bbq,

cny break story.

February 07, 2014 emi 2 Comments



Long time no update . Little bit busy with my new business , Ephyra . Ephyra ? What's that ? Okei , Ephyra tu adalah supplement untuk kecantikan dan kesihatan luar dan dalam . Both men and women can consume Ephyra . Next entry iols cerita pasal Ephyra tu k .   Entry ni nak story pasal Chinese New Year break haritu . Or kalau korang dah tak menahan nak tahu pasal Ephyra tu , boleh whatsapp me at 0145259353 . Sms pun boleh , but i preferred whatsapp la . Kredit tak berapa nak ada . iols dah jarang topup sejak sendirian ni . Top up untuk langgan data plan semata .

On our way back to hometown 

Okei , back to the main topic . Hari Rabu 29 January kitorang gerak balik Kelantan . Kitorang tu refer kepada me & my siblings yang sama - sama stay KL . Well , seriously saya paling suka kalau balik kampung beramai - ramai sekali dengan adik beradik . Terasa kemeriahan nak berkumpul beramai - ramai . Walaupun kitorang ni pure Malay & of course tak celebrate CNY ni , but still tetiap tahun kitorang memang ternanti saat ni . Chinese New Year mostly semua orang akan dapat cuti lebih kurang seminggu . Seminggu tu cuti am campur cuti yang di apply la . So time ni la kitorang satu family nak kumpul ramai - ramai . Macam CNY tahun ni , semua ahli keluarga balik kampung . Happening sangat . Rasa excited semua orang ada . Mostly my siblings kahwin dengan orang senegeri . So takde problem balik cuti kat kampung siapa . Kecuali my sis , Mama Izz Zara . Her husband is from Perak tapi cuti CNY kali ni dorang balik Kelantan , our hometown . 

Danish super excited dapat beg sekolah dan robot . Yang dekat mata dia tu macam kena infection sikit time tu . Lasak sangat .


Dah besar macam - macam ragam depa ni .

Macam tak caye pulak gambar ni langsung tak filter . Hihi sukaa


Lots of time we spent together at our home . Rumah dimana kami 9 beradik membesar . Makan masakan mak . * Rindu tetibe * . Main dengan anak sedara sekalian . Time ni la my mom & dad nak luang masa dengan cucu - cucu dorang . Nampak betapa happy diorang bila anak cucu pakat - pakat balik semua . Rumah jadi meriah . Time ni jugak la banyak kenduri sana - sini . Kesian mak . Tetiap hari ke sana - sini attend kenduri , sampai demam dibuatnya . Sayu je hati bila mak demam . Risau pun ada . Mak bukan selalu demam pun . Dia jenis yang tak boleh duk diam . Usia dah meningkat pun dia masih cergas buat itu ini . Macam jugak ayah . * ahhh , rindu *

bbq time


So few days before kitorang balik KL , kitorang semua plan pergi picnic kat Jeram Linang . Buat BBQ sama . Homaigodd , lama gila tak picnic beramai - ramai macam tu . Happy gila kot . Dah besar panjang pun tak segan silu terjun berendam kat air terjun . Weehooo  ! Tarik anak - anak sedara sekali , rendam dorang dalam air sampai terjerit - jerit kesejukan . Haha . Gambar tak banyak sangat sebab kalau dah berendam tu memang tak ingat nak ambik gambar dah . Haha . Ada la jugak gambar . Tapi mostly snap pakai camera kakak dan abang . Tak ambik pun lagi dengan dorang .

Bila dah sampai masa nak balik KL semula , sayu je hati . Berat sungguh hati ni . Ntah bila la boleh kumpul ramai - ramai macam ni lagi . Huuuu . Btw layankan jela gambar - gambar iols menggedik selfie dengan si Isya ni .






Dah besar dah Qaseh Izz Zara ni

Bangun - bangun je terus hadap mainan  Pastu kemain mintak tangkap gambar dengan hasil kekreatifan dia bina rumah mainan tu




Till we meet in next entry yawww !


You Might Also Like

2 comments:

Zaza said...

BBQ.. Bestnya..

memang seronok balik kampung kumpul beramai² lagi² melayan si kecik.