Popiah Rangup - SisterS Crispy Popiah - emilinda

Monday, November 17, 2014

Popiah Rangup - SisterS Crispy Popiah




Last weekend aku ajak adik aku pergi Jalan TAR , cari barang sket . Tak lain tak bukan , cari tudung lettew . Dah namanya perempuan memang cenggitu la . Haha . Nasib baik adik aku ni ikutkan aje aku yang kejap masuk kedai sini , kejap masuk kedai sana . Pastu dah penat memilih , aku ajak adik aku singgah SOGO untuk makan . Kata pun nak makan , so aku buat - buat tak nampak je baju - baju yang tengah Sale . Huhu . Selalunya naik escalator sebab nak cuci mata tengok apa yang tengah sale . Tapi sebab dah banyak berhabis masa dekat Jalan TAR , so aku naik lif aje  ke food court SOGO . Takde la nanti hati ni tergoda tengok sale macam - macam .

Kalau korang perasan , kat food court SOGO ada satu kiosk ni nama SisterS Crispy Popiah . Aku ni dari dulu tiap kali datang SOGO aku perasan ramai gila orang beratur kat kiosk tu . Curious sangat , best sangat ke popiah dia sampai ramai yang beratur nak beli . Aku tak pernah try sebab tiap kali aku pi sana perut aku memang lapar tahap memanggil - manggil nasi , so aku akan makan Nasi Ayam Penyet la . Kiosk SisterS Crispy Popiah ni bersebelahan kiosk nasi ayam penyet . So kali ni perasaan curious aku ni tak dapat dibendung lagi . Terus aku nekad nak try SisterS Crispy Popiah tu . Adik aku makan nasi ayam penyet .

Aku beli satu roll crispy popiah yang ada chicken slice dengan keju . Satu roll RM5 *macam tak percaya pulak aku boleh terbeli popiah yang berharga 5 ringgit satu , isk *





Aku pun tak pasti apa bahan yang dia letak dalam tu . Tapi ada benda alah yang rapuh , krup krap krup krap haa . Alah , macam kalau kita beli pisang goreng , then dia punya lebihan tepung yang rangup tu ha . Tang rangup tu aku suka . Ramuan yang lain aku tak pasti apa , sebab ada rasa manis . Nampak macam bawang , tapi agak manis la bagi aku yang kurang gemar makanan manis .

Aku makan tak habis pun sebab maybe tak kena dengan tekak aku . Pastu aku rasa nyesal sebab RM5 yang aku dah bayar tu tak mampu kenyangkan aku . Kehkeh . Tapi lain orang lain seleranya kan ? Kalau kita tak cuba , mana la kita tahu kita suka tak benda alah tu . Try la . Mungkin korang akan suka , mana la tahu kan . Lagipun selalu aku tengok ramai je yang beli benda alah ni kat situ . So mesti la sedap bagi dorang , kan ? Oh atau maybe aku yang tersalah order menu ,. Mana la tahu kalau tambah topping ke apa ke jadi lagi sedap kan . Almaklum la , ini first time aku try .

Nak try korang boleh check kat website atau Facebook page dia , kat mana dia punya branch yang lain . 



1 comment:

Denaihati said...

popiya basah yg ada sapu sambal tu kot yg lebih sedap...terasa isi dalamnya.