Saturday, April 8, 2017

Taobao Shopping lebih mudah dengan Ezbuy.


Pernah dengar pasal Taobao? Kalau korang sejenis yang suka shopping online, biasanya korang tahu la apa benda Taobao ni. Macam saya sendiri yang boleh dikatakan online shopper tegar, saya tahu pasal Taobao ni tapi tak pernah beli melalui Taobao. Ingat lagi few years ago masa first time saya tahu kewujudan Taobao ni, ya Allah hari-hari duk cuba nak beli dari Taobao tapi tak reti hahaha. Yela, Taobao punya website semua in chinese, dan procedure nak beli kat Taobao pun saya tak reti ha. Dah dorang tulis dalam bahasa yang saya tak faham, macam mana la pulak saya nak faham procedure, ye tak? Makanya berhuhuhu la saya. Terus lupakan hasrat untuk beli barang dari Taobao buat masa tu.

Oh ye, bagi yang tak tahu. Taobao ni merupakan satu website shopping Chinese. Konsep dia lebih kurang dengan eBay, Amazon, etc. Taobao ni beroperasi di Hangzhou, China. Saya pun tak tahu la kenapa proses nak beli dari Taobao ni bagi saya sangatlah rumit lagi-lagi pulak website dia guna bahasa yang tak aku fahami. Satu benda je yang saya tau, barang-barang yang dijual memang murah. Sebab tu ramai yang suka beli dari Taobao. Baru-baru ni saya tengok ramai betul rakan-rakan blogger duk cerita pasal pengalaman dorang shopping dekat satu website bernama Ezbuy. Mula-mula saya tak ambik port sangat sebab tengah didik diri untuk berjimat katakan. Konon nak kurangkan shopping online. Last week saya TERbukak website Ezbuy ni, dan TERberkenan dekat a few items pulak. Hari-hari duk bukak, pastu dilemma nak beli ke tak. Hahah.


Bila dah duk selongkar website Ezbuy ni baru tahu rupanya Ezbuy ni salah satu platform yang mudah untuk shopping barang dari Taobao. No wonder la barang-barang yang dorang display kat website tu macam murah-murah. Pastu saya study  sesiket pasal cara nak order melalui Ezbuy ni. Time ni la saya selongkar balik entry rakan blogger pasal Ezbuy. Sebab nak tahu adakah prosedur nak order dari Ezbuy ni sama rumit macam nak order dari Taobao? Dan jawapannya adalah TIDAK. Senang sangat nak order barang dari Ezbuy ni. Senang kata, Ezbuy ni merupakan platform yang memudahkan pembeli order barang dari Taobao. Procedure dan transaction jadi lagi mudah. Pilih barang mana yang nak, buat bayaran then tunggu je barang sampai kat kita. Memang hassle-free lah. Oh ye, website Ezbuy ni boleh display dalam Bahasa Melayu or English jugak. Harga yang dia display pun in RM. So bertambah senang la nak cari barang.



Saya baru je submit order dekat Ezbuy ni last few days. Now tengah tunggu parcel sampai dengan penuh sabar. Nak tahu apa Saya beli dari Ezbuy? Haaa tunggu barang dah sampai nanti, kalau rajin saya buat satu entry lagi. Kalau rajin la. Kekeke.

Okay. Now korang dah boleh slow-slow usha Ezbuy ni. Register now and get RM15 ezbuy voucher to kick start your shopping ; http://invol.co/clq0f ,

17 bLOggEr cUmiL:

Betty Liew siaw fan said...

I have experience buying from Ezbuy. Easier and save shipping if buying from one vendor.

I N A A I N A A said...

Tak boleh usya ni.. nanti ada yang duit mengalir nanti.. huaaaaaa... kenot2...

tenku butang said...

alamakk.. bab shopping ni memang giler sikitt.. tambah2 shopping online ni.. hehehehehe Ezbuy memang memudahkan

Fatin Bella said...

tak pernah try lagi. Kejap lagi nak godek2 kejap la. Macam best je :D

Jia Shin Lee said...

Have not tried ezbuy but mcm byk product, will check it out.

Happy hippie vibe said...

I'll try to purchase from that site. Hopefully, I could get bigger discount ;-)

Emily said...

I used EzBuy before and really loved the shopping experience. Finally, I could shop TaoBao!

Rawlins GLAM said...

Alamak. Another shopping portal! Bahaya nie! Kena lari jauh-jauh [buka website slow-slow]

mhownai said...

wow really informative. will check this out!

Miera Nadhirah Tan said...

I was so hooked on shopping at Taobao because of this.. huhuhu... so much amazing deals mata ranjang...

Wai Yee aka Rane said...

yay to shopping! I wanna buy buy buy too

Shini Lola said...

Aiya~ No more money to shopping la~~~

Ema said...

Aaahhhh sudahhh. Akak terperangkap ke apa ni bace post ni. AAAAAaaaaaaaaa! ahhahahaha. confirm singgah ezbuy

Krizzia Navarroza said...

Will check it out thanks for sharing. Awesome write up!

Ivy Kam said...

Didn't know about this until I read your post, thanks for the info sharing :)

Jacqueline Khoo said...

I introduced to my friend as well :D
Because Taobao almost 99% in Chinese, so definitely this website make more convenient for those who dunno Chinese!

Sunshine Kelly said...

Yes I like to buy from Taobao