Taman Botani, Putrajaya - emilinda

Thursday, November 13, 2014

Taman Botani, Putrajaya



Hai korang ! Eh , Assalamualaikum .

Last weekend lepas teman akak aku pergi potong rambut , kitorang jalan - jalan kat Alamanda kejap . Then lepas tu pergi Taman Botani , Putrajaya . Saja la bawak si kecik Qaseh berjalan - jalan melihat keindahan alam *gitteww haaa haha* . Ini second time aku pergi Taman Botani ni . First time pergi masa Treasure Hunt Ephyra dengan rakan - rakan blogger . Tapi time tu singgah kejap semata - mata nak siapkan task yang diberi . Tak sempat pun nak tengok apa ada kat sana . Selalunya pun lalu aje area sini , tapi tak pernah singgah .

Ini masa dekat bookstore dekat Alamanda . Kemain , macam reti je baca buku . Dia ambik buku kanak - kanak yang ada gambar cartoon , then duduk bersandar kat rak sambil belek - belek buku . Haha . Dah kakak - kakak sangat gayanya .


Time dekat Taman Botani , kemain lagi Qaseh ni suka dapat jalan - jalan situ . Tengok budak - budak main . Tengok kura - kura , ikan , bunga . Excited betul dia . Aku sendiri pun rasa excited bila tengok ramai yang berbasikal kat Taman Botani , Putrajaya . Riadah di petang hari katakan . Rupa - rupanya kat situ ada disediakan perkhidmatan sewa basikal . Tak pasti la kadar sewa camne , tapi best kot tengok orang lain berbasikal . Lama gila tak berbasikal . Maybe next time boleh pegi sana lagi dengan pakaian yang lebih sesuai untuk beriadah *haritu aku pakai skirt , memang tak sesuai langsung la nak berbasikal bagai . haha*

Layankan jela gambar - gambar ni .




Lincah ke sana sini berbekalkan roti boy kat tangan . Hahah . Makan tak luak pun , ralit sangat tengok ikan .

Mesti dia rasa macam aku ni menyibuk gila , asyik panggil nama dia suruh pandang aku sebab nak snap gambar . Haha 

Candid lah konon . Haha . Tengah tengok kura - kura time ni .

Qaseh with her mama , Mama Izz Zara

Gigih dia kejar papa dia , nak jalan sama - sama .






Kesayangan cikmie ni .



Next time kalau pergi lagi , nak try berbasikal la kat sana . Memang berzaman dah tak kayuh basikal . Kalau balik kampung pun , memang dah lama takde basikal kat rumah tu . Semua dah dewasa tak naik basikal dah . Ada basikal kanak - kanak je . Hihi . Oh btw seumur hidup aku , aku tak pernah ada basikal sendiri . Dari zaman sekolah rendah ke sekolah memang ayah hantar , mak ambik . Naik sekolah menengah start duduk hostel dah . Dulu selalu curi - curi naik basikal adik beradik aku je .


4 comments:

Nur Zayyani Liman said...

salam kenal..hi emy..
comelnye qaseh..beauty girl..
mcm best tempat ni..boleh masuk wishlist.. ;-)

Denaihati said...

santai hujung minggu jalan-jalan kat sini. sicomel serba pink memang cantiklah...

fyna said...

alololo.... comel je si kecik tue.

siti hazreen said...

tak pernah lagi ke taman botani nih ;)