Saturday, May 30, 2015

MOVIE : SPY



Sape dah tengok movie SPY, angkat tangannnn! Haha. Last week selepas pelancaran produk PERFECTO Popcorn, diadakan special screening filem Spy untuk kami para hadirin. Filem SPY ni genre aksi lawak.


Cerita SPY ni mengisahkan tentang Susan Cooper (Melissa McCarthy), seorang agen CIA yang bertugas sebagai pembantu kepada agen Bradley Fine (Jude Law). Sebagai pembantu kepada Fine, Susan Cooper ni hanyalah bekerja di pejabat dan tidak pernah bekerja/berdepan dengan situasi sebenar seorang agen. Means dia hanya jadi tukang cakap/informer yang bagitahu apa-apa info dekat Fine sahaja. Susan merasakan diri dia ni hanya layak bekerja di pejabat sahaja sebagai pembantu Fine dan takkan pernah bekerja sebagai agen yang sebenar. One day, Fine telah dibunuh oleh penjenayah Raina Boyanov (Rose Byrne), seorang penjual senjata pasaran gelap. Memandangkan Raina dah tahu tentang agen CIA yang lain, so Susan Cooper ni nekad nak keluar sendiri sebagai agen di lapangan untuk selesaikan kes tu demi nak balas dendam atas kematian Fine. Maka bermula la macam-macam penyamaran Susan Cooper demi menjayakan misi tu. Nak tahu kesudahan cerita ni sila tengok sendiri. Tak rugi, okay.



Lawak gila cerita ni. Tak kering gusi sepanjang kat dalam cinema tu. Dari awal sampai la cerita tu habis, memang tak lekang dengan aksi kelakar. Dorang punya lawak nampak cool je dan tak nampak macam lawak yang dibuat-buat. Watak Rick Ford (Jason Statham) pun lawak jugak, seorang agen yang agak panas baran dan suka bertindak sendiri tetapi end up apa yang dia buat selalu merosakkan rancangan Susan Cooper. Sesape yang belum tengok lagi tu dipersilakanlah tengok. Aku memula memang tak expect cerita ni best. Aku ingat cerita ni macam bosan gitu. Rupanya sangkaan aku meleset. Bila dah tengok sendiri ni, aku memang suggest la korang tengok cerita Spy ni. Terbaik!

Recommended sangat-sangat!


0 bLOggEr cUmiL: