Face Mask Pilihan Saya - Mary Kay Botanical Effect Mask - emilinda

Monday, September 17, 2018

Face Mask Pilihan Saya - Mary Kay Botanical Effect Mask

Assalamualaikum dan hai.

Hari ni nak berkongsi tentang salah satu face mask kegemaran saya sejak beberapa tahun yang lepas. Tak dinafikan la kebiasaannya orang perempuan ni memang akan ada banyak jenis face mask dalam koleksi mereka (saya tak terkecuali). Tapi dalam banyak-banyak face mask tu, mesti ada beberapa yang boleh dikatakan item wajib ada bagi mereka. Yela, selagi kita tak cuba sendiri selagi tu kita takkan tahu tahap keberkesanan sesuatu produk kan? Macam saya sendiri ada banyak koleksi face mask. Tapi ada beberapa yang merupakan kegemaran saya. Pendek kata kalau dah habis tu, laju aje restock. Salah satunya adalah Mary Kay Botanical Effect Mask (Normal Skin).



Saya mula berjinak-jinak cuba produk Mary Kay sejak zaman habis belajar dulu. Dah banyak tahun dah. Waktu tu saya tengah praktikal. Terjebak pakai Mary Kay hasil hasutan kakak. Dari situ la mula suka Mary Kay Botanical Effect Mask ni. Sampai sekarang masih suka pakai mask ni. Pernah la stop pakai kejap sebab habis. Tak lama tu terus restock, sebab dah rasa keberkesanan face mask ni. 



Apa yang bestnya pakai Mary Kay Botanical Effect Mask ni? Haa walaupun nama dia mask, tapi dia bertindak dua dalam satu – face mask dan scrub. Kebiasaannya kalau rasa muka penat dan kusam, saya memang akan pakai face mask ni. Sapu seluruh muka dan biarkan sampai kering. Dah kering tu baru la cuci muka macam kita pakai scrub muka tu. Best rasa waktu cuci sebab tekstur dia memang macam face scrub. So bila kita cuci tu, rasa macam kulit disental-sental gitu hahaha. Melampau pulak rasanya guna istilah kulit disental-sental. Okay sebenarnya tak jumpa cari ayat yang sesuai. Disental-sental pun boleh, lol. Kadang-kadang tu pakai sebelum tidur dan biarkan sampai keesokan pagi baru bersihkan, haha.


For me memang rasa face mask ni efektif untuk kulit muka yang penat, lesu dan kusam. Serious lepas pakai ni, instantly muka rasa fresh. Face mask ni memang saya selalu bawa ke mana-mana. Pergi travel bawak, balik kampung pun bawak. Sebab rasa macam Mary Kay Botanical Effect Mask ni penyelamat untuk kulit muka yang penat. Sometimes bila saya baru balik dari bercuti, kulit muka jadi kering dan menggelupas. Haaa, time ni la bergunanya face mask ni untuk tanggalkan kulit-kulit yang dah menggelupas tu. 

Mary Kay Botanical Effect Mask ni korang boleh dapatkan dari mana-mana Mary Kay beauty consultant dengan harga RM80 (113g)

22 comments:

  1. Memang ramai pengguna produk Mary Kay ni. LeYa tak pernah pakai lagi sebab LeYa dan consume dengan produk lain.. Hehe... Apa-apa pun kita sebagai wanita memang kena menjaga penampilan kita lebih-lebih lagi dah berkahwin ni. Cantik dan berseri untuk suami kan.. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Ramai guna marykay ye..ramai cakap produk dia best..tengok emi pakai ni pun memnag nampak macam best je..dah makin lanjut usia ni, muka kene jaga...nak awet muda selalu gitu kan

    ReplyDelete
  3. Teringin nak try produk MK ni..ramai yg bagi +ve feedback..nti iols try.

    ReplyDelete
  4. Tk pernah try lg skincare MK.. Sbb skincare lain byk lagi. Hehehe.. Bolehla nk cuba nnti

    ReplyDelete
  5. Ramai yang kata marykay ni produk nye bagus. Tapi tak pernah try lagi, tapi tertarik la bila kata sesuai untuk kulit muka yang penat. Nak cuba jugaklah

    ReplyDelete
  6. Face mask mary kay nih akak dah try masa kelas kecantikan memang best

    ReplyDelete
  7. Nampak macam sebuah face mask yg bagus. Patutlah muka emi selalu segar dan berseri. Pakai Mary Kay rupanya. Yelah, kerja harian buat muka kita lesu dan penat. Nanti nak cuba jugaklah. Hopefully boleh kembalikan kesegaran dan keserian

    ReplyDelete
  8. Looks like it's a great face mask... Mary Kay product is good, especially with botanical effect.. nice..

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni brand Mary Kay makin ramai yang pakai. Definitely sebab kualiti bagus. Nampak tekstur mask tu pun macam okay jugak. Tapi sebab saya jarang nak pakai mask, tak pernah lagi cuba mask brand Mary Kay ni

    ReplyDelete
  10. Ramai pengguna setia Mary Kay ni kan..produk bagus pasti rmi pengguna..lagi satu saya setuju, orang perepuan ni memang banyak koleksi face mask..tak fhm haha

    ReplyDelete
  11. Patutlah awak cantik setiap masa =P Ini rahsianya.Brand Mary Kay ni memang bagus sebab kakak pon pakai.HUHUHU

    ReplyDelete
  12. boleh buang whitehead x?sbb banyak mask da cuba tapi semua susah nak buang whitehead muka amni hahah.degil kemain.

    ReplyDelete
  13. Mary Kay mask menarik ni, I not yet try. But I can see you like it very much. I bet it is nice feeling too, wanna try too!

    ReplyDelete
  14. xpernah lagi cuba product dari Mary Kay. tapi face mask dia macam menarik untuk di cuba. nanti nak usha la sesuai ke tak dengan muka ni.

    ReplyDelete
  15. Baru tau Mary Kay Botanical Effect Mask ni boleh dibuat scrub jugak. Berbaloi la kalau macam tu. Senang, tak perlu nak pakai asing-asing. Jimat pun jimat kannnn

    ReplyDelete
  16. Sis belum pernah lagi cuba mask Mary Kay ni, sekarang tengok produk ni mula dah naik semula ya? Boleh lah sis cuba nanti mask ni

    ReplyDelete
  17. Jenama make up mahal ni, ibu tak pernah pakai tapi ada kawan kawan sepejabat yang hantu dengan jenama ni

    ReplyDelete
  18. Pernah dengar brand ni Dan ramai yang pakai. Tidak hairanlah bgitu terkenal mesti sebab dia berkesan bukan?

    ReplyDelete
  19. Memakai topeng muka akan menjadikan kulit wajah lebih segar dan berseri seri. Sambil sambil tu boleh banyakkan selawat untuk cantikkan hati

    ReplyDelete
  20. Produk yang bagus di yakini ramai dan akan mendapat tempat di hati penggunanya. Walau marketing tak berapa banyak.

    ReplyDelete
  21. Banyak dengar pasal produk mary kay ni tapi tak tahu kenapa tak pernah tercetus utk cuba. Tapi lepas tgk post ni mcm nak try pulak mask dia sbb mcm senang 2-in-1

    ReplyDelete
  22. Lia tak pernah guna lagi mask jenama Mary Kay. Banyak sangat mask kat umah. Nak habiskan je mana yang ada. Mana tahu lepas ni cuba Mary Kay pulak.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.