Ancasa Hotels & Resort Anjurkan Majlis Buka Puasa Bersama Anak Yatim & Asnaf - emilinda

Wednesday, June 6, 2018

Ancasa Hotels & Resort Anjurkan Majlis Buka Puasa Bersama Anak Yatim & Asnaf

Bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini, umat Islam sememangnya digalakkan untuk memperbanyakkan amalan bersedekah dan melakukan amal kebajikan. Selain berkongsi kenikmatan bersama golongan yang kurang bernasib baik, ganjaran pahala yang diterima adalah berlipat kali ganda berbanding bulan lain. Maka tidak hairanlah umat Islam berlumba-lumba membuat kebaikan dana mal jariah di bulan Ramadhan. Siapa tak nak kumpul pahal banyak-banyak kan? Lagipun membantu golongan yang kurang bernasib baik ni merupakan salah satu perbuatan yang seharusnya dilakukan sesama manusia, menunjukkan masih ada lagi sifat belas kasihan dan perikemanusiaan.


Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur juga tidak melepaskan peluang menghulurkan sumbangan dan melakukan kebajikan pada bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini. Ancasa Hotel telah menganjurkan majlis berbuka puasa dan pemberian sumbangan kepada anak-anak yatim dan asnaf dari Pusat Jagaan Kasih Murni, disamping sekaligus melancarkan buffet Ramadhan bertemakan ‘Kampung Boy’.


Program ini merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Ancasa Hotel dalam membantu golongan yang kurang bernasib baik sekaligus menceriakan anak-anak yatim dalam menyambut Ramadhan dan Hari Raya tidak lama lagi. Acara pada tahun ini lebih meriah kerana ADABI sudi berkolaborasi dalam menyediakan 5 kawah bubur lambuk serta sumbangan barang-barang keperluan asas  anak-anak yatim sepanjang bulan puasa.


Bubur lambuk yang dimasak secara gotong-royong oleh kakitangan Ancasa Hotel dan wakil dari ADABI itu diagihkan kepada orang ramai disekitar Ancasa Hotel & Spa termasuklah pejalan kaki serta pemandu yang melalui Jalan Tun Tan Cheng Lock. Seramai 35 orang anak-anak yatim turut diceriakan apabila mereka dibawa membeli pakaian dan baju raya bernilai RM150 setiap seorang di JAKEL Mall serta sumbangan duit raya bernilai RM150 seorang sebagai tanda keprihatinan kepada masyarakat setempat.

Turut dihiburkan dengan persembahan muzik

Oh ye, menu-menu yang terdapat di buffet Ramadhan Ancasa Hotel yang bertemakan ‘Kampung Boy’ sememang sungguh menyelerakan. Memang citarasa kampung sangat. Pelbagai variasi makanan disediakan. Tak nak cakap banyak, boleh cuci mata tengok antara menu yang disediakan disitu.

Aneka kerabu
Lauk-pauk
Seafood
Kambing golek

Kepada yang ingin merasakan sajian bercitarasa kampung persis masakan ibu, boleh lah mencuba buffet Ramadhan di Ancasa Hotel. Buffet Ramadhan bertemakan Kampung Boy ini hanyalah berharga RM68 untuk dewasa dan RM40 untuk kanak-kanak. Tempahan boleh dibuat melalui talian 03-20266060 atau boleh ke www.ancasahotels.com .

24 comments:

  1. What a great CSR initiative by Ancasa Hotels especially during this holy month of Ramadan. It's important to bring cheer to the less fortunate, and include them in the celebrations.

    ReplyDelete
  2. Nice event and is great CSR initiative . I always love their ramadhan dishes as well as they are priced affordably

    ReplyDelete
  3. Tahun ni kita tak ada rezeki nak berbuka dengan anak yatim lagi tapi harap ramai lagi pihak seperti Ancasa Hotel membantu mereka yang memerlukan bukan dibulan mulia ini sahaja..

    ReplyDelete
  4. bagus event macam ni raikan mereka yang memerlukan =)

    ReplyDelete
  5. ya ampun dessertnya kemain bersusun rapat ek, menambahkan selera sungguhlah kan. bagus inisiatif Ancasa hotel ni ek, untung anak-anak tersebut

    ReplyDelete
  6. Alahai Emi...rasa akak nak capai jer semua lauk pauk tu ha..seafood tu semua nampak fresh sangat..paling suka bulan puasa dan berbuka kat hotel sebab meraikan anak- anak yatim..patut semua hotel kat Malaysia ni turut teruskan meraikan anak- anak yatim..kalau dapat raikan warga2 tua pun ok kan..

