Shopping Raya di Yasss Raya 2018, Quill City Mall. - emilinda

Tuesday, June 5, 2018

Shopping Raya di Yasss Raya 2018, Quill City Mall.

Sekejap sangat masa berlalu. Tak lama dah lagi Syawal nak menjelma. Sebagai warga Malaysia yang beragama Islam, tak dinafikan menjelang Syawal ni la kita tak lepaskan peluang untuk shopping persiapan raya. Kemeriahan shopping pakaian baru tu lebih terasa bila menjelang Syawal. Alah, bukan yang beragama Islam sahaja. Kehidupan kat Malaysia ni, setiap perayaan memang diraikan oleh semua kaum. Sama la juga dengan Hari Raya Aidilfitri. Bukan yang beragama Islam aje yang excited cari baju raya dan kuih raya tau. Yang tak beragama Islam pun sama. Sebab waktu perayaan macam ni la kita nak merasai suasana kemeriahan beraya bersama keluarga dan rakan-rakan. Seronok bila hari raya diraikan bersama semua kenalan tak kira kaum. Seawal beberapa bulan sebelum Syawal lagi kebiasaannya orang ramai dah mula shopping untuk hari raya. Tapi kemeriahan raya lagi terasa bila shopping di bulan Ramadhan.


Perkara pertama yang selalu orang duk kalut beli menjelang Syawal ni adalah baju raya. Saya sendiri tak terkecuali. Sakan ke sana sini untuk shopping pakaian raya. Dari bazaar dan gerai-gerai sehingga la ke mall dan butik. Semua saya terjah selagi boleh. Baju raya pun tak nak kalah, berpasang-pasang haa. Almaklum, raya kan sebulan. Jika korang masih mencari-cari busana mengikut trend terkini untuk digayakan sepanjang musim perayaan nanti, saya cadangkan korang ke Quill City Mall. Kenapa? Haaa sebab kat Quill City Mall sekarang sedang berlangsungnya Yasss Raya 2018! Yasss Raya 2018 merupakan one stop centre yang menawarkan 1000 pilihan koleksi hari raya dari lebih 40 buah gerai jualan. 


Di Yasss Raya 2018, para pengunjung berpeluang untuk mendapatkan busana hari raya yang menarik dari jenama-jenama terkenal oleh selebriti ternama Malaysia seperti Rozita Che Wan, NSA Beauty Official, Mora & Haze, Calaqisya, Lily Petuna, Minaz, Teratak delights, Shelle’e Belle’e by Azura Couture, Furby & Sugar, Anzel Hair, Gajah Duduk, Petra.RTW, El.Elfiraloy, Dlasha, Fana Couture, Dyxy Cosmetic, Losravelda, Ashh & Annas, De’Gemilang, Di Moda Closet, Jelitasara, dan banyak lagi. Gerai jualan untuk Yasss Raya 2018 ini akan berada di Main Entrance dan Main Atrium Quill City Mall sehingga 12 Jun 2018.


Selain membeli-belah keperluan hari raya, para pengunjung juga berpeluang untuk bertemu dengan selebriti seperti Yaya Zahir, Syafiqah Aina, Hafiz Mahamad, Hazwan Faiz, Yana Khairuddin, Anzalna Nasir, Elfira Loy, Hafiza Hamid, Mira Filzah, Rozita Che Wan, Annas Easkey dan ramai lagi. Dah bertemu selebriti tu, takkan taknak selfie kot? Hehe

Si cantik Anzalna pun adaaa

Disebabkan Yasss Raya 2018 ini bertemakan lampu neon berserta dekorasi trendy dan moden, jadinya sambil shopping tu jangan lupa bergambar sakan kat sana. Cantik weyh, instagrammable sangat! Kalau upload gambar tu jangan lupa letak hashtag #YASSSRAYA2018 #QuillCityMallKL dan tag 3 orang kawan. Mana la tahu boleh menang shopping voucher RM500! Shopping sakan la korang raya tahun ni.

Sekitar mjalis perasmian Yasss Raya 2018

Lokasi Quill City Mall yang terletak di tengah-tengah KL itu sendiri sememangnya sangat strategik sekali. Kalau ofis berdekatan tu, lunch hour boleh lari kejap ke Quill City Mall ni untuk shopping baju raya. Tak perlu nak bersesak-sesak kat tempat lain. Sebenarnya ada banyak lagi aktiviti menarik dan pertandingan sepanjang berlangsungnya Yasss Raya 2018 ni. Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh follow social media Quill City Mall.

