fashion,

Selesa bersenam dengan Jonlivia ActivPants!

October 04, 2017 emi 15 Comments


Sebagai wanita berkerjaya (ewahhh, berkerjayalah sangat), kehidupan seharian memang sibuk. Lagi-lagi bagi yang bekerja kat pejabat, dan dari pagi sampai petang kerjanya duduk kat meja, menghadap skrin memanjang. Boleh buat diri rasa lemau, badan lenguh-lenguh, sakit kepala, migraine, dan lain-lain lagi. Senang kata, kesihatan tubuh badan agak terabai sebenarnya. Almaklum, tak banyak bergerak. Nak cari masa untuk exercise pun kadang tak sempat. Kalau ada pun, weekend la sempat nak jogging bagai. Siapa nak jaga tubuh badan kita kalau bukan diri kita sendiri, kan? Kadang badan rasa lemau sangat-sangat. Nak bangun pagi hari minggu untuk pergi jogging? Haaa most of the time berkesudahan jogging dalam mimpi je. Hahah. Honestly i'm not a morning person. Lagi-lagi hari minggu, memang kalau boleh nak rehat je kat rumah lepas seminggu penat bekerja.


Tapi, takde la tak exercise langsung. Saya tahu bahawasanya penting untuk kita jaga kesihatan tubuh badan. Walaupun ramai yang cakap "Alah, kau kurus keding takyah nak exercise bagai". Nope, for me that is so wrong! Kurus tak semestinya sihat. Takkan nak tunggu badan jadi gemuk dulu baru nak exercise kan? Kita exercise bukan sebab nak kuruskan badan semata. Nak tingkatkan stamina, nak kasi cergas tubuh badan. Baru la rasa lebih bersemangat dan termotivasi untuk lalui kehidupan harian dengan lebih produktif. Nasib baik kat ofis ada disediakn kemudahan gymnasium. So saya memang gunakan kemudahan gym dekat ofis ni untuk exercise. Takdelah hari-hari, dalam seminggu 1-3 kali kalau tak sibuk. Memang dan bawak siap-siap kasut & pakaian untuk bersenam, tinggal kat ofis. Bila petang dah habis waktu kerja dan rasa macam tak rushing nak ke mana-mana, terus singgah ke gym sekejap.


Mula-mula memang agak liat jugak nak biasakan diri pergi gym. Tapi lama kelamaan, jadi seronok pulak. Yela, seharian otak berhempas pulas berfikir pasal kerja, at the end of the day bila dapat exercise sekejap rasa macam release tension sikit. Dapat lari-lari dekat treadmill setengah jam pun dah rasa macam lega dah. That's how it works for me. So i was looking for my own gym outfit. Cehh, konon nak disiplinkan diri pergi gym at least once a week, so terus nak ada gym outfit sendiri. You know, those thermal pants dan sewaktu dengannya. Rasa macam cool je tengok kawan-kawan ada thermal pants bagai, dengan harapan lemak-lemak lebih cepat terbakar. Selama ni kita pakai tracksuit je, sobss.



Usha punya usha kat internet, finally i go for Jonlivia ActivPants. Bila google, rata-rata ramai yang suggest Jonlivia ActivPants ni. Dalam bahasa mudahnya, hot pants atau seluar panas. For those yang memang exercise regularly and serious nak bakar lemak segala bagai ni selalunya dorang tahu la bahawasanya hot pants ni dapat membantu menghilangkan lemak dengan lebih cepat bila kita workout/exercise. Jonlivia ActivPants diperbuat dari fiber berkualiti, memiliki ciri pengudaraan yang baik dan dapat menyerap peluh 3 hingga 4 kali lebih banyak berbanding seluar senaman biasa.


Klik untuk gambar yang lebih jelas

Suka sangat design dia. Very stylish!

