althea,

#AltheaTurns1 Instagram Contest bersempena ulang tahun pertama Althea.

July 24, 2016 emi 3 Comments


Althea sememangnya tak asing lagi buat penggemar kosmetik dan barangan penjagaan diri dari Korea. Aku sendiri semenjak dua menjak ni memang menggilai produk kecantikan dari Korea. Bila dah terjebak ni memang susah nak stop. Dah terjebak shopping barang kosmetik Korea, tak cukup dengan tu siap pengaruh rakan-rakan ofis untuk beli jugak. Ahahah. That is so me. Ini bukanlah kali pertama aku shopping dari Althea. Tapi shopping kali ni paling banyak.




Displaying 0716_BdayPromo_Specialshopper_MY.jpg
Displaying 0716_BdayPromo_Specialshopper_MY.jpg
For those yang tak tahu, Althea ni merupakan website yang menjual barangan kosmetik dan penjagaan diri dari Korea. Macam-macam brand ada dijual. Yes, aku tahu korang boleh kirim dekat personal shopper yang dekat Korea, atau korang boleh dapatkan dekat outlet-outlet brand tersebut di Malaysia. Tetapi, aku lagi prefer beli dari Althea. Why? First, sebab mudah. Most of famous Korean brand memang ada dijual di Althea. Second, sebab harga yang Althea tawarkan memang kebiasaannya lagi murah dari harga pasaran di Malaysia ni. Apa tidaknya, Althea ni tak habis-habis kasi discount dan buat sale! Boleh dikatakan memang lebih murah la. Ketiga, servis sangat cepat. Produk-produk ni memang diterbangkan dari Korea. Dekat parcel siap ada address pengirim lagi, memang address Korea. Tapi, walaupun diterbangkan dari Korea, servis dia memang sangat cepat. Dalam tempoh seminggu lepas order, bungkusan dah sampai depan mata. Courier man yang hantar bungkusan Althea dekat aku memang suka datang hantar pepagi hari. Ssampai je ofis, tak sempat nak buat kerja lagi dah ada call cakap dia dah ada depan pintu ofis. Bagus betul. Yang penting, produknya memang dijamin original.



For your information, dah genap setahun Althea bertapak dihati penggemar barangan kosmetik sekalian. Alhamdulillah, dalam tempoh setahun macam-macam dah progress Althea ni yang dapat kita lihat. Tahniah kepada team Althea yang bertungkus lumus memberikan yang terbaik untuk kami para pelanggan, dan happy first birthday to Althea kesayangan semua gadis ni.




Bersempena sambutan ulang tahun Althea yang pertama ni, ada beberapa tawaran best untuk korang semua.

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

  • Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit. Untuk pembelian bermula 20/7 ke atas. Sementara stok masih ada.
  • Free Goodies for first 1,500 shoppers. Full size beauty products, while stocks last.
  • Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE! Rebate ni akan dikreditkan ke akaun Althea korang.
  • #AltheaTurns1 Instagram Contest. Setiap pembelian bermula 20/7 ke atas akan dapat DIY Party Kit. So korang boleh gunakan party kit tu dan snap gambar wish birthday kat Althea guna hashtag #altheaturns1. Hadiah-hadiah menarik menanti seperti Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits dan beauty hampers dari Althea! Contest ni berlangsung pada 20 July - 15 Ogos 2016.

Kalau nak taruk semua gambar items yang aku dah beli dari Althea ni memang banyak. Jadi tamak tiap kali bukak website Althea, kekeke. Semua rasa nak beli. Layan jela gambar a few items yang aku sempat snap gambar. Tak larat iols nak snap satu persatu semua sekali.



Yang ni a must have item tau. Beli kat Althea jimat. Kalau beli kat outlet Nature Republic, mahai.

Aku beli ni sebab ada ilustrasi Descendant of The Sun (DOTS) lol.

In love gila dengan rangkaian It's My ni.

Eye patch

Happy birthday Althea!

Eh lupa nak bagitahu cara nak beli dekat Althea. Hahah. Korang boleh register akaun Althea kat SINI. Untuk new registration, korang akan dapat RM30 welcome gift. So kira nanti korang nak beli pape, dah jimat RM30. Korang boleh dapat extra RM5 discount kalau korang guna referral link aku. So akan jadi total RM35 discount.

coupon code : BEARYBLOSSOM


You Might Also Like

3 comments:

ieyra h. said...

omg banyaknya beli! hehe. Loving your haul!! ada DOTS wash off mask lagi. Hehe

Mira Bahri said...

Hye, Mira from Althea here. Your pictures are so cute! Thank you so much again for joining in our online Birthday Party :)

Blogger said...

You could be qualified to get a free Apple iPhone 7.