Althea Angel First Gathering & Althea A’Bloom Launch - emilinda

Monday, May 20, 2019

Althea Angel First Gathering & Althea A’Bloom Launch

I was all excited when I got invitation to Althea Angel’s first ever gathering last month. Siapa je tak excited kan? I have been supporting & buying Korean skincare & cosmetics from Althea for years. So bila dapat jemputan ke Althea Angel party, memang saya tak sabar. The dress code for that party is pastel colour, and the venue is at Softsrve Ice Cream, Plaza Arkadia. Honestly at first I macam blur kejap nak pakai baju apa untuk ke party tu. I don’t have much pastel colour outfit. Tapi fikir punya fikir, saya decide untuk match my baby blue flare skirt with plain white top, and pakai tudung warna baby blue as well. Tadaaa!




Oh by the way, party ni diadakan sambil nak launch Althea A’bloom products. Kejap lagi saya cerita lebih detail about the new products. As soon as I reach there, I was given a card which consisting a few coupons for the things I can enjoy at the party. Perkara pertama saya terjah adalah the DIY station where we get to deco our own Althea Petal Velvet Powder using those cream glue. I am so not creative, so it turns out very messy hahahha!

Look at the decoration, so pretty





The coupon

DIY station

Here's mine, hahah

As for the coupon card that I get earlier, kupon tu kita boleh guna untuk redeem makanan & minuman kat situ. Rasa macam kat fun fair pulak, hehe. The first one that I redeem is the charcoal waffle. Weyh, sedap gila dia punya waffle. Crunchy kat luar, lembut kat dalam. Dan tak manis sangat, just nice. Rasa macam nak tambah je haha. As for the soda drinks, I choose watermelon soda (I am not sure if this is the correct name for it).

My charcoal waffle and watermelon soda

Not to forget, their ice cream is so yummy! Korang kalau jenis suka aiskrim, mesti korang suka.

One with them

Althea A’Bloom Products



Okay, enough about the party. Sekarang saya nak ceritakan pula tentang rangkaian produk dari Althea A’Bloom. For beginning, Althea A’Bloom keluarkan 3 jenis produk iaitu Meringue Puff, sheet face mask, and BHA Blackhead Blaster.

Giant Meringue Puff 1pcs RM8 and Baby Meringue Puff 3pcs RM11

Meringue puff ni didatangkan dalam dua saiz yang berbeza iaitu Giant Meringue Puff dan juga baby Meringue Puff. Comel gila, dah la lembut..kecik pulak tu. Nampak macam makanan pun ada. Geram je nak gigit! Super soft and cute. Bila kena air, meringue puff ni akan mengembang. Saya suka guna meringue puff ni untuk pakai foundation. Sebelum guna, saya basahkan dahulu, lepastu perah bagi keluar air. So meringue puff ni akan jadi lembap. That's how i use it.

Baby Meringue Puff sebelum kena air

Baby Meringue Puff selepas kena air


BHA Blackhead Blaster ni pula berfungsi untuk hilangkan blackhead & whitehead. I am really looking forward for this one because I noticed as I grow older, masalah whitehead dan blackhead kat hidung saya ni makin menjadi-jadi. Stress betul! Nak picit & tarik memang sakitlah.


I don’t like the smell, but somehow it works in removing blackheads & whiteheads around my nose. Langsung tak sakit, dan cepat. Licin je hidung rasa lepas guna ni. Kira dia macam exfoliate segala sebum & white/blackhead kat muka kita, dan boleh jugak digunakan sebagai body scrub kat bahagian siku & lutut. I really love this one, memudahkan lagi proses saya nak buang segala blackhead dan whitehead kat muka saya. Harga pun murah je, RM16. Sangatlah affordable!


Last but not least is the A’Bloom sheet mask. Ada 4 variasi iaitu Moisturizing Watermelon, Nourishing Avocado, Brightening Lemon, dan Anti Blemish Peach. Ya Allah, suka gila pakai mask dari A’Bloom ni. Masa launching haritu ada buat promo buy 10 free 10 kat website Althea. Memang Laju aje saya borong, hahahah. Buat stok katakan. Eh harga tak promo pun memang murah okay. RM2/sekeping, atau nak jimat beli 10pcs/RM15. Lembut gila texture mask dia.


One thing that I love the most about Althea is, they always try their best to give us the best price for all the items. Jenama Korea lain yang dijual di website Althea memang way cheaper than other place. Untuk rangkaian jenama Althea sendiri pun, semuanya dia jual murah-murah. Mampu milik sangat, student pun boleh beli. And, walaupun they all jual dengan kadar harga murah, tapi kualiti & keberkesanan produk Althea memang terbaik. Kualiti terbaik pada harga mampu milik. Thank you so much Althea, much love from me! Keep on giving the best of products to us.

7 comments:

  1. Bertuah dpt cuba brg althea abloom ni.. Memeg semua best tau

    ReplyDelete
  2. Antara produk althea yang sis suka especially the masks.

    ReplyDelete
  3. Seronoknya join event Althea. Produk althea semua best best kan

    ReplyDelete
  4. Meriah betul Party utk Althea Angle.. Sy tak dapat pergi.. Kena tarik diri last minit.. Sedih hu hu hu Tahniah atas perlancaran produk baru

    ReplyDelete
  5. Awww its such a lovely event and i love their products too.

    ReplyDelete
  6. Spon pun zira tengok macam marmellow, nampak sedap je.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.