Jonlivia Hot Pants sesuai dipakai semasa melakukan senaman, aerobic, zumba, jogging, cycling dan sebagainya. First time pakai, memang terus jatuh hati sangat-sangat sebab design dia cun, nampak kemas & cantik bila dipakai. Dah la memang selesa sangat-sangat. Bila kita selesa dengan apa yang kita pakai, nak bergerak selesa, lagilah bersemangat nak bersenam. Dah nama pun hot pants, bila pakai memang terasa panas. Diperbuat dari hi-tech fibers dan mempunyai inner layer yang membantu meningkatkan suhu badan. Sebab dia cepat panas, makanya banyak berpeluh. Belum bersenam lagi dah berpeluh, memang puas hati.


Klik untuk gambar yang lebih jelas


Klik untuk gambar yang lebih jelas

Jonlivia HotPants ni material dia memang lembut dan jenis stretchable. Seluar kalau stretchable memang selesa dipakai. Kalau perhatikan pada jahitan dia, memang kemas. Oh ye, suka sangat sebab Jonlivia ActivPants ni ada inner pocket. This is where i put my locker key. Barang-barang semua simpan dalam gym locker, so simpan kunci dalam poket bila nak exercise. Takde la risau hilang ke apa ke.

Jonlivia ActivPants ada 4 layers yang menjadikannya sangat selesa.

Actually Jonlivia HotPants ni bukan sahaja boleh dipakai untuk bersenam, tetapi juga sangat sesuai dipakai untuk keluar jalan-jalan atau buat aktiviti lain. Kiranya dengan design yang sangat stylish, Jonlivia ActivPants juga sesuai dipakai secara kasual. Untuk saya, saya ambil saiz S. Memang dah ukur sesiap supaya tak tersalah saiz. 

Klik untuk gambar yang lebih jelas

Harga asal Jonlivia ActivPants ni RM250. Kalau tengok dekat website Jonlivia, sekarang boleh dapatkan dengan harga RM188 sahaja. For me, harga macam ni sangatlah berbaloi dengan kualiti dan keberkesanan seluar ni. Kita sebagai pengguna ni, kalau kita rasa selesa dan berpuas hati dengan produk yang kita beli, semestinya kita rasa sangat berbaloi. Boleh dapatkan produk lain jugak dekat website Jonlivia. Saya sendiri tengah usha Jonlivia Phiro Back Support pulak kali ni. Belakang selalu rasa sakit sebab posture badan tak betul rasanya. Itu yang terfikir nak pakai Jonlivia Phiro Back Support pulak lepas ni. 

Oh ye korang kalau berminat boleh usha dekat website www.jonlivia.com . Thank you sebab baca bebelan kita sampai habis. Boleh drop komen kat bawah kalau ada nak tinggakan feedback atau sebarang komen. Kot-kot korang pun nak share pengalaman korang guna mana-mana hot pants.

You Might Also Like

15 comments:

Macam nak kena beli. Cantik pula!

Jia Shin Lee said...

I've been using this pants for months, it's really comfortable and the good thing is it really works ✌

Betty Liew said...

Flexible pant and comfortable to be wear. I have the previous version.

Seems like the breathable fabric that conducts sweat and moisture. Great for work outs!

Emily said...

I've been meaning to work out more seriously. Getting myself a pair of hot pants will really motivate me. Been eyeing Jonlivia for such a long time. Looks really comfortable.

Coi Ibanez said...

Looks comfortable to wear! With your post, I guess it's time for me to go back into exercising again! Eeekk ;p
http://www.heymamacoi.com

Shubhada Bhide said...

It looks like a great and perfect hotpants for a workout. Looks comfortable to wear.

Isaac Tan said...

nice quality pants for workouts.. i wonder if i can fit into it.

Ivy Kam said...

I have one too, really like the quality, highly recommend :)

I wear this when i go to gym also~!!!! Is very effective to sweat more

dr-Life said...

i heard a lot about this pants and i just got the jonlivia Tee... can't wait to see the result as well!!

Racheal

I heard plenty about this brand and am looking to get one for myself too...

Wilson Ng said...

Everyone is talking about this hot pant. must be good

Wilson Ng said...

nampak best sangat seluar ini. byk orang recommend

Sharon Lee said...

Their pants is so comfy to wear right! Perfect to wear for sports and styling purposes too!