althea,

#AltheaTurns2 - Happy Birthday Althea!

August 12, 2017 emi 3 Comments


Rasanya baru je lagi sambut birthday Althea yang pertama. Sekejap sangat masa berlalu, sekarang Althea dah cecah 2 tahun. Happy birthday Althea!! Sebagai seorang pelanggan tetap Althea, memang tak ketinggalan apa-apa aktiviti atau promosi yang Althea buat, Bagi sesiapa yang merupakan peminat tegar Althea, time ulang tahun Althea ni la masanya untuk shopping barangan kosmetik & skincare Korea di Althea. Kenapa? Sebab kebiasaannya sempena ulang tahun Althea, pihak Althea memang bermurah hati buat macam-macam promosi & contest. Memang berbaloi-baloi bila shopping time ulang tahun Althea.


Untuk ulang tahun Althea ke dua tahun ni, macam-macam promosi diadakan seperti :
  1. Althea birthday sale - time ni la nak shopping macam-macam produk kecantikan dengan kadar diskaun yang lebih awesome.
  2. Birthday giveaway (free beauty products for shoppers to add into cart) - Haaa, yang ni memang berbaloi. Dapat free beauty products in full size weyh! Jimat duit.
  3. Althea birthday goodies (limited edition box + diy birthday kit + sample packs) - Untuk ulang tahun ke 2 ni, limited edition box dia comel sangat! Corak macam kek. DIY birthday kit tu berguna sebab nanti korang boleh join contest awesome! Sample pack tu serious banyak dia kasi, i'm such a happy Althean.
  4. FLY ME TO KOREA contest! Haaaa, ini yang teruja lebih ni. DIY birthday kit yang disertakan dalam kotak tu, korang guna untuk deco kotak Althea cantik-cantik kasi nampak macam kek, then snap gambar / video. Post gambar tu ke Instagram dengan hashtag #AltheaTurns2 untuk submit penyertaan untuk contest ni. Mudah kan? Mana la tahu rezeki, dapat la sponsored trip ke Korea. 
  5. Daily contest on Althea instagram - yang ni sempat join sekali je masa first day, sebab busy sikit la kebelakangan ni, banyak kerja kat ofis.
  6. And so many more activities.

My Althea bithday box is here! OMG the birthday limited edition box is so cute. The box looks like a cake. Lots of thanks to @altheakorea for the birthday box! Happy birthday to Althea. May Althea keeps expanding in order to provide more & more kbeauty essentials to us beauty addicts! There's a birthday kit & freebies included in my box! 😍 Later i'm gonna make a birthday cake decoration using the birthday kit. Will post it here once it's done. And will do a review on my blog too. Stay tuned! Oh ya, girls you can get your own birthday kit when you shop on Althea this July. Look out for their free giveaways, sale & birthday box with goodies. There's also a contest to win amazing prizes! Terms & condition apply - www.althea.kr . . 😍Althea birthday sale 😍Birthday giveaways (free beauty products for shoppers to add into cart) 😍Althea birthday goodies (limited edition box + diy birthday kit + sample packs) 😍FLY ME TO KOREA contest!! 😍Daily contest on Althea instagram 😍Many more on Althea #AltheaTurns2 #AltheaKorea #HappyBirthday #emilindadotcom #beauty #kbeauty #lifestyle #ilovealthea
A post shared by emi (@bearyblossom) on


Kalau tengok dekat video kat atas ni, that's my latest haul from Althea. I can never get enough of Althea. Tiap kali tengok, tiap kali tu la ada aje benda yang nak dibeli. Kotak Althea dah bersusun kat rumah, sayang nak buang sebab comel sangat. Saya sudah, anda bila lagi? Kikiki.

Belum submit lagi penyertaan untuk Fly Me To Korea contest. InshaAllah dalam sehari dua ni kita submit ye awak :)

You Might Also Like

3 comments:

Happy birthday Althea! Best dengan produk2 yang ada. Geram! Dah la murah-murah pula tu

Uyul Rosli said...

bestnyaaaa emii. happy besday althea
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Mellya Musa said...

Wah bestnya sis hihi done follow sini. Salam kenal mellyacrayola.blogspot.com