    ReplyDelete
  7. sambil berbuka puasa sambil merai juga Anak Yatim & Asnaf sgt la digalakkan di bulan ramadhan yg mulia ini...meriah menu2 yg dihidangkan...pasti Anak Yatim & Asnaf gembira dpt menikmati buffet ramadhan ni

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah,gembira agaknya mereka diraikan dengan berbuka puasa disini.Kita jugak rasa happy kan bila tengok diorang happy..Makanan yang dihidangkan pun semuanya nampak sedap

    ReplyDelete
  9. Bagusnya ada event macam ni meraikan anak-anak yatim & asnaf. Besar ganjaran pahalanya bila buat diorang gembira kan. Sedap kemain buffet ramadhan kat sini

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah satu lagi niat amal. cepatnya masa berlalu semoga semunya happy dapat makan di ancasa. tahniah buat ancasa juga

    ReplyDelete
  11. ishh ishh dah terasa sejuk pulak dgn dessert tu masuk ke mulut..ehh hehe. Food kat Ancasa ni memang tak pernah tak sedap...

    ReplyDelete
  12. Sedap2 makanan dia.. nyum2.. bgus de buat aktiviti kebajikan sebegini

    ReplyDelete
  13. banyak nya makanan... this even is so meaningful... and with lots and lots of yummy and delicious food!

    ReplyDelete
  14. Nak komen lagi ker dah komen kat sini hehehe tapi kita suka juga ada majlis macam ni meraikan anak-anak Yatim ini sahaja masa yang kita ada untuk mereka...

    ReplyDelete
  15. Makanan kat sini dah la sedpa, lepas tu deorang share dengan orang yang kurang bernasib baik macam ni. Murah rezeki bulan Ramadhan.

    ReplyDelete
  16. seronojnya dapat makan bersama anak-anak yatim untuk meraikan mereka setahun sekalikan?

    ReplyDelete
  17. Buffet Ramadhan bertemakan Kampung Boy? wah.. bestnya kalau masakan bercitarasa kampung ni.. sebab macam-macam rasa yang sedap dan susah nak cari dalam masakan moden sekarang ni kan.. TB suka sangat-sangat.. kalau pi kenduri pun suka cari masakan kampung lagi.. heee.. eh.. kenduri of coz la masakan kampung ye emi.. hehehe

    ReplyDelete
  18. Bagusnya Ancasa Hotels & Resort Anjurkan Majlis Buka Puasa Bersama Anak Yatim & Asnaf ni.. satu amalan yang mulia di bulan Ramadhan ni kan.. hemm.. tiba-tiba TB rasa sayu je tengok muka anak-anak yatim dalam gambar ni..

    ReplyDelete
  19. Seronok tgok budak2 tu dpt sumbangan dn duit raya. Bila hdir program CSR mcm nie, rasa insaf dn bersyukur dgn apa yg kita ada.

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah.... apresiasi saya untuk Ancasa Hotels & Resort sebab telah berbagi dengan anak anak yatim di bulan ramadhan yang penuh berkah ini. Semoga seluruh pihak yang terlibat dalam acara ini diberikan keberkahan dan amalan yang setimpal. Amin

    ReplyDelete
  21. Berbuka puasa kat sini memang tak pernah menghampakan..sis saban tahun mesti ke sini untuk menikmti juadah kat sini..dah lah tu..murah pulak harga buffet dia.
    Yang best saban tahun pihak ancasa tak pernah lupakan mereka yang memerlukan..moga diteruskan usaha murni ni

    ReplyDelete
  22. Is a good CSR program. Look at the spread of buffet and is so tempting. I like the kerabu part and also lok lok. Hope Ancasa hotels and resort will extend more this type of activities to help the poor. Good Job to the team.

    ReplyDelete
  23. Bgusnya CSR diorg ni...
    Paling best sebab makanan2 dia nampak tempting sangat

    ReplyDelete
  24. Aww... What a nice CSR event they had for the orphanages. At least the kids never felt left out doing the ramadhan month.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment/feedback here.