19 comments:

  1. Kalau sy dok KL ni boleh sangatlah singgah sini hehe. Semalam baru je pergi jenguk2 Gene Martino kat Taiping sebab ada sale. Tapi disebabkan baju raya dah tempah 4 pasang tak jadilah nak tambah koleksi..hihi cuci mata ajelah..

    ReplyDelete
  2. best kan quillcitymall ni...banyak pilihan baju dan lawa2...paling best ramai jenama artis kat situ hehe

    ReplyDelete
  3. Quill City Mall ni jauh sikit je. Kalau dekat memang shopping kat sini. Ada artis buka booth juga kan? Itu yg boleh menarik peminat mereka ke sini.

    ReplyDelete
  4. macam seronok event ni, kat quill city mall plak tuh di tengah bandar. banyak barangan nak raya boleh di beli kat sini ek

    ReplyDelete
  5. macam lawo2 je.. dlm mall je eh.. sneang la.. sambil beli yg lain boleh shopping raya.. tak payah nak keluar.. n

    ReplyDelete
  6. Quill City Mall always have great events. This event very interesting and you can shop till you drop there as well :) .

    ReplyDelete
  7. Byk gila mall kt KL...sampai saya pun xtau quill city mall ni kt mana...maklumlah sekarang ni jarang2 trun kl..dlu masa b3laja kt melaka...2 mnggu skli turun kl..
    Tapi best la event yg quill city mall ni buat..mcm2 brand ada..senang pi ke sini ja tengok

    ReplyDelete
  8. meriahnya! dengar cerita dekat sini banyak gila koleksi artis kan? haa nanti nak singgah la beli. tapi kena gi malam gi siang nanti jawabnya memang penat laa hahaah

    ReplyDelete
  9. Ramai n meriah ya hari raya di Malaysia karena di rayakan oleh semua kaum. Senang pastinya bisa saling berbagi di hari raya. Belanja baju baju di toko pasti ramai orang

    ReplyDelete
  10. Gempakkan Yasss Raya ni! Menyesal tak p masa pelancaran tu, boleh posing dekat area tu...lelawa lak deko dia kan.... Artis-artis pun ada buka butik so lagi meriah la gamaknya kan :D

    ReplyDelete
  11. Wahh bestnya Yasss Raya ni..macam2 ada. SIs pun lama dah tak jejak ke Quill ni..Barangan raya pun lom siap lagi..dapat satu dua je, beli tak lagi..hehehe. Nanti nak singgah lah kat sini

    ReplyDelete
  12. Kalau masa zaman sekolah dulu, masa cari baju raya dengan mama dna abah, memang akan cari kat shopping mall macam ni je. Sebab senang semua ada.

    ReplyDelete
  13. lama tak menyopping. ni nak raya ni x mula2 shopping cuma baju jela memang dah ada.. nak pegi malls tengok deals pun x dan..

    ReplyDelete
  14. Lama tak shopping. Ingat hari Sabtu ni nak pegi tapi quill city ni jauh gila rasanya tak pergi sini.. hehehe anzalna pun ada juga ya booth kat situ ?

    ReplyDelete
  15. Quill City Mall ni jauh dari rumah, kalau dekat memang dah terjah datang. Boleh cuci mata tengok koleksi baju raya yang dijual kan. Cantik2

    ReplyDelete
  16. Meriah betul ye majlis pelancaran Yass raya nie. Ruginya terlepas event nie. Kalau tak, boleh selfie dgn ramai artis. Tp hari tu ada dtg quill city mall, agak sendu lah mall nie. Tak ramai org. Hurmmmmm. Koleksi baju raya cantik2 tp mungkin salah pilih location.

    ReplyDelete
  17. antara deko raya yang cantik di mall adalah quill dia unik sikit banding dengan mall lain yg agak lame..suasana kg dan sebagainya...suka dengan warna neon sbg asas..btw veria pg quill hr tu berootd semata nak join contest ni hahahaha

    ReplyDelete
  18. Ah, those who belum shopping Raya lagi boleh lah singgah di Quill City Mall! I was there recently and there were so many things that attracted me! Arghh I really had to control myself from buying more than necessary. LOL

    ReplyDelete
  19. haritu sempat simggah sini, banyak jugak booth boothn artis kat sini ya. nampak satu baju melayu dengan material baru, murah dan dah berkenan. tapi x bawak duit plak ritu.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.