad wolf tu , tapi x berkesempatan lagi , ramai sgt org nye :P

IntaNBerliaN said...

byknya beli buku.. tp murah yer..

Liza Licha said...

wahh.. mesti seronok ni dear.
banyak jgk ye beli. hihi..

nanakimie said...

berbaloi2 kan,hihi...mujurla nana xminat novel2 english ni^^

Liza Licha said...

licha dh pergi.. hihi.
beli buku here comes the bride

besnyeee..rasa mcm nk pegi, tp mcm mls nk bersesak plak..lgpon novel yg beli dlu tu pon x abis baca lg..

noly anna said...

salam.noly pun pegi situ jugak semalam hehe
kalau free nnt singgahla ke blog noly ye
www.nolyanna.blogspot.com

syoknya dapat rembat banyak buku...

Sgt best...nicholas spark pnya buku mmg best..sya suka the notebook...best2

amboiii..banyak betul!

Haziza said...

Anna pon beli 'Book of tommorrow' tu! Aaaa best !

Haziza said...

Haa kan! Anna cari buka SK too tapi tak jumpa :(