Jatuh Cinta Dengan Spicy Smoked Beef Pasta di Restoran Sepiring! - emilinda

Wednesday, March 27, 2019

Jatuh Cinta Dengan Spicy Smoked Beef Pasta di Restoran Sepiring!

Kali ni tak nak tulis panjang-panjang sangat. Cuma nak kongsikan tentang satu menu dekat restoran Sepiring yang saya cuba baru-baru ini. Masa jalan-jalan kat Mid Valley, I decided to dine in at Restoran Sepiring. Ini bukan kali pertama saya makan kat Sepiring. Last year pernah makan kat Sepiring Sunway Putra Mall. Tapi masa tu saya try Nasi Ulam. Not bad, portion dia besar dan mengenyangkan. Rasa pun memang sedap.


Kali ni saya cuba Spicy Smoked Beef Pasta. Teringat before ni Kak Eyza pernah cerita, katanya Spicy Smoked Beef Pasta dekat Sepiring memang best. Harga RM15.95 . Tapi kalau nak lagi berbaloi, boleh order All-Day Set. Untuk set pasta ni + iced peach tea + hot dessert cuma RM22.55 sahaja. Dah alang-alang tu baik order yang set punya la kan?


By the way this is how it looks like. Basically spaghetti masak lemak dengan cebisan-cebisan daging salai. Memang agak unik la kan sebab biasanya saya duk makan spaghetti carbonara, spaghetti Bolognese, dan spaghetti aglio olio. I love the idea of spaghetti masak lemak. Kira macam sesuai la untuk tekak orang melayu macam kita ni, hehe. Rasa dia memang berlemak dan pedas. Daging salai pun banyak. I know some people don’t really like spaghetti. For example, my fiancĂ© tak berapa suka spaghetti carbonara. Tapi bila cuba spaghetti masak lemak ni, dia suka weyh. Tekak melayu sungguh, lol. I am really in love with this Spicy Smoked Beef Pasta, so few days later i suggest my officemates to have Man Houw’s farewell at this restaurant (at Paradigm Mall). Haha so dalam satu minggu, saya makan 2 kali Spicy Smoked Beef Pasta ni.

Bubur chacha

Bubur kacang merah

The set comes with iced peach tea & a hot dessert ( boleh pilih either Bubur Chacha atau Bubur Kacang Merah).


Oh by the way my fiancĂ© order set Nasi Pandan with Ayam Berempah (termasuk iced peach tea & hot dessert) – RM23.50. As you can see in the picture, portion hidangan nasi dia memang agak besar.

Okay tu je nak cerita. Byebye.

22 comments:

  1. Wah nama kedai dia uniklah sepiring... Kalau makan dua piring mcm mana .. Huhu..sedap lak tgk menu2 dia

    ReplyDelete
  2. Suka sangat fusion dish yg unik mcm Ni. Sedap!

    ReplyDelete
  3. My family memang suka makan kat sana, menu nyer banyak choice and also semua sedap, price pun ok.

    ReplyDelete
  4. Lapor pulak dibuatnya kita huhu.. bubur kacang merah tu, dicampur bebola apa tuhh

    Cara Nak Install Dan Guna Google Analytics DiBlog Wordpress

    ReplyDelete
  5. wahh.. macam mengenyangkan je makan Nasi Pandan with Ayam Berempah tu.. murah pun murah harganya kira berbaloi la dengan hidangan dalam satu portion tu kan.. sedapnya alahai

    ReplyDelete
  6. wah memang unik..ni 1st time akak dengar ada menu macam ni..daging salai tu macam sedap laa..portion pon banyak..lepas ni kalau nak masuk Restoran Sepiring akak dah tahu laa apa nak order..hihihihi

    ReplyDelete
  7. Nad perna lepak dekat Sepiring ni sekali je. Tu pun kawan-kawan yang makan sebab waktu tu kita tak lapar sangat. Tapi tengok Emi punya spaghetti daging salai tu nampak menggiurkan betul. Next time boleh laa kalau nak try.

    ReplyDelete
  8. sedapnya menu ni.. macam bestnya makan. dah la minggu ni payday boleh la ajak housemate datang makan kat sini. portion pun boleh tahan banyak. yummy!

    ReplyDelete
  9. Emi, yang benda bulat dalam bubur kacang merah tu ape? Nampak macam telur pun ada. Bubur chacha tu favourite fadzi. sedap kan

    ReplyDelete
  10. Hmmm..sedapnya tgk pasta mmg my favourite

    ReplyDelete
  11. Kita pernah makan sekali jer kat sepiring ni kat The Mines hehehehee tu pun orang belanja memang sini makanan sedap dan banyak pilihan lah ok lah hehehe tengok pastu tu pun sedapnya daging banyak dan pekat sedap terliur..

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaaa xpernah makan kat Sepinggan lagi. And it's my fav kalau daging salai~ Pegi IOI mggu depan saya serbu Sepinggan ni nak makan set smoked beef. Hehe

    ReplyDelete
  13. Nampak laon daripada yang lain spageti beef smoked tu.. Nampak sedapla. .Nak try la. .Nanti kalau jumpa kedai ni boleh rasa. .Murah juga kalau ambil satu set

    ReplyDelete
  14. Belum pernah sampai lagi restoran Sepiring ni. menu dia menu fusion ya. Beef smoked tu nampak menyelerakan. Pandai dia hiris nipis susun atas macam tu nak goda orang suh makan. hahhaha.

    ReplyDelete
  15. aah, portion dia sangat meriah ya. besar macam untuk dua orang makan. Boleh kongsi-kongsi. Pernah makan sekali dekat Sepiring tapi untuk minum petang je. Tak pernah cuba lagi main course nya. nanti nak singgah makan situlah

    ReplyDelete
  16. Belum pernah makan kat sini. Nampak berbaloi portion dia dengan harga set. Kita teruja nak try nasi pandan tu. Meriah sungguh dan bubur dia pun nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
  17. nampak pun sedap giler adoihaiiii...ni yang teringin nak datang makan kat sini. tak pernah lagi singgah makan sini walaupun dah banyak kali lalu hehehehe..harga dia pun rasanya not bad kan

    ReplyDelete
  18. Woww..sedap sangat sis tgok sampai nak leleh air lioq ni. Bubur dia tu..perghhh menarik tertarik dibuatnya. Harga pun mcm not bad je gan hidangan dia..terbaik lah

    ReplyDelete
  19. oh wow thanks for sharing your experience there. I have not been to the restaurant yet. but it's food and dessert look really delicious. time to check it out

    ReplyDelete
  20. Amboii...menariknya menu.. Leh la AM jengah2 nak bawa adik ke sana masa celebrate besday di bln nie.. Favourite kitaorg bubur chacha tue.. X sabar nak cuba!!

    ReplyDelete
  21. Smoked beef pasta... Wow... The name itself already make me mouth watering. Bear my place is MV and I think they have one outlet there. For sure I will go there for my lunch soon!

    ReplyDelete
  22. Honestly, selaluuu nampak Sepiring, but never ever try it! After seeing this post, rasa nak try next time i jumpa Sepiring ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.